Demirtaş: Bu alçak bir bombadır

14 Ekim 2015 17:47  

 

Demirtaş: Bu alçak bir bombadır

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul İl binasındaki toplantısı Ankara'daki patlama sonrası iptal edildi. Demirtaş Ankara'ya gitti.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, patlama dolayısıyla İstanbul’daki programına iptal edip Ankara’ya yola çıktı. Binada bomba araması yapıldı.

Demirtaş'ın düzenleyeceği basın toplantısı öncesi Ankara'daki patlama haberi gelince HDP İstanbul İl binası boşaltıldı. Demirtaş binadan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı ve “'Saldırı, Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı” dedi.

"Sen nasıl bir devlet haline geldin"

 

Saldırıyı katliam olarak değerlendiren Demirtaş, polisin yaralıların bulunduğu yere gaz atmasını sert sözlerle eleştirdi, “Ölü sayısının artması için uğraşıyorlar sanki. Çevik polis ambülanslardan önce geliyor. Sağlık müdahalesini geciktiriyorlar. Bu geçici başbakan biraz sonra çıkacak sağduyumuzu koruyalım diye hakaret edecek gözümüze bakarak. Sen nasıl bir devlet haline geldin, insanlar yaralılarını taşırken gaz atıyor polisin. Tablo çok ağır, canlı mıdır, cansız mıdır bilemem ama alçak bir bombadır.”

Patlaanın arkasında Suruç'ta, Diyarbakır'daki patlama gibi aleni bir gücün olduğunu söyleyen Demirtaş, toplumu bu şekilde teslim almaya çalıştıklarını belirtti.

Demirtaş tüm birimlerinin seçim çalışmalarına ara verdiğini söyledi: “Ölülerimizi kaldıracağız, onlarca cenazemiz var, onlar yerdeyken seçim çalışması yapmayacağız. Biz seçim için kurulmuş bir parti değiliz, özgürlük, demokrasi ve halkın huzuru için kurulmuş bir partiyiz” dedi. 

TIKLAYIN - ANKARA BARIŞ MİTİNGİNDE PATLAMA

Bianet, 10.10.2015

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0