"Değil bir kaç, değil beş on"

31 Mayıs 2007 03:28  

 

Dünya açlara yardım örgütü başkanı İngeborg Schauble 2006 yılı çalışmalarını aktarırken dünyada 1 milyara yakın insanın günde 1 dolardan daha az bir parayla yaşamak zorunda olduklarını hatırlatarak;Heılıgendamm'da toplanacak g-8 zirvesinde bu konunun ciddiyetle ele alınmasını istedi.



Almanya içişleri bakanı Wolfgan Schauble'nin eşi olan bayan Schauble; uluslararası toplumun yardımı olamadan, açlıkla mücadelede yol alınabilmesinin mümkün olmadığını, sanayileşmiş ülkelerin Afrikya yapılan yardımı iki kat arttırmaları gerektiğini de belirtti.



Afrika da, açlık çeken nufusun, yüzde sekseninin kırsal bölgelerde yaşadığına dikkat çeken örgüt; özellikle bu bölgelerde tarımcılığın geliştirilerek açlığın bir ölçüde önlenebileceğini belirtti.
Bayan Schauble; silahlı çatışmaları ve krizleri açlık ve fakirliğin temel nedenleri olarak belirtirken açlık ve fakirliğin yoğun olduğu ülkelerde halen iç savaşların yaşandığını yada daha önceleri yaşanmış olduğu gerçeğinin altını çizdi.Bu tür ülkelere örnek olarak da Liberya, Kongo ve Afganistanı gösterdi.



Yardım faaliyetleri sırasında örgüt çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını ve çalışanlarından 434 kişinin hayatını yitirdiğini anlatan bayan Schauble; 48 ülkede 298 projeyi desteklediklerini, sahip oldukları mali kaynakların neredeyse % 60'ını acil durumlar için harcandığını geriye kalanla da kırsal alanlarda gelişme sağlanması ve insanlara gıda desteğinin gğvence altına alınması için harcandığını açıkladı.



Bizim ülkemizde de aç çocukların trafik kazalarına kurban gittikleri istatistiklere nasıl yansır dersiniz.



Postal seslerinin vede süngü şakırtılarının açlığı nasıl arttırdığı yukarıdaki istatiki verilerle nasıl da sabit.



Rastlantımıdır bilemem, son zamanlarda bomba ve ölüm haberleriyle, aç ve yoksul çocukların ölüm haberleri, aynı zamana denk düşüyor.



Olanlar uyarımıdır bize?




Ali Rıza Üleç

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0