Davutoğlu: Üç gün yas ilan edildi

14 Ekim 2015 17:34  

 

Davutoğlu: Üç gün yas ilan edildi

Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgili üç gün ulusal yas ilan edildiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki barış mitingine düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili Çankaya Köşkü’nde açıklama yaptı, üç günlük ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Saldırının “canlı bomba” kaynaklı olması ihtimalinin kuvvetli olduğunu açıkladı.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba veya herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı ülkemizin bütününe yapılmış bir saldırıdır. Halkımızın her kesimine yapılmış bir saldırıdır.

Bu saldırıda 86 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ayakta tedaviler hariç 186 yaralımız var."

“AKP Hükümeti değil”

 

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Davutoğlu, “Bu hükümet Ak Parti hükümeti değil, seçim hükümetidir. Keşke ulusal birlik hükümeti ile zorlukları göğüsleseydik” dedi.

“İki canlı bomba”

 

"Saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler oluşmuş durumda.

İlgili bütün birimlerimizin terör karşısında etkin şekilde mücadele edeceğiz, hiç kimsenin tereddütü olmasın. Bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, kim destek vermişse ortaya çıkarılıp hukuka teslim edilecektir.”

“Bu haince cinayeti işleyen kimse gereği yapılacak. Diyarbakır’da da Suruç’ta da suçlular yakalandı, Demirtaş 'yakalanmadı' diyor, yakalandı hukuka teslim edildiler. Hiçbir terör olayının üstü örtülmemiştir.”

Davutoğlu, Suruç saldırısıyla ilgili de “Abdurrahman Alagöz yakalanıp hukuka teslim edildi” dedi. Algöz, Suruç’ta canlı bomba olarak saldırıyı gerçekleştiren kişiydi.

CHP ve MHP ile görüşecek

 

Davutoğlu, CHP ve MHP liderleriyle görüşeceğini ifade etti, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ise suçladı:

“Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi planlıyorum.

6-7 Ekim olaylarında nasıl tahrik yapmışsa Demirtaş, nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir.

Terörün bir kısmını meşru gösterip verileri ortada yokken halkı tahrik edecek açıklamalar yapmak intikam dili kullanmak kimseye yakışmaz.

Siyasi parti liderlerine AK Parti Genel Başkanı olarak hitap etmiyorum. Başbakan olarak tam da bugün demokrasiyi korumanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatmak istiyorum.”

Medyadan “tavır” talebi

 

“Medyamıza bir kere daha çağrıda bulunuyorum. Terör panik havası estirmek için bir çok görüntüyü sanal ortamda sosyal ortamda ortaya atabilirler. Bunlara karşı ortak tavır alalım.

Teröre karşı durma günüdür. İster DEAŞ, DHKP-C ister PKK, ister IŞİD olsun hepsi teröristtir. Omuz omuza vermemize ve gelecekle ilgili olarak terörden azade bir dünya kurmamıza vesile olur.” 

Bianet, 10.10.2015

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0