Dava yağmuru: Yalçın Ergündoğan'ın cezasını Yargıtay onayladı

10 Temmuz 2012 17:49  

 

Dava yağmuru: Yalçın Ergündoğan'ın cezasını Yargıtay onayladı

İSTANBUL- Gazeteci-yazar Yalçın Ergündoğan'ın vekili Av.Tora Pekin aracılığyla temyiz ettiği İstanbul, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce verilen 10 bin TL tazminat cezası, Yargıtay'ın, 2012/4569 sayılı kararıyla onanarak kesinleşti.

Yalçın Ergündoğan imzasıyla 26 Nisan 2005'te "Müritleri Haydar Baş'a baş kaldırdı" başlığıyla dönemin BirGün Gazetesi'nde yayınlanan yazıdan ötürü, Ergündoğan önce 105 gün hapis cezasına çarptırılmış ardından da ceza, 2 bin 100 TL para cezasına çevrilerek 5 yıl süreyle askıya alınmıştı. Yazarın yazdığı eleştirel yazıdan ötürü mahkumiyet cezası alması üzerine, beklemekte olan tazminat davaları da peş peşe devreye girmiş ve onanmıştı. Yazının yayın tarihinden geçerli olmak üzere, faiziyle birlikte istenen cezaların toplamı 40 bin lirayı aşıyor. 'Balyoz' darbe planlarında adı sıkça geçen BTP Genel Başkanı ve Kadiri Tarikati şeyhi Haydar Baş'ı eleştirmesinden ötürü Yalçın Ergündoğan'ın mahkumiyeti, çeşitli tarihlerde basın toplantıları düzenleyen aydınlarca, 'özel hukukun kötüye kullanılması' olarak niteleniyor... [» Ergündoğan'la dayanışma: ‘Özel hukuk kötüye kullanılıyor!..']

Hakkında açılan ceza davasına ilişkin, iç hukuk yolları tükenince Ergündoğan avukatı, Eren Keskin aracılığıyla 2010 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne başvurmuştu.

BirGün Gazetesi'nin o tarihteki sahibi, Ses Yayıncılık AŞ'nin ve gazeteyi devralan sonradan kurulmuş BirGün AŞ'nin cezaları ödememesi nedeniyle, Haydar Baş ve şikayetçilerin avukatı, Ergündoğan hakkında haciz işlemi yürütüyor...

* * *

DAYANIŞMA HESABI

Ergündoğan'la ilgili kesinleşen tazminat cezalarının ödenmesine katkıda bulunmak üzere açılan DAYANIŞMA KANPANYASI'na katkıda bulunmak isteyenler için Dayanışma Kurulu'nun açıkladığı Banka hesap numarası şöyle:

S. Sonkaya, » GARANTİ BANKASI/ Fetih Caddesi Şubesi, İstanbul, Şube Kodu: 729, Hesap No: 668 04 63.


* * *

ERGÜNDOĞAN HAKKINDA, SEHER VAKTİNDE TEKRARLANMASI İSTENEN BİR DE BEDDUA YAYINLANMIŞTI

Yalçın Ergündoğan'ın Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) GenelBaşkanı ve Kadiri Tarikati şeyhi Haydar Baş'la ilgili ,tarikatten ayrılan bir grup genç müridin idialarını da içeren eleştirilerini 26 Nisan 2005'te yazmasının ardından, 28 Nisan 2005'te Haydar Baş'a yakınlığı ile bilinen "Yeni Mesaj" gazetesinde Ergündoğan için 'seher vaktinde' ve her fırsat buldukça okunması istenen bir de 'beddua' yayınlanmıştı...

28 Nisan 2005 tarihli Yeni Mesaj gazetesinde Müslim Karabacak adlı "köşe yazarı"(!)nın sütununa taşıdığı ifadelerden bir bölümü şöyle:

"Bir Müslüman’ı; ne İslam dininin, ne bu millete ait örf ve ananelerin, ne de bu milletin ahlak anlayışının asla kabul ve tasvip etmeyeceği yalan ve iftiralarla karalamaya kalkışanın, rencide edenin, huzurunu bozanın, rahatsız edenin ve namusunu, aile hayatını, aile mahremiyetini, olsa olsa ancak bir gayr–i Müslim’in tevessül edebileceği bir iğrençlikte diline dolayanın; Allah’ın, Melaikenin, Resullerin, Sadıkların, Şühedanın, Salihlerin ve tüm evliya–yi kiramın laneti üzerine olsun. Üç. Ne İslam dininin, ne bu millete ait örf ve ananelerin, ne de bu milletin ahlak anlayışının asla kabul etmeyeceği bir yalanı/iftirayı, karalama ve kin maksadıyla, dile getirenin, yazanın, yayanın, gündeme getirenin, emeği geçenin, görüp sessiz kalanın, tasvip edenin, zevk alanın; Allah’ın, Melaikenin, Resullerin, Sadıkların, Şühedanın, Salihlerin ve tüm evliya–yi kiramın laneti üzerine olsun. İki cihanda da rezil olsun. Huzur bulmasın. Yüzü gülmesin. Âmin!..

Âmin! Âmin! Bir hürmet–i Tâ–Hâ ve Yâsîn. Vel’hamdü lillahi rabbil’alemîn. Yukarıdaki dua, aynı zamanda; din, vatan, bayrak–sancak ve diğer tüm mukaddesatımız konusunda da bir iğrençlik, bir ihanet içinde olan için de aynen geçerlidir. Bu köşeyi okuyan ve beni seven bütün dostlarımdan aynı duayı, öncelikle seher vaktinde, olmazsa fırsat buldukça yapmalarını istirham ediyorum..."


FOTOĞRAF: (Solda) Yalçın Ergündoğan,(Sağda) Haydar Baş.

Sesonline.net

Son Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2012 13:55

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0