Cumhurbaşkanı şike yapmayacak

01 Aralık 2011 07:26  

 

Cumhurbaşkanı şike yapmayacak

Futbolda şikenin önünü açan kanun değişikliği hakkında Gül net mesaj verdi: Açıkçası yasa ile ilgili rahatsızlığım var, bunun için inceletiyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasayla ilgili rahatsızlığının bulunduğunu belirterek, “Altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Gül’e destek vererek, değişikliğin kişiye özel olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gül, futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasaya ilişkin bir soru üzerine, “Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi” dedi. Yasanın ilk uygulanacağı dönemde değişikliğe uğramasının, yasanın dikkatli bir şekilde incelenmesini gerekliliğini gösterdiğini belirten Gül, “Bunun için inceleniyor” diye konuştu. Yasaya meclisteki bütün partilerin destek verdiğini de ifade eden Gül, kararından önce yasayı incelettiğini söyledi.

Arınç: Gül’ün sözleri mutluluk verici

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasa değişikliğine ilişkin sözlerinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Arınç, katıldığı bir toplantı sonrası şikeyle ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bu konuda sanıyorum 1-2 ay önce Manisa’da bulunduğum sırada böyle bir soru sorulmuştu. Ben de hepinizin bildiği cümlelerle böyle bir değişikliğin doğru olmadığını, kanunları uygulamak için çıkardığımızı ve böyle bir ihtiyacın bizzat bu kulüpler tarafından da yerinde görüldüğünü, Meclisimizde büyük bir uzlaşmayla bu yasanın çıkarıldığını ifade etmiştim ve yasa üzerinde değişiklik yapılırsa, bunu düşünmek, birtakım insanlar tarafından dile getirilirse, bunun çok yanlış olacağını söylemiştim. Hükümetten böyle bir tasarı kesinlikle gelmeyecek diye de ifade etmiştim.”

Değişiklik toplum için değil, kişiye özel

Kendisinin bir hükümet üyesi olduğunu, bu düşünceleri, eğer hükümete ait bir mesele olsaydı, Bakanlar Kurulu’nda ifade etmesi gerektiğini belirten Arınç, “Özellikle kişiye özel bir yasa değişikliği anlamını taşıyan ve yürürlüğe girmesinden hemen iki ay sonra değişiklik ihtiyacını ifade eden kişilerin, yanlış yaptıklarını söylemiştim. Çok şükür bildiğiniz gibi hükümetimizden böyle bir tasarı gelmedi. Ancak ne gariptir ki 4 siyasi partinin imzalarıyla bir kanun teklifi olarak geldi. Daha sonra görüşmeler sırasında BDP imzasını geri çektiğini ifade etti. Ancak diğer 3 partiden birer kişinin imzasıyla bu kanun teklifi meclisten geçerek, yasalaşmak üzere sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyor. Ben ilkeli bir siyasetçi olmaya gayret ediyorum. Kendi sözlerimin ve tavrımın saygınlığını korumak için düşüncelerimi ifade ediyorum. Bu hoş olmamıştır, yakışık almamıştır, şık olmamıştır” diye konuştu.

Arınç, yasalalarla oynanmaması gerektiğinin altını çizerek, “sosyal bir realite olarak değişikliğe gidilecekse” bunun kamuoyu mutabakatı ile olması gerektiğini ancak şu an toplumun söz konusu değişikliğe karşı çıktığını söyledi.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2011 07:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0