Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kandil açıklaması

21 Haziran 2018 11:58  

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kandil açıklaması

Şanlıurfa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı, Kandil'de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil'deki bunların lider takımını hallettik'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, "Adı gibi insanı da Şanlıurfa, İbrahim Halilürrahman'ın, Eyyüp Nebi'nin şehri" diye nitelendirdiği Şanlıurfa'yı selamlayarak, başladı.

"Alem siye hayran, ben siye hayran" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bugün yine çok muhteşemsin Urfa. Senin bu sevgin, senin bu muhabbetin var ya, bizim için hayat pınarı gibidir Urfa. Senin bu sevgin yanımızda olduğu sürece bize durmak, duraksamak yok Urfa" diye konuştu. 

Tüm ilçelerdeki vatandaşları da selamlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan sınırımızın hemen öte yanındaki Suriye topraklarından kaçıp gelen kardeşlerimi selamlıyorum. Şanlıurfa, ülkemizde en çok Suriyeli sığınmacı barındıran şehrimiz. Gösterdiğiniz kardeşlik için, ensar duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin zor şartlarda bu fedakarlığı yaptığınızı biliyorum. İnşallah çoğu gitti, azı kaldı. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Urfa sınırının hemen ötesi bir terör örgütünden bir başka terör örgütüne devredildi. Dün DEAŞ varken, orada kendilerini güvende hissetmeyenler bugün de kendilerini güvende hissetmedikleri için evlerine dönmüyorlar."

''MÜNBİÇLİ ARAP KARDEŞLERİM DE TOPRAKLARINA GERİ DÖNÜYORLAR"

Türkiye'nin önce Cerablus'tan El Bab'a kadar olan kısmı, sonra da Afrin'i güvenli hale getirdiğini anımsatan Erdoğan, "Bu bölgelere yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü, Cerablus'a döndü, şimdi Afrin'e dönmeye başladı. Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç'i güvenli hale getiriyoruz ve Münbiçli Arap kardeşlerim de topraklarına geri dönüyorlar, dönecekler" dedi.

İdlib'te oluşturdukları 12 gözlem noktasıyla bu bölgenin de güvenli hale gelmesi yolunda adımlar attıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'ta bölücü örgütün belini kıracak operasyonların sürdüğünü aktardı. 

Kandil'e yapılan operasyona da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı, Kandil'de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil'deki bunların lider takımını hallettik. Bunların ardından sıra Urfa'nın yanıbaşındaki yerlere geliyor. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Böylece Şanlıurfa'daki Suriyelilerin de evlerine dönmelerini sağlayacaklarını belirten Erdoğan, "İşte o gün geldiğinde geride ne kalacak biliyor musunuz? Ne kalacak? Gelecekte tarih kitapları ne yazacak biliyor musunuz? Şanlıurfalıların kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını yazacak" dedi. 

Vatandaşlara, "Medine nedir?" diye soran Erdoğan, "Sevgili Peygambere, ensar olan şehirdir, öyle mi, Mekke'den gidenlere ensar olan şehirdir. Sevgili Peygamberimiz muhacirdi, değil mi? Muhacir-ensar ilişkisi orada var mıydı? Bu bize yabancı değil, bizim ensar olmanın ne kadar önemli olduğunu bilmemiz lazım. Dolayısıyla varil bombalarından kaçan Suriyeli kardeşlerimize siz ensar oldunuz. Alkışlıyorum sizi, tebrik ediyorum sizi" diye konuştu. 

"SİZLERDEN BİRAZ DAHA SABIR İSTİYORUM"

Şanlıurfalıların ekmeğini ve tüm imkanlarını nasıl bölüştüğünü tarihin yazacağına vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa zaten şanlıydı, şanının üzerine şan katacak. Yıllardır süren bu durumun sizleri zorladığını, sıkıntıya soktuğunu da biliyorum. Sizlerden biraz daha sabır istiyorum. Unutmayın, 'men sabera zafera', 'kim ki sabreder zafere ulaşır'. Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. İnşallah Şanlıurfa'nın yanıbaşındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır. Bunun için 24 Haziran seçimleri çok önemli.

Birileri umudunu kendilerine asla uzanmayacak ellere sarılmaya bağlamış olabilir. Onların gittiği yoldan biz geleli çok oldu. Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onun için de size ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. 24 Haziran'da siz bize desteği ve yetkiyi verin, başladığımız işi bitirelim." 

Miting için "muhteşem" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Az önce resmi rakamı istedim, maşallah 100 bin dediler. Ucu bucağı gözükmüyor. Zaten Şanlıurfa'ya biz alışığız, biliriz" dedi. 

Şanlıurfalılara güçlü Meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye için hazır olup olmadıklarını soran ve olumlu yanıt alan Erdoğan, "Urfa, vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Şanlıurfa vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? İrade, erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz?" diye sordu. 

Vatandaşlardan "Evet" cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne kadar güzelsin Şanlıurfa" dedi.

SURUÇ'TAKİ SİLAHLI SALDIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Suruç ilçesinde AK Parti'li milletvekilinin ağabeyinin de öldüğü silahlı saldırıyı da değerlendirdi.

Yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hadise, güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran'da silahlı saldırı sonucu çıkan olayda, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyinin de aralarında bulunduğu 4 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Milletvekilinin ağabeyinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, tutuklanmıştı.

Olayla ilgili soruşturmada, seçim çalışmaları sırasında Kürtçe yaptığı konuşmada AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile ilgili sözleri nedeniyle HDP Şanlıurfa 6. sıra milletvekili adayı İsmail Kaplan'ın yanı sıra terör bağlantısı nedeniyle HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.

"EL BAB'DA UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ AÇILACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip şehirleri arasında geldiğine dikkati çekerek, böyle olduğu için gençlerin, şehre getirilen hizmetlerin anlamını tam olarak bilmeyebileceğini söyledi.

Şanlıurfa'ya yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, şehre son 16 yılda toplamda 43 milyar Türk Lirası yatırım yapıldığını bildirdi. Bunu ne CHP ne HDP ne de diğerlerinin anlayabileceğini kaydeden Erdoğan, "Biz, yapım ekibiyiz, onlar ise yıkım ekibi" dedi. 

Şanlıurfa'da eğitimde 11 bin 250 derslik yapıldığını dile getiren Erdoğan, ilk ve orta öğretimde ihtiyaç sahibi öğrencilere yaklaşık 440 milyon lira tutarında eğitim bursu verildiğini açıkladı.

Yüksek öğrenim öğrencileri için 3 bin 36 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını belirten Erdoğan, birkaç yıl içinde Şanlıurfa, Viranşehir ve Siverek'te bin 550 kişilik yurt binalarının açılacağını aktardı.

Harran Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı'nın beraber çalışarak El Bab'da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açılacağını duyuran Erdoğan, "Fakültemizde eğitim, 2018'in Eylül ayında başlıyor" dedi.

Şanlıurfa'ya 30 bin seyirci kapasiteli stadyumu kimin yaptığını soran Erdoğan, "Biz yaparız, bizim işimiz bu. Laf değil, icraat" şeklinde konuştu. 

"BİZ YAPARIZ, ONLAR KONUŞUR"

Tüm ilçelere spor salonları, gençlik merkezleri, futbol sahaları yapıldığını hatırlatan Erdoğan, Şanlıurfa'ya yaptıkları diğer yatırımları şöyle sıraladı:

"Bunun yanında merkezde bir olimpik yüzme havuzu, Bozova'da gençlik kampı, Ceylanpınar, Eyyübiye, Akçakale, Harran ve Birecik'te gençlik merkezleri yapıyoruz. Sağlıkta 14'ü hastane olmak üzere, toplam 82 adet tesis yaptık. Bu hastaneler arasında 500 yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şanlıurfa Eyyübiye'deki 400 yataklı hastane de yer alıyor. Şehir hastaneleri kurarız da Şanlıurfa'yı mahrum bırakır mıyız? Bin 700 yataklı şehir hastanemizle birlikte 5 adet sağlık tesisimizin şu anda inşası devam ediyor. Biz buyuz."

Şehir hastanelerinin görsellerini alana kurulan dev ekrandan vatandaşlara izleten Erdoğan, "Nasıl, Şanlıurfa'ya bu yakışır. Biz yaparız, onlar konuşur. Farkımız bu. Bunlara 24 Haziran'da gereken cevabı vermeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİR HASTANESİ 2021 YILINDA HİZMETE AÇILACAK"

Erdoğan, 6 ihtisas alanından oluşan şehir hastanesinin 2021 yılında hizmete açılmasını planladıklarını kaydederek, "Sizlere daha iyi hizmet vermek için küçük ve yetersiz hastaneler yerine tam teşekküllü ve altyapısı güçlü hastaneler açıyoruz. Şehrimize inşa edeceğimiz 35 adet sağlık tesisi projemiz daha var. Bunları da en kısa sürede hayata geçiriyoruz" bilgisini paylaştı.

"Bu şehirde tek bir vatandaşımız dahi gece yatağına aç girerse, bunun vebali hepimizin üzerindedir" ifadelerini kullanan Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'a ait "Kenar-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i ilahi Ömer'den sorar onu" dizelerini okuyarak, buna böyle baktıklarını aktardı.

Şanlıurfa'da ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, yaşlılara 6,2 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını dile getiren Erdoğan, TOKİ kanalıyla Şanlıurfa'da 13 bin 515 konut projesinin hayata geçirildiğini hatırlattı.

Şanlıurfa'ya 2002 yılına kadar sadece 29 kilometre bölünmüş yol yapıldığını anımsatan Erdoğan, buna 540 kilometre bölünmüş yol ilave edildiğini söyledi. 

Erdoğan'ın yollardan memnun olup olmadıklarını sorması üzerine alandaki kalabalık "evet" cevabını verdi. 

Toplam maliyeti 980 milyon lira olan 9 adet yol projesinin yapımının da hızla sürdüğünü belirten Erdoğan, yapımı devam eden Şanlıurfa-Bozova yolunun, Şanlıurfa-Kuzey Batı çevre yolunun, Akçakale-Ceylanpınar yolunun kalan kesimlerinin bu yıl tamamlanacağının müjdesini verdi. 

"ŞANLIURFA'YI HIZLI TRENLE TÜM TÜRKİYE'YE BAĞLIYORUZ"

Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır yoluyla Atatürk Barajı üzerine inşa edilen Nissibi Köprüsü'nü kimin yaptığını soran Erdoğan, "Karkamış-Nusaybin ve Şenyurt-Mardin Demiryolu hattını tamamen yeniledik. Şanlıurfa'yı hızlı trenle tüm Türkiye'ye bağlıyoruz" dedi.

Alandaki vatandaşlarla oylama yapan Erdoğan, "İsteyenler ve istemeyenleri" sorarak, "Oy birliğiyle kabul edilmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Adaylardan bir tanesi Sivas'a hızlı tren istemiyormuş. Bunlar ne gerici ya. Düşünebiliyor musun? Neymiş, yüksek hızlı tren göçü hızlandırırmış. Vah zavallı ya, nerede kaldı bunlar ya. Bunlara kağnı verelim kağnı. Kağnıyla yürüsünler. Kafaya bak.

Bu hattın Gaziantep istikametiyle ilgili etüt çalışmaları devam ediyor. Mardin istikametiyle ilgili etüt çalışmaları da yakında başlıyor. Şanlıurfa-Diyarbakır hızlı tren projemizin kesin proje ihalesine ise bu yıl çıkıyoruz. Biz ders çalışıyoruz. Bunların böyle bir derdi yok. Böylece şehrimize 3 ayrı tren hızlı tren projesi kazandırıyoruz. Son 15 yılda Şanlıurfa'ya kazandırdığımız yatırımlardan biri de GAP Havalimanımızdır. Havalimanımızın yolcu trafiği 2003'te 23 bindi. 2017'de 833 bin. Nereden nereye? Birecik Baraj gölünün turizmini canlandırmak için Halfeti kıyısında bir adet bağlama limanı yapıyoruz. Aynı şekilde Atatürk Baraj Gölü'nün turizmini canlandırmak için de Siverek kıyısındaki Takoran Vadisi'nde 3 adet, Hilvan ve Bozova ilçeleri kıyısında ise 2 adet yanaşma yerleri yapıyoruz. İki projenin de etüt çalışmaları devam ediyor."

Bölgenin kalkınması, vatandaşlarımızın refah seviyelerinin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılması için GAP projesine hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, GAP'ın en önemli illerinden birisinin Şanlıurfa olduğunu, bu bölgenin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunun altını çizdi.

"433 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"

İşsizliğin çözümünün GAP'ı harekete geçirmek olduğuna işaret eden Erdoğan, bunun için çok büyük kaynaklar ayırarak GAP'ı hızlandırdıklarını dile getirdi.

Son 16 yılda ülke genelinde sulamaya açık 17,5 milyon dekar tarım arazisinin 2,6 milyon dekarının Şanlıurfa'da olduğunu kaydeden Erdoğan, "Atatürk Barajı'ndan aldığımız suyu, inşa ettiğimiz 221 kilometre uzunluğundaki kanalla getiriyor, 2 milyon dekarın üzerindeki tarım arazilerinin sulanmasını sağlıyoruz. Bu sulama kanalı, 161 kilometrelik Süveyş Kanalından daha uzundur. Bu sulama kanalının hayata geçmesiyle 433 bin kişiye istihdam, yıllık 500 milyon lira gelir sağlanacak" dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa'ya yapılan yatırımları da anlattı. Suruç Ovası'nın sulanmasının, vatandaşların 100 yıllık hayali olduğunu söyleyen Erdoğan, Atatürk Barajı'ndan alınan suyu terfi merkezi, ana kanallar ve dünyanın sayılı dev sulama tüneliyle Suruç Ovası'na aktardıklarını dile getirdi.

Erdoğan, 2,2 milyar lira maliyeti olan 7 metre çapa, 17 kilometreyi aşkın uzunluğa sahip Suruç Tüneli'ni hizmete açtığını hatırlatarak, projeyle Suruç ilçe merkezi ve 134 yerleşim yerine ait toplam 951 bin dekar arazinin sulandığını belirtti.

Proje kapsamında 563 bin dekar arazinin şebekesinin tamamlanarak sulamaya açıldığını, sulanan arazilerle çiftçilerin geçen yıl 1 milyar lira tarım geliri elde ettiğini vurgulayan Erdoğan, ayrıca 1 milyon 275 bin dekar araziyi sulayacak tesislerin yapımının ise devam ettiğini söyledi. 

"ŞANLIURFA'NIN İÇME SUYU MESELESİNİ ÇÖZDÜK" 

Şanlıurfa'nın içme suyu meselesini Atatürk Barajı'ndan su getirmek suretiyle çözdüklerini aktaran Erdoğan, içme suyu arıtma tesisi, terfi merkezleriyle ana dağıtım hatlarını inşa ettiklerini ve şehrin içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını anlattı.

Erdoğan, Siverek ve 19 köyün uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak isale hattı ve arıtma tesisinin inşaatının devam ettiğini söyledi.

Bunların dışında Şanlıurfa'ya 2 baraj ve 4 gölet inşa ettiklerini, 4 baraj ve 3 göletin inşaatının sürdüğünü bildiren Erdoğan, Şanlıurfalı çiftçilere son 16 yılda toplam 10 milyar lira tarımsal destek verdiklerini hatırlattı.

Erdoğan, Şanlıurfa'da yalnızca tarımsal üretim yapılması için 9 tarımsal ovayı sit alanı olarak koruma altına aldıklarına dikkati çekti.

Sulamanın, aynı zamanda enerji ve elektrik anlamına geldiğini dile getiren Erdoğan, "Bu konuda birtakım sıkıntılarınız olduğunu biliyorum. Sizlerin derdine derman olacak birtakım çözümler geliştirildi, inşallah en yakın zamanda bunları da hayata geçireceğiz" dedi.

"16 YILDA 65 BİN ŞANLIURFALI İŞE YERLEŞTİRİLDİ"

Recep Tayyip Erdoğan, 2002'den bugüne yaklaşık 65 bin vatandaşı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdiklerini, bugüne kadar 605 milyon lira tutarındaki teşviklerden toplam 271 bin Şanlıurfalı işveren ve sigortalının yararlandığını bildirdi.

Şanlıurfa'da 2002 yılında kadar yalnızca bir organize sanayi bölgesi kuruluyken, bugün 5 organize sanayi bölgesinde 20 bin 200 kişinin istihdam edildiğini belirten Erdoğan, "Şehrimize bir teknokent kurduk. Bunlar yaptıklarımızın küçük bir özeti. Biz Şanlıurfa'nın potansiyelinin çok daha büyük olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemde Şanlıurfa'yı her alanda lokomotif şehirlerden biri haline getiriyoruz. Bunun için 24 Haziran çok önemli" diye konuştu.

Vatandaşlara, "Şanlıurfa 24 Haziran'da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Vakit Şanlıurfa vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Bütün bunlar için 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde AK Parti'ye mühür basıyor muyuz?" diyen ve "evet" karşılığını alan Erdoğan, "Hanımlar, ben size çok güveniyorum, inanıyorum çünkü kale içeriden fethedilir. Hanımlar bu işe 'evet' dedi mi mesele bitmiştir" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE GELECEK YARIM ASRININ İSTİKAMETİNİ BELİRLEYECEK"

Mitingde "Rabia" işareti yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm Türkiye pazar günü ne olacağını Şanlıurfa'dan duysun. Hep beraber, gümbür gümbür tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bunun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Çünkü Türkiye pazar günü sadece bir cumhurbaşkanı ve 600 milletvekili seçmekle kalmayacak, aynı zamanda bu seçimde ülkemizin gelecek yarım asrının da istikametini belirleyecek. Ya 2053 ve 2071 vizyonlarımıza doludizgin koşacağız ya da yeniden 1970'lerin, 1990'ların tedirginliğiyle kendi içimize kapanacağız. Soruyorum, bu ülkeyi CHP'nin o tek parti dönemlerine geri döndürmek ister misiniz? Peki bu terör örgütünün arkasında olduğu malum partiye bunu terk edebilir miyiz? Öyleyse 16 yıldır sizlere hizmetkar olan bizlere, en hayırlısı neyse onu hayata geçirmenin mücadelesini birlikte vermeye var mıyız?"

"KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin kökeniyle, inancıyla, kıyafetiyle, diliyle, kültürüyle uğraşan vesayete karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, "Kızlarımızın başörtüsüyle uğraştılar mı? Çıkmış diyor ki Bay Kemal, 'Başörtüsü sorununu ben çözdüm.' Sen kimsin? Neyi çözdün? Senin partinin milletvekili, ikna odalarında benim başörtülü kızlarımın başlarını açtı. Sen kimsin? Aynı zamanda 411'le ilgili Bay Kemal'in, Bay Muharrem'in imzası var. Anayasa Mahkemesi'ne götürdünüz. Siz kimi aldatıyorsunuz?" dedi.

Şanlıurfalılardan, muhalefete gereken dersi 24 Haziran'da vermelerini isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Adamlar, imam hatip okullarıyla dalga geçiyor. Niye dalga geçiyorsunuz? Ben de imam hatipliyim elhamdülillah. Dört çocuğumun dördü de imam hatip mezunu. Devletin okulu değil mi? Ben orayı tercih ettim, sen başka yeri tercih ettin. Ve biz şu anda bu milletin hizmetkarıyız. Biz bu FETÖ'cüleri de biliyoruz. Bay Kemal'in, Bay Muharrem'in ağzından terörle mücadele duydunuz mu? DEAŞ'ı biz kovduk, FETÖ'yü kovuyoruz, PKK'yı aynı şekilde. Mahallelerimizi çukurlarla doldurdular. Hepsinin üstesinden Allah'ın yardımı ve sizlerin desteğiyle biz geldik. Siz, bizim arkamızda durdunuz. Türkiye'yi demokraside ve ekonomide geliştirdikçe milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Öyle ki 15 Temmuz'da adeta gövdesiyle bize siper oldu."

Erdoğan, sınır ötesi operasyonlarda en büyük desteği milletten aldıklarını dile getirerek, "Dünya 5'ten büyüktür dedim, arkamda milletimi gördüm. Davos'ta 'One minute' dedim, arkamda milletimi gördüm. Unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez" diye konuştu.

''DESTEKLEYİN, DESTAN YAZMAYA DEVAM EDELİM"

"24 Haziran'da bu evladınıza, kardeşinize bu desteği verin ve biz destan yazmaya devam edelim" ifadesini kullanan Erdoğan, Şanlıurfalıların "Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de ziyade ver" sözünü hatırlattı.

Şanlıurfa'dan destek isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Peki ötekiler ne diyor; 'hapır sapır'. Siz öyle dersiniz ya 'hapır sapır' konuşuyorlar. Çünkü bunlar hep 'havanta' adaylar. Bir anamuhalefetimiz var, tam evlere şenlik. Genel başkanı ayrı bir telden çalıyor, aday ayrı bir telden çalıyor. İkisinin tek dersi seçimden sonra CHP'nin başına kimin geçeceği. Ötekileri söylemiyorum. Bölücü örgütün oyuncağı parti, eskiden emirleri Kandil'den alıyordu, şimdi orayı da başlarına yıkıyoruz. Oraya inmeye başladık. Bakalım şimdi onlara talimat hangi dağ başından gelecek? Bunların bu ülkeye zaten zerre kadar faydaları olmadı. Kürt kardeşlerimize bunlar zulmetti. Bizim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman böyle bir ayrım var mı? Asla. Biz, yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Benim Rabbim böyle emrediyor. Rabbim 'Ayırt edemezsin, biz sizi kavimlere ayırdık, birbirinizle daha iyi tanışasınız, anlaşasınız diye.' diyor. Üstünlük, ittika ile. Kim takva olarak daha üstünse, en üstünü o."

"Türk, Kürt, Laz olmak, Çerkez, Gürcü, Roman üstünlük sebebi değil, ama hepsini de severiz" diyen Erdoğan, inkar politikalarını reddettiklerini, ret ve baskıcı politikaları ayaklar altına aldıklarını söyledi.

"KARDEŞLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYELİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'a 3 gün kaldığını hatırlatarak, "Milletvekili diye Ankara'ya gönderdiklerinin arkasından ne çıkıyor, uyuşturucu baronları çıkıyor. Silah kaçakçılığına kadar her türlü gölge var. Belediye başkanı diye getirdikleri kişiler şehirleri pisliğe, çöpe, çukura, sefilliğe boğmaktan başka bir iş yapmadılar. Allah'tan kayyum belediye başkanlarımız geldi de şehirlerimiz hizmet gördü" şeklinde konuştu.

"Şanlıurfa, bunlara cevabı 24 Haziran'da sandıkta en güzel şekilde veriyor muyuz? Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırmak için hazır mıyız? 24 Haziran'da tercihimizi güçlü Meclisten yana kullanıyor muyuz? Güçlü hükümetten yana kullanıyor muyuz? Güçlü Türkiye'den yana kullanıyor muyuz? 'Vakit birlik vakti' diyor muyuz? 'Vakit, Şanlıurfa vakti' diyor muyuz? 'Vakit Türkiye vakti' diyor muyuz?" diye soran Erdoğan, "evet" yanıtını alınca, "Rabbim, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Ne olur kardeşliğimize gölge düşürmeyelim. Aman ha bir olalım, beraber olalım, sandıklara da öyle gidelim" karşılığını verdi.

Haktan ve halktan yana olduklarını dile getiren Erdoğan, kendisini dinleyenlerden sandığa gitmelerini, gitmeyenleri götürmelerini istedi. 

Erdoğan, pazar akşamı Şanlıurfa'yı özellikle takip edeceğini belirterek, "Allah yar, yardımcımız olsun" dedi.

ntv.com.tr

20.01.2018

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0