'Cumartesi Anneleri'nin sesi duyulmaya başlandı: Meclis'te komisyon kuruldu

09 Şubat 2011 16:01  

 

'Cumartesi Anneleri'nin sesi duyulmaya başlandı: Meclis'te komisyon kuruldu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon, devlet güçlerince gözaltında kaybedilenlerin akıbetini araştıracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 306 haftadır, İstanbul'da Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri gerçekleştiren ve kamuoyunda 'Cumartesi Anneleri' olarak anılan devlet güçlerince gözaltında kaybedilenlerin yakınları ile buluşması ilk ürününü verdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde gözaltında kaybedilen kişileri araştırmak için bir alt komisyon kuruldu.

Komisyon Başkanı Zafer Üskül, bugünkü toplantının ardından, 2004 yılında "b1Tolga Baykal Ceylan'ın kaybolması olayından hareketle, gözaltında iken kayboldukları iddia edilen kişilerin akıbetinin araştırılması amacıyla alt komisyon kurulduğunu açıkladı.

Komisyonda, Zafer Üskül, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal görev yapacak.

FOTOĞRAF: Gözaltına alınıp bir daha geri dönmeyen oğlu Cemil Kırbayır, 'olur da bir gün geri gelir' diye 31 yıldır, sürekli evinin kapısını açık tutan 103 yaşındaki Berfo Kırbayır...


Sesonline.net


Son Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2011 16:07

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0