'Çözüm' diyen önce bu tabloya baksýn - Nedim Þener

31 Temmuz 2019 12:28  

 

'Çözüm' diyen önce bu tabloya baksýn - Nedim Þener

31 Mart seçimleri sonrasý ortalýk bir anda “çözüm” sakýzýný yeniden çiðnemeye baþlayanlarla dolup taþýyor. HDP miting yapýyor, CHP’nin Ýstanbul Ýl Baþkaný C.K. ve parti yönetimi “Kürt Sorunu” diye, tepe tepe kullanýlmýþ, suiistimal edilmiþ bir kavramý Türkiye gündemine sokuyor.

ÝP, CHP ve HDP’nin gizli gizli yeni bir Anayasa deðiþikliði üzerine çalýþtýðý yazýlýp çiziliyor. AKP’nin 2013-2015 arasýnda uyguladýðý ve Güneydoðu illerinde PKK’nýn hendekler açtýðý ve sonunda 793 þehit vererek biten sürecin bir baþka versiyonunu piyasaya sürmeye çalýþýyorlar.

Sorunun adýný onlar da “Kürt sorunu” koyuyorlar. Yanýlýyorlar, “Kürt sorunu” yoktur, artýk Amerika Birleþik Devletleri’nin silah ve para verdiði, Avrupa Birliði ile siyasi hamiliðini de yaptýðý terör örgütü PKK sorunu vardýr.

PKK herkesin sorunu

Emperyalist ülkelerin Türkiye’ye karþý kullandýðý PKK ile mücadele sadece devletin güvenlik güçleri ile çözebileceði bir sorun olmaktan çoktan çýktý. Bu mücadelede toplumsal psikoloji, medya ve uluslararasý algý operasyonlarý boyutu önemli.

PKK’ya terör örgütü diyemeyen, PKK elebaþý Öcalan için “Sayýn” ifadesini kullanan zihniyet ve 11 aylýk bebeði annesiyle havaya uçuran PKK terör örgütü ile mücadele yalnýz iktidarda kim olursa olsun sadece hükümetin ve devletin güvenlik güçlerinin deðil, hukukun dýþýna çýkmamýþ, insan haklarý ve demokrasiye inanmýþ tüm partilerin, sivil toplum kuruluþlarýnýn hatta her bireyin vicdani borcudur. Kime karþý mý?

1984 yýlýndan beri terör örgütü PKK’nýn þehit ettiði, asker, polis, korucu, öðretmen, hemþire, köyle, iþçi, esnaf, çoban, Türk Kürt demeden kadýn, çocuk bebek dahil toplam 11 bin 736 þehidimize.

O yüzden bundan sonra “çözüm” diye geveleyecekler için PKK terörünün baþladýðý 1984 yýlýndan beri þehit olanlarýn tablosunu veriyorum.

“Bu tablo daha uzamasýn diye çözüm istiyoruz” diyenler olacaktýr.

Bu yalana kendileri bile inanmayan kiþilere PKK’nýn kan ile beslenen ve ne olursa olsun silahý býrakmayacak bir terör örgütü olduðunu hatýrlatýrým.

25 Temmuz 2019’a kadar 11 bin 736 þehidimizin, sorunu olan Kürtler tarafýndan deðil, emperyalistlerin taþeronu terör örgütü PKK tarafýndan katledildiðini unutmayýn.

Nedim Þener/Posta

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0