Çikolata seven kadınlara müjde

14 Ekim 2011 12:37  

 

Çikolata seven kadınlara müjde

Bilim dünyasından çikolata sevenler için sevindirici bir haber geldi. Ama şimdilik sadece kadınlara. Yapılan bir araştırmaya göre, çok çikolata yiyen kadınların kalp krizi geçirme riski daha düşük...

STOCKHOLM - Daha önce yapılan araştırmalar, çikolata yemenin kan basıncını düşürme etkisi yarattığını ortaya çıkarmıştı. İsveç'in başkenti Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre, çikolata aynı zamanda kadınlarda kalp krizi riskini azaltıyor.

Uzun zamanlı bir araştırma yaptıklarını belirten Karolinska Enstitüsü uzmanlarından Susanna Larsson, 1997 yılında 49 - 83 yaşları arasındaki 33 bin İsveçli kadına yemek yeme alışkanlıklarını sorduklarını belirtti.

Böylece kadınların yılda yedikleri ortalama çikolata miktarı tespit edildi ve 1997 yılını takip eden 10 yıl içinde de kalp krizi geçiren bin 600 kadın kayıt altına alındı. Enstitü uzmanı Larsson, kalp krizine neden olan faktörleri ayrıntılı olarak incelediklerini ve haftada sekiz gramdan az ya da hiç çikolota yemeyen kadınların daha sık kalp krizi geçirdiğini tespit ettiklerini ifade etti.

66 GRAM ÇİKOLATA YİYENİN KALP KRİZİ RİSKİ DAHA DÜŞÜK
Araştırmada haftada ortalama 66 gram ya da daha fazla çikolata yiyen kadınların kalp krizi geçirme riskinin daha düşük olduğu sonucuna varıldı.

Araştırma yapılırken kakaosu daha fazla ya da sütü daha çok çikolotalar arasında fark gözetilmedi. Ancak 90'lı yıllarda İsveçliler'in genellikle sütlü çikolata tükettiğini belirten Susanna Larsson, eğer sütlü ya da az sütlü çikolatalar arasında ayırım yapmış olsalardı kakaonun koruyucu özelliğinin etkili olup olmadığı konusunda da daha açık bağlantı kurabileceklerini ifade etti.

Larsson ve ekibi, aynı araştırmayı erkekler üzerinde de yapmak istiyor.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0