CHP'li Sertel: Binali Yıldırım, Zeybekci'den daha başarılıydı

13 Nisan 2019 14:45  

 

CHP'li Sertel: Binali Yıldırım, Zeybekci'den daha başarılıydı

CHP İzmir Millet vekili Atilla Sertel, “AK Parti’nin oyu bence İzmir’de 22’lere düştü MHP’de yüzde 10’larda.İzmir’de Nihat Zeybekci bence başarılı olamadı, Binali Yıldırım daha başarılıydı. MHP’nin İzmir’de oyu küçümsenemez, Nihat Zeybekci’nin oyunda MHP’nin büyük rolü var” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Sertel seçim sonuçlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İzmir seçim sonuçlarını değerlendiren Milletvekili Atilla Sertel, “AKParti’nin oyu bence İzmir’de 22’lere düştü MHP’de yüzde 10’larda. AKParti İzmir’de geriledi ve bu çok normal. Halk ekonomiye bakıyor ve oyunu veriyor, bu çok normal. İzmir’de Nihat Zeybekci bence başarılı olamadı, Binali Yıldırım daha başarılıydı. MHP’nin İzmir’de oyu küçümsenemez, Nihat Zeybekci’nin oyunda MHP’nin büyük rolü var” dedi.

“İZMİR’DE DAHA YÜKSEK BİR OY ALABİLİRDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de daha yüksek bir oy alabileceğini belirten Sertel, “Aslında İzmir’de daha başarılı olunabilirdi. İYİ Parti ile ittifak bazı yerlerde çok iyi tuttu bazı yerlerde tutmadı. Mesela Karşıyaka’da İYİ Parti kendi adayını çıkardı, esamesi bile okunmadı. Tire’de bakın İYİ Parti kazandı, hem de Tayfur Çiçek’e rağmen, oyları böleceği sanılıyordu ama olmadı. Kimse kerameti kendinde aramasın. Partiler esastır, kişiler gelip geçicidir. CHP İzmir’de başarılırdır ama yetmez, biz İzmir’de daha yüksek bir oy alabilirdik. Çok mu az aldık, hayır. Çok sayıda seçmen sandığa gitmedi. Bergama’yı, Bayındır’ı kaybettik, bu kötü. Buraların kaybedilmemesi lazımdı. İl başkanlarının oralarda incelemeler yapması lazım. İzmir’de de çok çalışmamız lazım, üretimi arttırmamız lazım, vatandaşa çare olmamız lazım. Ekonomiyi canlandırmamız lazım, üretimi arttıran, istihdamı arttıran projeler olması lazım. Bunları yapan ayakta kalır. İktidara yürümenin yolu yerel yönetimlerden geçiyor” diye konuştu.

 

“MARTIN SONU BAHAR DEDİK, MAZBATA ALAMADAN YAZ GELECEK”

Türkiye’de en çok demokrasiye, adalete ve hukuka ihtiyaç olduğunu ifade eden Sertel, “Bunu yapacak olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. YSK’ya ben cidden güvenmiyorum. SSK emeklisi gazeteciydim, beni memur yaptılar adaylığımı elimden aldılar. Bir anda mühürsüz oylar geçerlidir dediler, yaptılar bunu. Ülkemizin sinirleriyle oynamamamız gerekiyor. Ülkemizi rezil etmememiz lazım, en büyük rezalet şu an mazbatanın verilmemesidir. Halk vermiş bunu sen bunun önüne geçebilir misin? Siyasette bugünün yarını var, sen buna uyacaksın. Biz bahar gelecek dedik, bahar geldi ama mazbata alana kadar yaz gelecek neredeyse. Versinler artık. Şimdi hasat mevsimi gelecek bizim için, onlar için de sonbahar gelecek. Ama şu mazbatayı yaz gelmeden versinler” dedi.

 

“BİNALİ YILDIRIM FARKLI BAKIYOR”

İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sertel, “İstanbul’da yapılan tüm bu gürültü ve yaygara, İstanbul’u vermek istememelerinden kaynaklanıyor. Çünkü orada çok büyük bir kaynak yatıyor. Sayımlar iki masada yapılıyor, böyle giderse 10-12 günde biter bu sayım. Biz masa sayısının yükseltilmesini istedik AK Parti ve MHP üye vermiyor masa kurulması için. Mazbatanın verilmesini geciktirmeye çalışıyorlar.Cumhurbaşkanı’nın çevresinde bir grup insan ‘Efendim biz bu işi halledeceğiz’ diyorlar ama yanlış yaptırıyorlar. YSK’nın alacağı karar yanlış olursa, Türkiye’de seçim güvenliği biter. Ekrem İmamoğlu’na mazbatasını derhal vermeleri gerekiyor. Bir yandan Cumhurbaşkanı’nın damadı ekonomide aldıkları kararları anlatırken hukuk ve demokrasiden bahsediyor. YSK’nın alacağı kararın geciktirilmesi tam bir hukuksuzluk. Maltepe’de sayımın geciktirilmesi buna bahane gösteriliyor. Binali Yıldırım’ın farklı baktığını düşünüyorum. Vatandaş oyunu vermiştir, karar YSK’nın diyor. Siz bir daha insanları sandığa götüremezsiniz. Eğer usulsüzlük varsa sadece İstanbul’da mı var, kazandığınız hiçbir yerde hile yok mu? Halk bıkmış bunlardan ve Ekrem İmamoğlu da insanlara umut olmuş, bundan korkuyorlar. Ben düşünüyorum, Süleyman Soylu falan Cumhurbaşkanı’nın etrafını örüyor, efendim biz bunu hallederiz diyorlar ve yanlış yapmasını sağlıyorlar. Bu Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan büyük bir kötülüktür. Halkın oyuna siz herhangi bir gerekçe ile ipotek koyamazsınız. Seçmen taşınma olayında, Iğdır’da kanıtlanmış olmasına rağmen iptal gerekçesi olmadı. Seçim öncesinden Mevlüt Uysal’ın aday olduğu Büyükçekmece’de seçmen taşınma olayı olmuştu, biz bunları tespit edip seçmenliklerini düşürdük. Kaybetmiş olmayı kabul etmeniz gerekiyor, demokrasinin güzelliği bu” dedi.

 

“KHK’LI MİLLETVEKİLİ VAR BELEDİYE BAŞKANI NEDEN OLMAZ?”

Yüksek Seçim Kurulu’nun KHK’lı başkanlara ilişkin aldığı kararı eleştiren Sertel, “Bu seçimin galibi halktır, mutfakta tenceresi boş kaynayan annenin zaferi, tarladaki çiftçinin zaferidir bu. KHK ile atılan kişiler aday olabiliyor ama kazanınca kabul edilmiyor. Adam yüzde 75 oy almış, arkasındaki yüzde 25 oy alana seçimi veriyorlar. O zaman baştan adaylığına şerh koysaydınız, düşürseydiniz. Bu halka yapılan büyük bir sahtekarlıktır. Bizde KHK ile atılan Anayasa Profesörümüz vardı Milletvekili oldu ona kimse bir şey demedi, ama belediye başkanı olamaz diyorlar. KHK ile atılan Milletvekili var, Belediye Başkanı neden olmuyor?” diye konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANI TEŞKİLATIN KULAĞINI ÇEKSİN”

İstanbul’da seçimlerin yenilenme olasılığının bulunmadığını ifade eden Sertel, “Sultanbeyli’de CHP’nin önceden 12 bin oyu varmış 53 bine çıktı, halk artık bunlara dur diyor. İstanbul’a seçim yenilenemez. Bu Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırılması demek. Bunu diyenlerin aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Türkiye’de bir daha seçim yapamazsınız. Ne deyip halkı tekrar sandığa göndereceksiniz. Her sanıkta AKP ve MHP müşahidi var, tüm tutanaklarda imzaları var, şerh koymamışlar, o zaman ne itirazı bu? Seçimin tekrarlanması mümkün değil. Oylar atıldı, 8 buçuk – 9 milyon insan sandığa gitti İstanbul’da, sandık namustur, Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. Biz hakkımızı yedirmeyeceğiz. Galatasaray Malatya’yı yenemedi, biz çok gol kaçırdık tekrarlayalım maçı demek ne kadar mantıklı? Böyle bir şey olmaz, maç oynandı, sonucu kabul edecekler. Kendileri de dedi Türkiye’de en güvenilir seçim sistemi vardır. Her partinin kendi müşahiti vardır. Cumhurbaşkanı müşahitlerini çağırsın, niye bunlara imza attınız diye onlara sorsun. Tayyip Erdoğan kadar hiçbir belediye başkanı konuşmadı ama teşkilatı fos çıktı. Ben olsam tüm il başkanlarının kulağını çekerim. Halk onların kulağını çekti, o da il başkanlarının kulağını çeksin. Birkaç gün içinde Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alacağını düşünüyorum. Aklı selim galip gelecek ve birkaç gün içinde çözülecek bu iş” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİRLEDEKİ PERFORMANSIMIZ BİZİ İKTİDAR YAPACAK”

Yerel seçimlerin CHP için bir umut kazanımı yarattığını belirten Sertel, “Bizim partide şöyle bir algı vardı: ‘Kazanamayız’ vatandaşta da böyle bir algı vardı, bu sebeple sandığa gitmeyenler oldu. İzmir kazanılır gerisi kayıp diye düşünüyordu insanlar. Hatta Ankara ve İstanbul kazanılsa bile vermezler diye söyleyenler vardı. Bakın Ankara’yı verdiler, İstanbul’u da verecekler. Artık insanlarda bir umut doğdu. CHP’lilere, ‘Oy kullanmanız halinde hakkınızda işlem başlatılacaktır’ diye mesajlar gönderildi. Anket firmaları ile kimin kime oy vereceğini öğrenip CHP’ye oy verenlere sandığa gitmemesi için mesaj atıyorlar. Kim yaptırıyor bunu, AKP. Bu ülkenin vatandaşlarını biz, bize oy versin veya vermesin seviyoruz. Ama en tepemizdeki, bizi bütünlük içinde tutması gereken şahıs, bize hakaret ediyor, bağırıyor. Bizim sana saygı duymamız için bizi de kucaklaman lazım. 2 şapka aynı kişinin kafasında olmaz diye defalarca dedik. Cumhurbaşkanı şapkası ile parti şapkası olmasının sebebidir bu.Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu süreci iyi yönetti, yoksa bizi kandırırlardı yine. Tüm müşahitlerimiz ıslak imzalı tutanakları almışlar ve sonucu görmemizi sağlamışlardır. Yoksa Anadolu Ajansı’nın eliyle bizi kandırırlardı. Şimdi önümüzdeki süreçte Büyükşehirlerdeki performansımız bizi iktidar yapacak. Bunun için çok dikkatli olmalıyız. Halkla birlikte olmalı ve halkla dil birliği yapmalıyız” diye konuştu.

egedesonsoz

12.04.2019

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0