CHP Urla karıştı! Meclis üyesinden o isimlere çok sert eleştiriler!

04 Ocak 2021 19:34  

 

CHP Urla karıştı! Meclis üyesinden o isimlere çok sert eleştiriler!

Urla Belediye Meclis üyesi CHP’li Mustafa Kıpkıp CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur'u sert sözlerle eleştirdi. Kıpkıp, “İl başkanım bu taleplerinizi ve başından beri kayyuma karşı tavrınız ile ilgili paylaştığınız mesajların sevgili dostunuz ailece sosyalleştiğiniz Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur  tarafından bile onay almadığını görüyorum ve üzülüyorum. Urla’mıza Burak Bey’den boşaltılan makama sizin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talepleri doğrultusunda seçilmesi istenilen belediye başkan vekili adaylarını kendi içerisinde yarıştırmadan iki arkadaşımızın ellerinden tutarak kadınsa bu erkekse bu deyip sizin huzurunuza çıkardığında almadığınız demokratik tavır size yakışmadı. Belediyeye girmememiz gerektiği kararını almamıza rağmen sizden aldığını iddia ettiği icazet ile kayyum ile kanka olan Urla ilçe  başkanı hakkında Büyükşehir belediye meclis  gündemine gelen ve belediyemizi zor duruma sokan bir konuda hiç bir araştırma yapmadan genel merkez yöneticileri dahil olayın İl Başkanlığınız tarafından görevlendirilecek bir kurul tarafından soruşturulmadan olayı geçiştirmeniz tartışmaya açık bir konudur” dedi. CHP'li Kıpkıp'in bu sosyal medya paylaşımı bazı meclis üyeleri ve çok sayıda partili beğenmesi dikkat çekti.

Burak Oğuz’un İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından ilçede tartışmalar devam ediyor. UrlaKaymakamı ve Belediye Başkan Vekilliği görevi yapan Önder Can görevden alınarak Murtaza Dayanç atandı. CHP’den atamaya tepki gelerek, başkan vekilinin meclisten seçilmesi gerektiği çağrısı geldi. 

SEVGİLİ DOSTUN İLÇE BAŞKANI BİLE ONAY VERMEDİ
Urla Belediye Meclis üyesi CHP’li Mustafa Kıpkıp, bu süreçte CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe Başkanı Hakan Özbadur'u sert sözlerle eleştirdi. Kıpkıp, “İl başkanım bu taleplerinizi ve başından beri kayyuma karşı tavrınız ile ilgili paylaştığınız mesajların sevgili dostunuz ailece sosyalleştiğiniz Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur  tarafından bile onay almadığını görüyorum ve üzülüyorum. Urla’mıza Burak Bey’den boşaltılan makama sizin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talepleri doğrultusunda seçilmesi istenilen belediye başkan vekili adaylarını kendi içerisinde yarıştırmadan iki arkadaşımızın ellerinden tutarak kadınsa bu erkekse bu deyip sizin huzurunuza çıkardığında almadığınız demokratik tavır size yakışmadı. Belediye meclis üyeleri kendi içerisinde demokrat  bir şekilde seçim yapar aday belirler bizde buna sahip çıkar saygı duyarız demenizi beklerdik, ancak siz Urla'yı ve Belediye meclis yapısını hiç araştırmadan oluşan bu boşlukta kendini önümüzdeki dönem Belediye başkanı olarak sizi de arkanıza aldığını empoze eden ve bunu yakın dostları ile paylaşan bir ilçe başkanı tarafından kullanılmanızı yadırgıyorum” dedi. 

BU KONUDA HİÇ ARAŞTIRMA YAPMADAN…
Kıpkıp konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ayrıca İlçe başkanlığında siz, büyükşehir Belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetimi ile ortak yaptığımız toplantıda kayyumun tanınmaması ve ilçe başkanı dahil belediye meclis üyelerinin belediye ile ilişkilerinde kayyumu legalleştirmememiz gerektiğini ve kayyuma tavır koyarak, belediyeye girmememiz gerektiği kararını almamıza rağmen sizden aldığını iddia ettiği icazet ile kayyum ile kanka olan Urla ilçe  başkanı hakkında Büyükşehir belediye meclis  gündemine gelen ve belediyemizi zor duruma sokan bir konuda hiç bir araştırma yapmadan genel merkez yöneticileri dahil olayın İl Başkanlığınız tarafından görevlendirilecek bir kurul tarafından soruşturulmadan olayı geçiştirmeniz tartışmaya açık bir konudur.” 

gundemebakis.com

03.01.2021

Son Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021 15:42

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0