CHP seçmeni artık neyin doğru olduğuyla ilgilenmiyor - Dr. Sinan GÜRSOY

18 Ağustos 2020 22:35  

 

CHP seçmeni artık neyin doğru olduğuyla ilgilenmiyor - Dr. Sinan GÜRSOY

Muharrem İnce, uzun bir bekleme dönemi oluşturduktan sonra bir basın toplantısı ile yol haritasını açıkladı. Yoluna temkinli devam etme kararı aldığı görülüyor. Kısa dönemde CHP'den ayrılıp bir parti kurmayı düşünmediği belli oldu. Açıklamalarında verdiği izlenim CHP'den ayrılmayacağını ve kısa vadede parti kurmayacağını gösteriyor ama CHP'den ayrılıp ayrılmaması çok da kendisinin elinde olan bir durum değil. 

CHP Disiplin Kurulu başka birçok CHP'li ismi sudan sebeplerle partiden ihraç etti yakın zamanlarda. Muharrem İnce konusunda elleri çok rahat olmasa da belli olmaz, bir noktada İnce'yi de atıverirler...

Bu süreçte solcu medyanın ve sol seçmenin tepkileri asıl dikkat çekici olan. Belli ki CHP'de tartışılması gereken epey bir ideolojik mesele var. Partinin bir mezhep partisine dönüşme tehlikesinden tutun da "dostlar" diye tarif edilen çevrelerin CHP çizgisine katkılarının ne olacağı gibi konular seçmen ve medyada yeterince tartışılamıyor.

Muharrem İnce kararını açıkladıktan sonra sosyal medya hesaplarından kendisine verilen cevaplara baktım; CHP seçmeni İnce'nin CHP hakkındaki eleştirileri ile ilgilenmiyor. İnce'ye, tam da AK Parti'yi devirmek üzerelerken bunu engelleyebilecek bir çabanın içerisine girdiğini söyleyip çabasından vazgeçmesi söyleniyor. 

Seçmen ne CHP ne de İnce hakkında konuşmak istemiyor. Bir an önce başarı istiyor CHP seçmeni... Hangi politikalarla olursa olsun, hangi dostlarla olursa olsun, nasıl olursa olsun ama bir an önce iktidar değişsin istiyorlar. Öylesine sonuca odaklanmışlar ki bu seçmene sonuçtan bağımsız bir şey anlatabilmek mümkün değil.

Eğer Muharrem İnce başlattığı hareketin AK Parti'yi devirecek bir hareket olduğunu kanıtlarsa seçmen yığın halinde İnce tarafına geçer. Eğer kanıtlayamazsa seçmen dönüp bakmaz bile. CHP seçmeninin kimin ne dediğiyle ilgisi kalmadı artık. Kim AK Parti'yi devirebilir onunla ilgileniyor. 

İşte İnce'nin asıl zorluğu burada. Başlattığı hareketin AK Parti'yi yıkacağına inandırabilmek için seçmeni etrafında toplaması şart. Seçmeni etrafında toplaması için de AK Parti'yi bu başlattığı hareketle yıkabileceğini seçmene inandırması şart... Seçmenin güce ihtiyacı var, İnce'nin seçmene...

Dr. Sinan GÜRSOY

eskisehirhaber.com

14.08.2020

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2020 22:55

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0