ÇETKODER EVCÝL HAYVANLAR ÝÇÝN AFÝÞLÝ ÇALIÞMA BAÞLATTI

07 Temmuz 2010 12:09  

 

ÇETKODER EVCÝL HAYVANLAR ÝÇÝN AFÝÞLÝ ÇALIÞMA BAÞLATTI

Çevre ve Tüketici Haklarýný Koruma Derneði (ÇETKODER) yurt geneli 81 ilin tamamýnda evcil hayvanlar için bir uygulama baþlattý.

“Bir kap su, bir kap mama býrakmayý unutmayýn”


Çevre Ve Tüketici Haklarýný Koruma Derneði (ÇETKODER) Genel Merkezi yurt geneli uygulamaya koyduðu sokak hayvanlarý için su ve yiyecek çalýþmasý nedeniyle bu kez afiþli ve broþürlü bir çalýþma baþlattý.

“Doða sadece bize ait deðil. Yaþam onlarýn da hakký”

Çevre Ve Tüketici Haklarýný Koruma Derneði (ÇETKODER) Genel Merkezi Pitbul köpekler ve canavar hayvanlar için gündemdeki kararlardan sonra, tüm hayvanlarýn ayný þekilde deðerlendirilmemesi, halkýn bu konuda duyarlý olmasý için afiþli ve broþürlü bir çalýþma baþlattý.

Çevre Ve Tüketici Haklarýný Koruma Derneði (ÇETKODER) Genel Merkezi kendi imkân ve olanaklarý ile hazýrlattýðý afiþ ve broþürleri 81 ilin 64’ünde ki temsilciliklerine gönderdi.

ÇETKODER’ÝN uygulamaya koyduðu sokak hayvanlarý için su ve yiyecek çalýþmasý için çok sayýda afiþ bastýrýp halkýn bilinçlenmesi ve doðal hayatýn dengesinin korunmasý açýsýndan önem arz ediyor.

Çalýþma vatandaþtan da büyük ilgi gördü. ÇETKODER yöneticileri yurdun her yerinde özellikle, Akdeniz, Ege, Doðu ve Güneydoðu, Ýç Anadolu bölgelerinde mevsimsel olarak þu anlarda baþlayan aþýrý sýcaklar ilerleyen zamanlarda tüm yurdu kapsayacak olduðunun altýný çizerek, vatandaþlara ve hayvanseverlere mesajlar veriyorlar.

Ýlerleyen zamanlarda aþýrý sýcak havalar nedeniyle artan kuraklýktan dolayý susuzluk çeken evcil hayvanlar, sokak hayvanlarý için yol kenarlarýna, aðaç diblerine, duvar üstlerine küçük pet þiþelerin kesimi ile saðlanan kapçýklara su koyarak halký duyarlý olmaya çaðýrýyorlar.

ÇETKODER, çeþmesi bulunmayan, su kaynaðý olmayan yerlerin tespiti ile böylesi 55 noktaya su kabý koydular. Su kaplarýna sahip çýkýlmasý için de afiþ ile destek isteyip vatandaþlardan ve yöre halkýndan çalýþmaya sahip çýkýlmasýna davet ettiler.

ÇETKODER Genel Baþkaný Mustafa Göktaþ, “Biz Çevre ve Tüketici Haklarýný Koruma Derneði olarak doðal, sosyal, ekonomik olaylarda faaliyet gösteren bir kuruluþuz. Ýnsanlarýn ve tüm canlýlarýn en temel haklarýndan biri yaþam hakkýdýr. Su hayat demektir. Susuz bir hayat yok olmak demektir. Nasýl ki bizim için su çok önemli ise, doðada yaþayan tüm canlýlar için de ayný derecede önemli. Ve artan hava sýcaklýðý ve küresel ýsýnma ile beraber ilerleyen zamanlarda ve günlerde kuraklýk baþ gösterecektir. Daha þimdiden sýcaklar insanlarý bunalttý. Bu sýcaklardan evcil hayvanlar, sokaklarda barýnan hayvanlar da nasibini aldý. Sokaklarda bulunan evcil hayvanlar, kedi, köpek, kuþ ve benzeri tüm canlýlar su bulmakta güçlük çekiyorlar. Ayný zamanda yiyecek bulmakta da güçlük çekiyorlar. Yaþam onlarýn da en temel hakký... Bu doða sadece bize ait deðil. Onlarýn da bizimle birlikte bu doðanýn bir parçasý olduðunu unutmayacaðýz. Ve onlarýn da yaþamlarýna saygý göstermek zorundayýz. Bu nedenle onlarýn yaþam savaþlarýna destek olmak amacýyla kapýlarýmýzýn önüne, duvar üstlerine, aðaç diplerine su kaplarý býraktýk. Yem, mama býraktýk. Vatandaþtan da bunlara sahip çýkmalarýný, kaldýrýp atmamalarýný, mümkün ise kendilerinin de bu su kaplarýný ve mama býrakacaklarý alanlarý arttýrmalarýný, bu konuda gerekli ilgi ve alakalarýný bekliyoruz” dedi.

Öte taraftan ÇETKODER hazýrlattýðý afiþleri su kabý býraktýðý mekânlardaki ev ve iþyerlerinin duvarlarýna asarak halký duyarlý olmaya çaðýrdý.


ÇEVRE ve TÜK.HAK.KOR.DERNEÐÝ (ÇETKODER) GENEL MERKEZÝ

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0