Cervantes'i Tekel için işgal ettiler

17 Şubat 2010 13:13  

 

Cervantes'i Tekel için işgal ettiler

İstanbul Tarlabaşı'nda bulunan Cervantes Enstitüsü Tekel işçilerine destek için Sosyal Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu tarafından işgal edildi.

Tekel işçilerine destek amacıyla bu sabah İstanbul Tarlabaşı'nda bulunan Cervantes Enstitüsü’ne giren Sosyal Demokrasi Partisi (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Platformu üyesi 50 eylemci önce asansörleri kulllanılmaz duruma getirdikten sonra merdivenlere de engeller koydular.

Cervantes Enstitüsü İspanya'ya bağlı ve enstitünün binası İspanyol hükümetinin malı sayıldığı için polis ilk başta bir müdahalede bulunmadı.

Polisin müdahalesi öncesi İspanya'nın İstanbul Büyükelçisi Enriue Romeu Ramas ensititüye gelerek işgalcilerle 15 dakika boyunca görüştü.

Bu görüşmenin ardından çevik kuvvet ekipleri içeri girerek eylemcileri çıkarmaya başladı. Ekip otobüslerine bindirilen eylemcilerden 34'ü gözaltına alındı.

Eylemle ilgili SDP Genel Başkan Yardımcısı Yeşim Ergün ntvmsnbc'ye yaptığı özel açıklamada, "Bu eylem üyelerimizin doğal bir refleksidir. Tekel işçilerinin eylemi 65. gününe girdi ve artık bir tepkisellik yarattı" dedi.

Cervantes Enstitüsü'nün seçilme sebebi hakkkında iki nedenleri olduğunu belirten Ergün, birinci sebebin son 30 yıldır İspanya'nın işçilere uyguladığı emperyalist politikalar ile Tekel işçilerinin durumu arasında bir bütünlük kurmak olduğunu ifade etti.

Ergün, ikinci sebebin ise Tekel işçilerine uluslararası destek yaratmak olduğunu açıkladı.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0