Çarşı, 'Dünya Fair Play Ödülü'ne aday gösterilecek!

14 Temmuz 2011 23:54  

 

Çarşı, 'Dünya Fair Play Ödülü'ne aday gösterilecek!

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma sürerken, Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı"nın, kendi kulüplerine yönelik "Aklanın da gelin" şeklindeki yaklaşımı Dünya Fair Play Konseyi’nin Türk üyesi Erdoğan Arıpınar’ın dikkatini çekerken, Arıpınar, Çarşı Grubu’nu 2011 Fair Play Ödülü’ne aday göstereceğini bildirdi.

Aynı zamanda Avrupa Fair Play Birliği’nin ikinci başkanı olan Erdoğan Arıpınar, yaptığı açıklamada, taraftar grubunun her türlü şikeye ve haksızlığa karşı çıkarak "Aklanın da gelin" isyanının örnek bir hareket olduğunu belirterek, "Ülkemizde ve dünyada her alanda fair play’e uyulması için savaş verilirken, spor alanında örnek hareketleri bekliyor ve özlüyoruz. Ülke futbolunun üzerine düşen şike gölgesi karşısında ülkemizin ünlü kulüplerinden Beşiktaş’ın taraftarlarını temsil eden Çarşı Grubu’nun her türlü şikeye ve haksızlığa karşı çıkarak "Aklanın da gelin" isyanı örnek bir harekettir.

"Çarşı" grubunu yıl sonuna kadar izleyecek ve 2011 Dünya Fair Play Ödülü’ne aday göstereceğim" ifadelerini kullandı.

"ÇARŞI"NIN AÇIKLAMASI

Mahkemenin kararını vereceği son güne kadar olayda ismi geçen Beşiktaşlıların kendileri için masum olduğunu belirten "Çarşı" grubu, dün yaptığı açıklamada, "Onlara ön yargı ile bakmayacağız. Ancak diğerlerinin yaptığı gibi arkalarından peşi sıra gitmeyi de reddetmeliyiz" ifadelerini kullanıp şu görüşlere yer vermişti: "Masumiyetlerini kanıtlayıncaya kadar ne ’büyük’ diye bağırırız ne de ’yanındayız’ diye destek veririz. Artık aidiyet değil hukuk devreye girmiştir.

Adaleti simgeleyen o gözü bağlı kadın kadar tarafsız ve objektif düşünürüz. Zira biliriz ki eğer ki ortada Beşiktaşımızı zan altında bırakacak bir iddia varsa.

Biz utanacağız. Eğer ki puan ya da kupa için anlaşılmışsa o kupaya saygı duymayacağız. Eğer ki bir kişi bile vaatle Beşiktaş’a karşı yeterince koşmamışsa biz sevinemeyeceğiz. Kimse ’Beşiktaşk’ dediğimiz için her şeyi mubah göreceğimizi beklemesin. Biz sevdiğimiz renklerin sevdalısıyız, belalısı olmayacağız.

Diyoruz ki, arının... Temizlenin... Masumiyetinizi sadece yargıya değil bizlere de kanıtlayın. Sizi kucaklayalım. Coşkuyla gücünüze güç katalım. Ama siz de arınıncaya, temizleninceye ve masumiyetinizi kanıtlayıncaya kadar Beşiktaş’la aranıza mesafe koyun. Beşiktaş’a yapılacak en büyük iyilik budur. Diyoruz ki, tarihi bir fırsat elimizdedir. Adını dürüstlüğü ile bizleri ’şerefli ikinciliklerle’ onurlandıran efsanevi başkanımızın diliyle adlandıralım.

’Futbol’da temizlik hareketini biz Beşiktaşlılar başlatalım. Formalarımıza, atkılarımıza bir siyah kurdele bağlayalım. Bilelim ki o kurdele sahibi olan bizler ’Futbolda Temizlik Hareketi’nin erleriyiz. Manifestomuzu birlikte yazalım." Arıpınar, geçen yıl da Hamit Altıntop’u milli formasını üşüyen Kazak çocuklarına giydirdiği için, Konyaspor Kulübü’nü de felç olan oyuncusuna sahip çıktığı için fair play’e aday göstermiş, her iki aday da fair play ödülü kutlama mektubu almıştı.

gazetevatan.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0