Çalışanlar tatil süresinden şikayetçi

03 Ağustos 2010 13:05  

 

Çalışanlar tatil süresinden şikayetçi

Türkiye'deki çalışanlar tatil tazminatında mağdur, tatil sürelerinden memnuniyetsiz.

İSTANBUL - Dünyanın 2. büyük insan kaynakları danışmanlık firması olan Randstad Holding NV, Ranstad Workmonitor Projesi dahilinde, Survey Sampling International'a yaptırdığı anket sonuçlarının bir yenisini daha açıkladı.

Türkiye'de dahil 23 ülkede, yılda 4 kez yapılan bu kantitatif çalışma, yaşları 18 - 65 aralığında değişen, haftada en az 24 saat çalışan (serbest meslek sahibi olmayan) minimum 400 kişiyi içeren farklı gruplar üzerinde yürütülüyor.

Sonuçlara göre, tüm dünyada bir çok çalışan tatil sürelerinden memnuniyetsiz. Türkiye'deki çalışanların yüzde 45'i ise bu konuda mağdur olduklarına inanıyor. Ankete katılanların yüzde 32'sine göre tatil sürelerini ne yeterli ne de yetersiz. Türkiye'de çalışanların neredeyse yarısı, diğer çalışanlara göre daha az tatil gününe sahip olduklarını da belirtiyor.

Çalışanlar, izne çıkacakları tarihten bir gün öncesinde ve dönüşlerini takip eden günde daha yoğun çalışmak zorunda kalıyor. Aynı yoğunluk, iş arkadaşlarından biri izine ayrıldığında da yaşanıyor.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 18'İ İŞİNDEN ÇOK MEMNUN!
Memnuniyet göstergelerine göre, Türkiye'de çalışanların yüzde 18'i işinden çok memnun, yüzde 41'i sadece memnun, yüzde 28'i kararsız ve yüzde 13'ü ise mutsuz. Bu oranlar; İtalya, Yunanistan ve İspanya gibi diğer Akdeniz ülkeleriyle başa başken Hollanda, Norveç, Danimarka gibi kuzey Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında oldukça düşük seviyede.

6 KİŞİDEN 5'İNİN PERFORMANSI YÜKSELİYOR
İzin kullanan her 6 kişiden 5'i (yaklaşık yüzde 84'ü) fark edilir bir oranda performans artışı gösteriyor.

Anket sonuçlarına göre, Türkiye'de çalışanların yüzde 41'inin çalıştıkları şirket krizden etkilendi. Çalışanların yüzde 16'sı iş yoğunluklarından dolayı izin alamayacaklarına inanıyor. Bu oran İspanyollarda yüzde 14, Yunanlılarda yüzde 11, İtalyanlarda ise yüzde 10.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0