Bursa'yý sel vurdu! Þiddetli yaðýþ kamyonu sürükledi

25 Mayýs 2018 19:52  

 

Bursa'yý sel vurdu! Þiddetli yaðýþ kamyonu sürükledi

Bursa'da bugün etkili olan saðanak yaðmur su baskýnlarýna neden oldu. Orhaneli yolu üzerindeki Doðancý Barajý yakýnlarýnda sel sularý nedeniyle araçlar yolda kaldý. Bir kamyon sel sularýnda sürüklendi. Musatfakemalpaþa Ýlçesi Taþpýnar Köyü'nde de evlerin bir çoðu sular altýnda kalýrken, üç koyun ise boðularak telef oldu

Bursa’da Uludað'a yaðan þiddetli yaðmur nedeniyle dereler taþtý. Ses sularý altýnda kalan yollar dereye dönerken araçlar yollarda kaldý. Bursa-Orhaneli yolu sel sularý nedeniyle kapandý.

18-05/25/23-1527264269.jpg

Bursa’da son 2 gündür devam eden bulutlu hava dün geceden itibaren yerini yaðmura býraktý. Bu akþam saatlerinde bastýran saðanak yaðýþ vatandaþlarý hazýrlýksýz yakalandý. Özellikle Uludað'da yaðýþ 70 mm'nin üzerine çýkýnca Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinin Uludað'a komþu olan mahallelerinde taþkýnlar yaþandý. 

Osmangazi ilçesi Doburca Mahallesinde bazý iþ yerlerini su bastý. Bursa’nýn dað ilçeleriyle ulaþýmýný saðlayan Bursa-Orhaneli karayolu sel sularý nedeniyle trafiðe kapandý. 

BÖLGEYE EKÝPLER GÖNDERÝLDÝ

Araç sürücüleri jandarma ve polis ekipleri tarafýndan geri çevrilirken yolda kalan vatandaþlar içinde bölgeye AFAD ve Bursa itfaiyesinden ekipler gönderildi. Özellikle Doburca ve Misi bölgesinde bazý dere yataklarý taþarken Mustafakemalpaþa ilçesine baðlý Körhekim ve Söðütalan köyleri arasýndaki yolda sel sularý nedeniyle kapandý.

KAMYONU SÜRÜKLEDÝ

Bursa'nýn Orhaneli yolu üzerindeki Doðancý Barajý yakýnlarýnda sel sularý nedeniyle araçlar yolda kaldý. Sel sularý bir kamyonu sürüklerken araçlar ise yola devam etmek için sularýn çekilmesini bekledi.

BURSA/DHA

karar.com

Son Güncelleme Tarihi: 26 Mayýs 2018 00:58

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0