Bir dönemin efsanevi gazetecisi anılarını yayınladı: 'Vatansız Gazeteci'

25 Ocak 2011 00:28  

 

Bir dönemin efsanevi gazetecisi anılarını yayınladı: 'Vatansız Gazeteci'

Belge Yayınları, Türkiye'de bir dönemin kitlesel sol gazetesi olan Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni, Ant Yayınları'nı kuran ve Ant Dergisi'ni de yayınlayan Doğan Özgüden'in anılarını yayınladı. İki cilt olarak yayınlanacak olan anıların birinci cildi Vatansız Gazeteci adını taşıyor ve sürgün öncesi yılları kapıyor.

Özgüden anılarının ilk cildinde çocukluğundan itibaren gazeteciliğe başlaması, Ant Dergisi ve Ant Yayınları sürecini, Türkiye İşçi Partisi (TİP)'le ilgili birçok anısını paylaşırken; Türkiye'nin bir dönemine de ışık tutuyor, kayıt düşüyor...

BAŞBAKAN ÖZAL VATANDAŞLIKTAN ATILDIKLARINI İKİNCİ KEZ TEBLİĞ ETTİRİYOR

"Başbakan Özal diğer gazetecilerin sorularını dahi beklemeden sinirli bir şekilde 'Basın toplantımız burada bitmiştir' diyerek alelacele konferans salonunu terk ediyor.

Salona girişte en azından bizimle selamlaşmak lütfunda bulunan Türkiye'den gelmiş meslektaşlarımız da bize allahaısmarladık demeden büyük hışımla Özal'ın ardından koşturuyor.

İşte bu olaydan birkaç hafta sonra da demokrasi şampiyonu Başbakanın direktifiyle TC. Brüksel Başkonsolosluğu bizim vatandaşlıktan atıldığımıza dair Bakanlar Kurulu kararını iadeli taahhütlü mektupla ikinci kez tebliğ ediyor..." (Vatansız gazeteci, Doğan Özgüden, Belge Yayınları, Sayfa:12)


Sesonline.net

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0