'Bin Yıl Sonra Döndüğümde Orada Ol'

15 Aralık 2011 08:56  

 

'Bin Yıl Sonra Döndüğümde Orada Ol'

Cüneyd Demir, "Bin Yıl Sonra Döndüğümde Orada Ol" adlı yeni kitabını Yakın Kitabevi'nde imzalıyor...

Cüneyd Demir, Şenocak Yayınları'ndan çıkan "Bin Yıl Sonra Döndüğümde Orada Ol" adlı yeni kitabını 17 Aralık 2011 cuma günü saat 14.00-16.00 arasında Yakın Kitabevi'nde imzalıyor...

---

Bin Yıl Sonra Dödüğümde Orada Ol

Yazar: Cüneyd DEMİR
Yayınevi: Şenocak Yayınları


…bazen yıllar geçer ve bir gün sen, en yakınındaki kişinin aslında en uzaktaki kişi olduğunu anlarsın.

İşte o andan itibaren şimdiye dek hiç fark etmediğin kendi yalnızlığınla yüz yüze gelirsin.

Sorarım sana: Bundan daha büyük bir yalnızlık olabilir mi?

Bazıları, nedenini bulamadıkları mutsuzluklarının bir türlü farkına varamadıkları kendi yalnızlıklarından kaynaklandığını bilmezler. Bazıları ise yalnız olduğunu hisseder ancak bunu önemsemezler.

Tüm bu saydıklarımı düşününce, ben ‘yalnız' kalmak için ‘herhangi' birine hiç ihtiyaç duymadım…”

Cüneyd Demir'in “Bin Yıl Sonra Döndüğümde Orada Ol” isimli eserinden alınan bu satırlar aslında romanın konusu hakkında genel bir fikir vermenin ötesinde, okuyucuyu “birliktelik” ve “yalnızlık” üzerine düşünmeye sevk eden ironik anlamlar içeriyor.

Günümüzde neredeyse tüm anlamını yitirmek üzere olan ve yeni kuşaklarca iyice sıradanlaştırılan aşk olgusunu derinlemesine irdeleyen roman, arka planda 1980 öncesi kuşakların az bildiğimiz yaşam biçimini, karşı karşıya kaldıkları tehlike ve zorlukları, ölümle mücadelelerini, ülke sorunlarına yaklaşımlarını ve en önemli duygu olan aşka bakışını, bugüne kadar ulaşarak tüm romanı baştan aşağı saran, esrarengiz ögelerle dolu bir aşk hikayesinin ışığında anlatıyor.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0