ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

ÝYÝYE DOÐRU GÝTMÝYORUZ

25 Nisan 2019

habibtaskin

Ýyiye doðru gitmiyoruz. Kýrýlma noktasýndayýz. Irkçýlýk, faþizm, diktatörlük, ötekileþtirme, korku, iþsizlik, sömürü, yoksulluk, rüþvet, linç kültürü, kadýna þiddet ve yaþadýklarýmýzda ne ararsan var. Elimde bir kitap var. ‘Ben Milletvekili iken' Yazarý Çetin Altan'dýr. Bu kitabý önemsiyorum. Delil niteliðindedir. TC'nin iþleyen çarkýnýn o gününü anlatýyor. ‘1965 seçimlerinde Türkiye Ýþçi Partisi milletvekilleriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yerini alýyor. Muhalefet ettirmiyorlar. ‘Dayak cennetten çýkmadýr' diyerek ara sýra bazý bazý günlerde dövülüyorlar, hakarete uðruyorlar. 1965 Türkiye genel seçimleri, 10 Ekim 1965 tarihinde yapýlmýþtýr. Süleyman Demirel Baþbakandýr. 1965 yýlýnda TC'nin Baþbakanlarý: ‘20 Þubat 1965' e kadar Ýsmet Ýnönü, 20 Þubat 1965 ile 27 Ekim 1965 arasýnda Suat Hayri Ürgüplü, 27 Ekim 1965'den itibaren de Süleyman Demirel' Yazýma buradan baþlamamýn nedeni þudur: TC devleti dünüyle, bugünü arasýnda linç giriþimi ve katliamlarýyla tarihin sayfalarýnda yerini almýþtýr. Öfke, kin, ötekileþtirme, aþaðýlama ve diðer etkenler bir ideolojinin yansýmalarýdýr. Bu baðlamda Kemal Kýlýçdaroðlu'na yapýlan saldýrýda ‘linç kültürünün' bir parçasýdýr. Erdoðan ve AKP'si muhalif gördüklerini devletin olanaklarýyla sindirmeye, ýrkçýlýðýyla, ötekileþtirmeye tüm gücüyle devam ediyor. Hak hukuk oldu guguk. TC dünüyle, bugünüyle yapmýþ olduðu linç giriþimleriyle ve katliamlarýyla yüzleþmek zorundadýr. Erdoðan kendi egemenliðini tam olarak kuramadýðýndan tam gaz saldýrýyor. HDP'liler saldýrýyla her zaman yüz yüze kaldýlar. Sýra CHP'de. Daha önceki yazýlarýmda sýra CHP'ye geleceðini yazmýþtým. Baþka ne yazmýþtým? Ýyi Parti'ye, Saadet Partisi'ne sýra gelecektir. Devrimciler her iktidar döneminde saldýrýya uðramýþlardýr. Aleviler ve Kürtler derken sahneye birilerini muhakkak çýkartýyorlar. Ne yapmalýyýz: Birlikte yaþamanýn yollarýný aramalýyýz. Birbirimize öfke ve kin duymamalýyýz. Herkes birbirine dokunmalýdýr. Dertlerimizi paylaþmalýyýz. Sorunlarýmýz ortaktýr. Ýnsanca bir arada yaþama evet demeliyiz. Kemal Kýlýçdaroðlu'na yapýlan saldýrýyý kýnamalýyýz. Her alanda birbirimize kenetlenmeliyiz. Yoksa? Hüseyin Habip Taþkýn 23.04.2019
21 Mayýs 2019

celal_sayan

Gençlerimiz korku içinde, hepsi Türkiye'den bir an önce ayrýlmanýn peþinde. Çok yazýk. Bizim kendi gençlerimiz böyleyken yabancý yatýrýmcýyý ülkeye getirip ülkeye döviz çekmeyi nasýl baþaracaklar hiç düþünüyorlar mýdýr acaba. Hukuksuzluk, haksýzlýk hat safhadayken kim parasýný Türkiye'ye getirir. Dolar'ýn Euro'nun hali de ortada. Bu paralara Ýspanya'da ticari mülk satýn almak dururken kim bir dünya trafik problemi, hayat karmaþasý, altyapý sorunlarý olan Ýstanbul'a gelip yatýrým yapar. Bu konular hiç düþünülmüyor maalesef fakat kalkýnmanýn yolu da bu konularýn iyileþtirilmesinden geçiyor.

24 Mayýs 2019

habibtaskin

Her ne kadar emperyalizm ülkemizde atýný koþtursa da, Ýslamiyeti öne çýkarýp soygun talanýný yapsa da, uzantýlarý olsa da, ülkemizde insanlar korkuyu yeniyor.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0