ForumGüncel Politika - İskender'in Düğümü  Yeni Konu 

Gençler için Zeytin Dalı rehberi - Kemal Öztürk

05 Şubat 2018

hurkus

Türkiye için son derece kritik Zeytin Dalı Operasyonu'nu iyi anlamamız gerekiyor. Ancak gençlerimizin çok daha iyi anlaması gerekiyor.

Bu yüzden Zeytin Dalı Operasyonu hakkında tüm olup biteni gençlerimizin daha iyi anlamaları için bir rehber hazırladım.

Buyurun.

1. Zeytin Dalı Operasyonu’na ‘savaş’ deme. Bu teröre karşı, ulusal güvenliğimize büyük tehdit oluşturan PKK/PYD örgütüne yönelik yapılmış bir operasyondur.

2. Bu operasyon, Suriyeli göçmenlerden oluşan Özgür Suriye Ordusuyla birlikte yapılıyor. Zira onlar da PKK/PYD tarafından işgal edilmiş şehirlerine geri dönmek istiyorlar. Tıpkı Cerablus’ta olduğu gibi.

3. Zeytin Dalı Operasyonu, bir ‘fetih’ hareketi değildir. Mehter marşı çal, Türk bayrakları taşı, Osmanlı üç hilali gezdir ama o ülkeyi fethetmeyeceğimizi bil.

Afrin’i asıl sahiplerine teslim edip, oradan ülkemize terör saldırısı olmayacağı anlaşılınca askerlerimiz geri dönecek.

4. Zeytin Dalı Operasyonu’na ‘işgal’ imasında bulunan Fransa, ABD, İngiltere gibi ülkelerin siyasilerine, medyasına gereken cevabı vermek için, bu ülkelerin son yüz yılda hangi ülkeleri gerçekten işgal ettiğini araştır.

5. ‘Kürt koridoru, Kürtlere yönelik operasyon, Kürt saldırısı, Kürt ayaklanması, Kürt militanlar, Kürt örgütü’ gibi kavramları, tanımlamaları sakın kullanma. Tüm bunlar, Kürt-Türk-Arap milletleri arasında iç çatışma çıkarmaya yarar. PKK/PYD Kürtleri temsil eden değil, istismar eden bir örgüttür unutma.

6. Milliyetçi duygularını diri tut, ancak abartıp ırkçılık ateşine düşme. Türk de, Kürt de, Arap da, Laz da, Boşnak da en az senin kadar vatan, bayrak, ezan aşkı ile doludur.

7. Sakın kimseyle ‘vatanseverlik yarışına’ girme, vatanseverliği kimsenin tekelinde görme, herkesin senin kadar vatansever olduğunu bil. Bunu kıyaslamaya kalkanlara itiraz et.

8. Zeytin Dalı Operasyonu hiçbir siyasi partinin, liderin, grubun, cemaatin, meşrebin tek başına sahipleneceği bir hareket değildir. Bu operasyon ayrım yapmadan bütün milletin sahipleneceği, destek vereceği milli  bir davadır. Buna aykırı davrananlara sakın uyma.

9. Zeytin Dalı Operasyonu’nun sadece güvenlik, askeri, silah çatışma kısımlarını merak etme. Bu operasyonun tarihi arka planını, diplomasi hamlelerini, stratejilerini de öğrenmeye çalış.

10. Zeytin Dalı Operasyonu ülkede büyük bir milli beraberlik oluşturdu. Bunu destekle. Bu operasyona karşı çıkan görürsen sakın hakaret etme, hukuk dışı tepki verme. Onların dikkate alınmayacak kadar küçük bir azınlık olduğunu bil.

11. ‘Bu operasyon için ne yapmalıyım’ diye sor kendine. Sakın boş durma. En azından operasyona katılan askerlerimize ve ÖSO güçlerine moral verecek yöntemler bul, destek ver, dua et.

12. Parçalanmış Suriye’ye bir bak. Sonra özgür bir ülken, güçlü bir ordun, şerefli bir bayrağın, büyük bir milletin ve susmayan ezanların olduğu için şükret. Tüm bunların kıymetini bil ve ülken için çok çalış.

Kemal Öztürk

yenisafak.com

02.02.2018

 

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0