Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

Düğüne geldik, yediler

30 Ocak 2010

hurkus

Janet Barış

Sinema yazarları genelde film çekme işine pek girişmezler, girişseler bile bu durum kısa film ya da senaryo bazında kalır. Murat Emir Eren ile Talip Ertürk farklı bir işe kalkıştılar ve bir zombi filmi çekme işine giriştiler. Bu hafta vizyona giren Ada: Zombilerin Düğünü hem bir hayalin gerçekleşmesi hem de Türk sinemasında pek de eşine rastlamadığımız bir zombi filmi.

Bir grup arkadaş adada gerçekleşecek olan düğün için yola çıkarlar, içlerinden biri tüm olan biteni kameraya çekmektedir –ki o da bir sahnede kendisini bizzat gördüğümüz ve yönetmenlerden biri olan Murat Emir Eren-. Başta her şey sakinmiş gibi görünür, arkadaşların kendi iç muhabbetleri, kimin diğeriyle nasıl bir ilişkisi olduğunu anlamlandırma süreciyle gider, düğün devam ederken birdenbire ortalığı zombiler basar, bu zombiler insanları yemeye çalışarak bir kaos ortamı yaratır. Böylelikle adada hem bir mahsur kalma, hem de bir kaçış süreci başlar.

Bir kere farklı bir film Ada: Zombilerin Düğünü, birkaç hafta öncesinde gördüğümüz Paranormal Activity gibi karakterlerden birinin kamerasından izliyoruz olayları. Sürekli sallanan ve diğer karakterle konuşan kamera başındaki adam gerçekçiliği arttırıyor ama korku-komedi bu denli içiçe olunca çok da korkutmuyor seyircisini, hatta eğlenceli olduğunu da söyleyebiliriz. Oyunculuklar da doğaçlama gibi, arada replikler, yaşananların zaman zaman absürd bir hal alması komedi dozunu arttırıyor. Sinema yazarlarının elinden çıkma, eğlenceli bir zombi filmi izlemek isteyen her sinemasever Ada: Zombilerin Düğünü’nü görmeli.


Taraf
29.01.2010
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0