ForumGel Pisi pisi  Yeni Konu 

EVCÝL HAYVANLARINIZI YILBAÞI TEHLÝKELERÝNDEN KORUYUN

27 Aralýk 2009

gelincik

Yýlbaþý tehlikelerinden koruyun

Yýlbaþý aðacýnýzý süslerken, arkadaþlarýnýzla eðlenirken ve yýlbaþý için hazýrladýðýnýz yemeðinizi yerken, mutlaka evcil hayvanlarýnýzý evde karþýlaþabilecekleri tehlikelerden korumalýsýnýz.

Evcil hayvanlar, özellikle de yaþam alanlarýnda deðiþiklikler yapýldýðýnda çok meraklý olurlar. Kedi ve köpekler içgüdüsel olarak yeni objeleri aðýzlarýyla kemirir ve keþfetmeye çalýþýrlar. Bu nedenle yýlbaþý süsleri, hediye paketleri, hazýrladýðýnýz nefis kokulu yiyecekler onlar için dayanýlmaz bir cazibedir ama tehlikeleri de yanýnda getirebilir.

AÐAÇ SÜSÜNE DÝKKAT

Yýlbaþý aðacýnýzý süslerken kýrýlabilecek malzemeleri ve süsleri, kedi ve köpeðinizin ulaþamayacaðý bölgelere asmalýsýnýz. Yenilebilecek nitelikteki hediyelerinizi aðacýnýzýn altýna koymayýn. Hatta hazýrladýðýnýz aðacý onlarýn ulaþamayacaðý þekilde çevrelerseniz çok daha iyi olur. Uzaklaþtýrýcý spreyleri aðacýn etrafýna sýkarak, kedi ve köpeklerinizi o bölgeden uzak tutmayý da deneyebilirsiniz.

BU BÝTKÝLER ZEHÝRLÝ

Yýlbaþý için çoban püskülü, renkli nergis zambaðý, ökse otu gibi bitkiler evcil hayvanlarýnýz tarafýndan yendiði zaman kusma, ishal gibi sindirim sistemi sorunlarýna ya da zehirlenme gibi daha ciddi durumlara sebep olur. Bunlarý kedi ve köpeðinizin ulaþamayacaðý yerlere koyun.

ELEKTRÝK ÇARPMASIN YANMASIN

Mumlar, elektrikli dekoratif ýþýklar ve diðer ýþýklý süsler evcil hayvanlar için ciddi bir potansiyel tehlikedir. Kordonlarýnýn çiðnenmemesi için duvara veya yere bantla yapýþtýrýn ya da kamufle edin.

PAKET SÜSLERÝNÝ YEMESÝN

Paketlenmiþ hediyelerin üstündeki küçük nesneler, kurdeleler ve paket kaðýtlarý evcil hayvanýnýz tarafýndan kemirilip yutulabilir. Bunlarýn boðulma, mide bulantýsý veya daha ciddi sorunlara yol açabileceðini unutmayýn.

SOFRADAN YEMEK VERMEYÝN

Yýlbaþý gecesinde kedi ve köpeðinize normalde uyguladýðýnýz beslenme programýný bozmamak ve sofranýzdaki yiyeceklerden onu uzak tutmak onlar için en saðlýklýsý. Ayrýca kemik ve insan için üretilmiþ çikolatalardan da evcil hayvanýnýzý uzak tutmalýsýnýz. Ýnsan için hazýrlanan tüm tatlýlarýn ve özellikle kafeinli veya alkollü içeceklerin onlar için öldürücü düzeyde zararlý olduðunu unutmayýn.

Tüm hayvanseverlere ve ailelerimizin sevgi dolu bireyleri olan evcil hayvanlarýmýza saðlýk ve esenlik dolu yeni bir yýl dilerim.


Pakonun Sayfasýndan


Sokak hayvanlarýna da sofranýzda bulunanlardan tattýrmayý unutmayýn ! Sevgiler...


Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0