ForumMavi Avlu  Yeni Konu 

Bisikleti Seç, İklim Değişimini Durdur

26 Kasım 2009

Bisikleti Seç, İklim Değişimini Durdur

6 Aralık’ta, bisiklet kullananlar, sıradan insanların tehlikeli boyuttaki iklim değişikliğine karşı harekete geçme güçlerini ve isteklerini göstererek, gezegenimizin bir çok yerinde otoyolları ve sokakları dolduracaklar. Bu ağustos 2008 den beri Brisbone Avustralya’dan Kopenhag Danimarka’ya 1.5 yıldır bisikletiyle giden Kim Nguyen tarafından yapılan “Ride Planet Earth Project” in (Dünya Gezegeni Gezi Projesi) sonucu olacaktır.

Ertesi gün, Kopenhag da bugüne kadarki en önemli iklim değişikliği müzakereleri başlayacak. Biz bu görüşmelere katılan hükümetleri gezegenimizin iklim güvenliği için ne yapılması gerekiyorsa bunların yapılması için ikna etmeyi hedefliyoruz.

Eylemin 3 amacı
var:

1. Hemen harekete geçme ihtiyacını vurgulayarak, dünya genelinde, iklim değişikliğinin savunmasız ve zayıf topluluklara mevcut ve gelecekteki etkileri konusunda farkındalığı arttırmak.

2. Tehlikeli boyuttaki iklim değişikliğine karşı sıradan insanların harekete geçme güçlerini ve isteklerini göstermek.

3. COP15 e ( Birleşmiş Milletler Kopenhag İklim Değişikliği Konferansı 2009) katılan hükümetlere, sera gazı salımını güvenli düzeylere indirmeleri, konular üzerinde anlaşmaları ve hemen harekete geçmeleri için baskı yapmak.

Bu eylem, gelişmiş ülkelerin, uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeleri de dahil, tarihsel ve güncel sera gazı salınımlarının sorumluğunu almaları, acilen sera gazı salımlarını düşürmeleri ve kendi yerel salımlarını 2020 yılına kadar en az %40 azaltmayı hedeflemelerini içerir.Bu ayrıca, gelişmekte olan ülkelerin, iklim değişikliğinin etkilerine uyum sağlama, kendi sera gazı salınımlarını düşürme ve düşük karbon teknolojilerini finanse etme, ekolojik ve sosyal olarak sürdürülebilir bir şekilde gelişmelerine yardımcı olmak anlamına gelir.

Gezegenimizin bize yardımımıza, bizim de harekete geçmeye ihtiyacımız var. Konuşmak için vakit yok. Eyleme sen de katıl. Bisiklet değişimini başlat, iklim değişimini durdur!

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0