ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

AKP ÝKTÝDARINDA BASINA BASKILAR TAVAN YAPMAYA BAÞLADI

09 Mart 2016

habibtaskin

AKP ÝKTÝDARINDA BASINA BASKILAR TAVAN YAPMAYA BAÞLADI
Baskýlar her yöne yöneldi. Basýna karþý yapýlan baskýlar tavan yaptý. Kürt basýný her yönüyle saldýrýya uðruyor. ÝMC Tüksat’tan çýkartýldý. Devrimci basýn yýllardýr baský altýnda yayýnýna devam ediyor. Zaman Gazetesine de kayyum atandý. Birçok gazete ve televizyon ile yazarlar faþist diktatörlüðün baskýsý altýndadýr. Bugünler þimdilik öyle, böyle iyi diyelim?
Bir zamanlar Zaman Gazetesi Erdoðan’a toz kondurmazdý. Oylar AKP’ye Allah adýna giderdi. Konumuz bu deðildir. Asýl konuya gelelim!
Erdoðan iktidarýný perçinlemek için AKP iktidarýyla muhalif gördüðü basýna direk saldýrýyor. ‘Hâkimler, savcýlar göreve’ diye. Kendi yasalarýný, AYM’sini bile tanýmýyor. Daha doðrusu takmýyor. O bir bilen! Ýþine gelmediðinde muhtarlarý, kaymakamlarý, valileri ha bire topluyor. Beyin yýkama cim lastiðine giriþiyor.
HDP’ye çatýyor. Önüne geleni paralelci yapýyor. Savaþa karþý barýþý savunan imzacý akademisyenler vatan haini bir anda oluyor. Can Dündar ile Erdem Gül AYM’ tarafýndan salýnmasýna öfke ve kin var. Ayný zamanda AKP tarafýndan casuslukla itham ediliyorlar. Kürt halkýnýn katledilmesine onay var.
Kürt halkýna karþý iþlenen katliam ve Suriye görüntüleri Sözcü Gazetesi ile Halk TV’de yer bulmuyor. Daha önce HDP’ye yapýlan bombalý saldýrýlara, kafatasçý, faþist katliamlarý, linç giriþimlerini görmemezlikten gelirken, bugünde Zaman Gazetesi’ne yapýlanlara yer vermiyorlar.
TC devleti her zaman, iktidar dönemlerinde muhalif gördüðü basýna ve gazetecilere saldýrmýþtýr. Erdoðan ve AKP’si de bunu bugün yapýyor.
Yapýlan tüm baskýlarý iyi okumamýz gerekiyor. AKP soygun ve talan düzenini devam ettirmek için ABD gibi iþlerini savaþ yoluyla götürmeye çalýþacaktýr. Basýnda muhalif kim varsa sýrasýyla kafasýný, gözünü daðýtmak için savcýlar, hâkimler göreve diyecektir. Elini güçlendirdikçe daha da azgýnlaþacaktýr.
Zaman Gazetesi’nin iþini bitirdiðini var sayarsak sýranýn Halk Tv’ye, Sözcü Gazetesi’ne gelecektir ama o zaman sizleri savunacak bir basýn ortada kalacak mýdýr? Erdoðan’la ile Zaman Gazetesi birbirlerini yesin diye bakarsak, Kürt, devrimci basýna saldýrý olunca salla dersek, sonunda sizi sallayacaklardýr.
Bu söylediklerimi bir yere yazýn.
Almanya Faþist Hitler dönemini bir araþtýrýn. Bizim ülkede yaþananlardan farklý bir yaný yoktur. Hiçbir basýný öteye itmeye hakkýnýz yoktur.
Gezi olaylarý sýrasýnda Baþbakan Tayyip Erdoðan tarafýndan türbanlý bir kadýnýn Ýstanbul Kabataþ’ta tacize uðrayýp dövüldüðü iddiasýnda bulunmuþtu. Daha sonra ortaya çýkan görüntülerle yalanlandý.
Þimdi gelelim Zaman Gazetesi önündeki türbanlý bacýlarýna polisin, yerde sürükledi, dövdü, tazikli su sýktý.
Bu saldýrýnýn ardýndan ‘basýn özgürdür’ diyen AKP iktidarý ve tek adam bu ülkeyi hepten ayrýþtýrdý. Ýyiye doðru gitmiyoruz. Cehennemli günlere doðru sürükleniyoruz.
Bir araya gelmek zorundayýz. Baþka alternatifi olan söylesin?
Hüseyin Habip Taþkýn
07.03. 2016

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0