ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

CEHENNEMÝ YAÞAYANLAR VE SEYREDENLER

11 Ekim 2015

habibtaskin

CEHENNEMÝ YAÞAYANLAR VE SEYREDENLER
Öyle bir gezegende yaþýyoruz ki her yeri birbirine girmiþ. Barbarlýk hâkimiyeti silaha, bombaya, nükleer silahla dönmüþ. Bunun adýna adalet, demokrasi, özgürlük deniliyor. Ölüm ise ten rengi, dil, kültür sormuyor. Serseri mayýn gibi aramýzda, yaný baþýmýzda kol geziyor. Ey dünya insanlarý ayakta mý uyuyorsunuz?
Dünyada ve ülkemizdeki din adamlarý sizlerde derin uykuda olanlardan mýsýnýz?
Silahlara, bombalara, nükleer bombalara, ölümcül silahlarýn her türlüsü fabrikalarda üretiliyor. Sermaye sahipleri bunlarý dünya ülkelerine pazarlýyorlar. Her ülke bu silahlarla donanýyor. Bütçenin çoðu bunlara harcanýyor.
Her ülkenin söylediði klasik cümle ise “vatanýmýzý dýþ güçlerden koruyoruz.” Bir ülke içinde bu silahlar bir baþka halka dönebiliyor. Topraklarý bombalanýyor. Ýnsanlarý kurþunlanýyor.
Din adamlarý derki:
“Allahýn verdiði caný kul alamaz.”
Ortadoðu da, Suriye’de ve Türkiye’de kul öyle bir can alýyor ki, bombalayan, bombalanan, kurþunlayan, kurþunlanan. Bunun adý kader olamaz. Alýn yazýsý da olamaz. Göz göre göre masum halklarýn kanýnýn akýtýlmasýdýr.
Din adamlarý da savaþlarda, iç savaþlarda kilisede ve camide ibadet ederken “Allahým benim ülkemi ve askerimi koru” der. Buna benzer sözleri sarf ederler. Bu söylenenler savaþa çanak tutmak anlamýný taþýr. Hani dinler hoþ görü idi.
Silah fabrikalarý durmadan yeni seri üretimler yapýyor. Silah tüccarlarý bunlarý satarak kanlý paralarý kasalarýnda topluyorlar.
Emperyalist ülkeler geri kalmýþ, sömürge, yeni sömürge, feodal, yarý feodal ülkelere demokrasiyi getireceklerini söyleyerek o ülkenin masum halklarýnýn canýný silah ve bombalarla alýyor, alýyorlar.
Din adamlarýnýn aðzý açýlmaz. Gözler görmez.
Din adamlarý kötülük yapanlarýn ahirette hesap vereceklerini dillendirirken, bu dünyanýn geçici olduðuna vurgu yaparken kaderinize razý olun demeye de getiriyorlar.
Bu dünyayý niçin yaþanýlýr bir hale getirmeyelim. Silahlara veda diyebiliriz. Barýþý konuþabiliriz. Sýnýrlarý kaldýrabiliriz. Birlikte her þeyi paylaþabiliriz. Bölüþebiliriz de.
Ülkemizde yaþanan bir iç savaþ var. Kürt olduklarý için baský altýnda tutulan bir halk var. Ýstediði milletvekilini alamayýp iç savaþa sürükleyen saray efendisi ile partisi AKP var.
Ölüm haberleri asker, gerilla olsun her gün durmadan gelmektedir.
Ülkemizdeki din adamlarý: Coðrafyamýzdaki yaþananlarý görmez misiniz? Ha bire “cennet, cehennem” diyorsunuz. Cehennemde kötülerin cayýr cayýr yanacaðýndan söz ediyorsunuz.
Ülkemiz zaten cehenneme dönmüþ. Sizler hala susmakla birlikte olanlara seyircisiniz.
Hüseyin Habip Taþkýn
10.10. 2015



Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0