ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

ASKER AÝLELERÝNE: BU KÝRLÝ SAVAÞ HÝÇBÝRÝMÝZÝN SAVAÞI DEÐÝLDÝR

24 Aðustos 2015

habibtaskin

ASKER AÝLELERÝNE: BU KÝRLÝ SAVAÞ HÝÇBÝRÝMÝZÝN SAVAÞI DEÐÝLDÝR
AKP’ye tepkiler baþladý. Her asker cenazesinde bu tepkilerin artacaðýný tahmin ediyorum. Çünkü insanlar gerçekleri görmeye baþladý. Ülkemizde tek adam ve iktidar döneminin kirli savaþýna tüm asker yakýnlarý, askerler güç birliði yaparak, çocuklarý ölmeden, engelli olmadan ‘savaþa hayýr’ demelidirler.
Çocuklarýmýz bir avuç para babasýnýn saltanatý için mi canýný verecek! Kirli savaþý isteyenlerin çocuklarý niçin þehit olmaya gitmez? Þehitlik her zaman gariban, yoksul çocuklarýna mý düþer?
Bu savaþ yoksullarýn, emekçi halk çocuklarýnýn savaþý deðildir. Türkçe, Kürtçe, Hemþince, Lazca, Çerkezce, Süryanice, Rumca, Ermenice, Boþnakça ve diðer dilleri kullanan insanlar, hiçbirimizin düþmaný deðildir.
Düþmanlýðý bir devletin ýrkçý, kafatasçý yapýsý kendi insanýna pompalar. Biz halklarýn yapacaðý tekbir þey vardýr. Faþizme karþý tüm kesimlerin birliði ve mücadelesini saðlamaktýr.
Selahattin Demirtaþ seçimlerde kullandýðý: “Seni Baþkan yaptýrmayacaðýz.” Söylemine padiþah çok kýzmýþ. “Çözüm sürecinin þu anda buzdolabýnda olduðunu” söyledi.
Kirli savaþ gün geçtikçe kýzýþýyor. Erdoðan iktidar ve saltanat hýrsýyla Kürtlere, devrimcilere ve kendi düþüncesinden olmayanlara saldýrýsýný sürdürmeye tüm enerjisiyle devam ediyor.
Kirli savaþa karþý ezilen halklarýn sesi her alandan gelmelidir. Her duyarlý kiþi barýþý savunmak zorundadýr. Yoksa gün geçtikçe bu ateþ çemberi içinde hepimiz payýmýza düþeni alacaðýz.
Saðlýk Bakaný Mehmet Müezzinoðlu, son zamanlarda yaþanan terör olaylarýyla ilgili, "Bu millet bu güne kadar hiçbir çapulcuya pabuç býrakmamýþtýr, bundan sonra da býrakmayacaktýr. 2014 yýlýnýn 10 Aðustosu’nda Cumhurbaþkaný yerine baþkaný seçmiþ olsaydýk Türkiye bugün bu kaosu yaþamayacaktý." dedi.
Asker cenazesinde halkýn öfkesi, kendisi ile AKP’yi protesto etmesine neden oldu.
Bakan Yýldýz, "Kalbimde yüreðimde hissettiðim bir konudur. Ýnsanýn iç muhasebesi, Allah'la arasýndaki bir konudur. Benim amacým Allah nasip ederse þehit olmaktýr. Bunu açýkça söylüyorum. Dinim milletim vataným için. Sorulduðu için söylüyorum" dedi.
Þov yapmakla birlikte, kitleleri uyutma derdindedir. Ýlle de þehit olmak istiyorsa, kendisini tutan hiçbir engel yoktur. Kirli savaþýna gidebilir. Böylelikle TC. tarihin de ilk þehit milletvekili olma unvanýný alýr.
“Varto’da Polisi, özel harekâtçýsý, korucusu, askeri, MÝT’i, iti yani AKP devleti, Ekin Van adlý kadýný iþkence ederek öldürdü. Sonra çýrýlçýplak cesedini sokaða býraktý.”
Tam anlamýyla insanlýk dýþýdýr. Bir ayýp ve utançtýr.
Hepimiz mantýklý düþünmek zorundayýz. Ýnsanlar ölmemelidir.
Ýnsanca yeniden yarýnlarý inþa etmek için sömürüye ve talan düzenine karþý birleþmek zorundayýz.
Türkiye bir iç savaþýn içindedir. AKP ve emperyalist ülkeler böyle istiyor. Bizleri Suriye gibi yapmaya çalýþýyorlar. BOP süreci bitti diyenler yanlýþ tespit yaptýnýz. Bu süreç Türkiye’de oynanýyor.
Bu oyunu bozmak hepimize, asker ailelerine ve akrabalarýna düþer. Yoksa karanlýk günlere doðru hepten gideriz.
Umudun ve kardeþliðin adý barýþtýr.
Hüseyin Habip Taþkýn
Yazarevi Topluluðu Derneði
23.08.2015
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0