ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

LÝNÇ GÝRÝÞÝMÝ VE BARÞA ÖZLEM

05 Aðustos 2015

habibtaskin

LÝNÇ GÝRÝÞÝMÝ VE BARÞA ÖZLEM
Türkiye’de politikacý olmak öyle kolay iþ deðildir. Hoþlanmadýðýn kiþi ve gruplara hakaret ve tehdit etmesini bileceksin. Irkçý ve kafatasçý olacaksýn ki, gürledin mi boyun posun belli olsun, havan olsun.
Devlet Bahçeli ve MHP, HDP’nin seçim zaferini hazmedemeyenlerden birisidir. Hele hele devrimci hareketlerin desteði olmasýyla, Erdoðan gibi imha ve yok etme planlarý kurmaya baþladý. Hakarete varan cümle kalýplarýný kurarken baþta Kürtlere ve diðer halklara, Alevilere, devrimciler öfke ve kinini kusmaktadýr.
AKP ile MHP’nin beslendikleri yer Türk-Ýslam sentezi ile Sünniliktir. Ötekiler bizden deðildir. Her yol mubahtýr anlayýþý ile yola çýkýlmaktadýr.
Devlet Bahçeli'nin dün "Boðaz'da, yalýlarda viskisini yudumlayýp, oyunu HDP'ye veren þerefsizler" demesi insani ölçü deðildir. Burada tehdit ve hakaret yatmaktadýr.
Türkiye hiçbir zaman demokratik bir ülke olamadý. Askeri Faþist Darbeleriyle, iktidarlarýyla, koalisyon hükümetleriyle kendi düþüncesinden olmayanlara devletin aygýtlarýyla bugüne kadar hep saldýrdýlar.
Bahçeli'nin Siyasi Danýþmaný Metin Özkan, "Çantasýnda 3 bin kiþilik þerefsizler listesi" olduðunu söyledi.
3 bin kiþilik þerefsizler listesi üzerinde biraz duralým: Bu liste geçmiþ yýllarda yaþanan olaylarý hatýrlatýyor. Maraþ, Çorum, Malatya olaylarýnda devrimcilerin, Alevilerin, Kürtlerin, kendilerinden olmayanlarýn evlerinin duvarlarýna bir gün önce üç hilal ile iþaretlenerek, saldýracaklarý gün “Alah allah baðýrýþlarýyla top yekûn çoluk çocuk, yaþlý, genç, hamile ayýrt etmeden barbarca toplu katliama imza atmýþlardý. Sivas’ta aydýnlarýn diri diri yakýlmasýna ne demeli?
7 TÝP’li gencin elleri baðlý olarak iþkence edildikten sonra kurþunlanarak öldürülmeleri.
1990’lý yýllarda Özel Harekâtçýlar içinde Bozkurt grubunun aðýrlýklý olmasý, iþareti yapýlmasý.
Yazdýklarýmýn sadece çok azý olan bu olaylarda eliniz kanlýdýr. Irkçý ve kafatasçý yapýnýzý çok iyi biliyoruz.
Süleyman Demirel’e bir zamanlar ‘deðiþti, demokratlaþtý, demokrasi kahramaný’ diyenler çýktý. Devlet Bahçeli içinde ‘deðiþti, ülkücüleri þiddetin içine sokmuyor’ söylemlerini de duyduk.
"Bana saðcýlar ve milliyetçiler cinayet iþliyor dedirtemezsiniz, böyle bir þey söylemiyorum, devlet cinayet iþleyenin yakasýna yapýþmak zorundadýr"
Maraþ katliamýnda insanlarýn katledildiði dönemde Süleyman Demirel 24 Aralýk 1978 de yaptýðý basýn toplantýsýnda söylemiþtir.
HDP ve devrimciler, Aleviler, Kürtler bu ülkenin ezilen halklarýnýn kolay lokma olduðunu sanan dar kafalý, ýrkçý, kafatasçý düþünce 1990’larýn Türkiye’sine dönüþ senaryolarýný hayata geçirmeye çalýþýyorlar. AKP ve MHP iki ortak ve kankadýr. Þunu anlamak zorundalar? Hiçbir þey eskisi gibi olmayacaktýr.
3 bin kiþinin içinde bende olabilirim. Yakýným ya da Kürt, Ermeni, Hemþin’li, Alevi, Çerkez, Gürcü, Türk, Boþnak, Azeri, Roman ve diðer halklardan arkadaþým ya da tanýmadýðým kiþilerde olabilir. Ýþkenceye, sorguya alýnabiliriz. Öldürülebiliriz.
Eli kanlý Tansu Çiller ve çetesi her türlü baský ve þiddeti baþta Kürtlere ve devrimcilere uyguladý. Baþaramadý. Tüm katliamlar ezilen halklarýn haklý istemlerini bastýrýp yok edemedi.
3 bin kiþilik listenizden korkmuyoruz. Onursuz ölmektense direnerek ölmeyi tercih ediyoruz. Barýþý emekçi halklar direne direne getirecektir.
Hüseyin Habip Taþkýn
Yazarevi Topluluðu Derneði üyesi.
06.08.2015


Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0