ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

HEP BERABER BARIÞ ÖZGÜRLÜK EÞÝTLÝK ÝÇÝN

30 Temmuz 2015

habibtaskin

HEP BERABER BARIÞ ÖZGÜRLÜK EÞÝTLÝK ÝÇÝN
Nereye böyle gidiyoruz? Kin, öfke, ötekileþtirme üzerinden faþist baskýlarýn arttýðý bir dönemden geçiyoruz. 12 Eylül 1980askeri faþist darbesini ve 1990-2000’leride yaþadýk.
Sahi neyi yok ettiniz? Devrimcileri bu topraklardan söküp attýnýz mý? Kürtleri, Ermenileri, Çerkezleri ve diðer halklarý topraðýn dibine mi gömdünüz? Türk-Ýslam senteziyle beslenip kafatasçý yapýnýzla hâkim, savcý, polis, ordu benim diyerek, korku imparatorluðuyla sizin anlayýþýnýzdan olmayanlarý dizemi getirdiðinizi sanýyorsunuz?
Bu halk, halklar yüzyýllardýr katliamlara tanýklýk etti. Etmeye de devam ediyor. Bu toprakta yaþayan halklar dilleriyle, kültürleriyle birlikte eþit koþullarda yaþamaktan yanadýrlar.
Geçici hükümette olan AKP, HDP’nin seçimlerdeki yükseliþini, baþta Erdoðan hazmedemedi. Barýþýn mimarý benim derken, barýþ diye bir þeyin olmadýðýný kendisi itiraf etti.
Bir hatýrlatmayla yazýma devam etmek istiyorum: 17-25 Aralýk 2013 günü rüþvet ve yolsuzluk suçlamalarýnda Baþbakan, Bakan ve Bakan çocuklarý ile Ali Aðaoðlu, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Rýza Sarraf, Bilal Erdoðan gündeme damgasýný vurmuþtu.
Baþta Erdoðan ve AKP rüþvet ve yolsuzluklara karýþtýðý iddia edilen bu þahýslarýn yargýlanmayacaðýna hâkim ve savcý gözüyle karar verdiler.
Koalisyon hükümeti kurulmasýnda ön þart olarak AKP, Erdoðan ve 17-25 Aralýk 2013 rüþvet ve yolsuzluða karýþanlarýn konuþulmamasýndan yana açýklamalarýn yapýldýðýný biliyoruz.
Daha önceki yazýlarýmda deðindiðim: ‘AKP derin devletini kurdu.’ Tansu Çillerde kurmaylarýyla birlikte kurmuþtu. Katliamlarý, infazlarý gördük. Devrimciler, Kürtler hedef tahtasýna konulmuþtu. Bu ülkenin kafa yapýsý, iþleyiþinde deðiþen bir þey yok!
AKP’nin çizgisi hiçbir zaman demokrat olmadý. Kendi ideolojisini benimsetmek için devletin iç organlarýný birer birer eline geçirdi. Her seçimde baþarýlý çýktýðýnda baskýlarý artýrdý. Dediði barýþýn içi boþtu. Barýþ, halklara sosyalizmle gelir.
Son seçimde umduðunu bulamayan AKP, HDP’nin devrimci kesimlerin çoðunluðunun desteðini alarak seçimde umulmadýk baþarý elde etmesinden dolayý birçok çevre tarafýndan þaþkýnlýk etkisi yaparken, baþarýyý çekemeyenlerde oldu.
AKP açýktan geliþen Kürt hareketiyle, diðer halklarýn, devrimci hareketlerin birliðinden yana deðildir. Suriye politikasýnda kurduðu Sünni Ýslam düþleri alt üst oldu. PYD gerillalarý ÝÞÝD barbarlarýna karþý baþarý saðladýðý ve Türkiye’deki halklardan destek bulduðu için farklý bir þok yaþadý.
Suruç katliamýnda 32 canýn, terörist ÝÞÝD canlý bombacýsý tarafýndan katledilmesi ile hedefe Kürtlerin, devrimcilerin, halklarýn oturtulduðunun sadece bir yüzüdür.
Erdoðan HDP’yi açýktan tehdit ediyor. Kapatýlmasýna, milletvekillerinin yargýlanmasýndan yana tavýr koyarken, MHP’de ayný kafa yapýsýyla hareket ediyor.
Erdoðan ve Bahçeli’nin özlemi nedir diye kendimize sorabiliriz? DEP'li milletvekillerinin dokunulmazlýðý kaldýrýldý ve 17 Mart 1994'te tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Bugünde HDP milletvekilleri için özlenen tablo budur.
Erdoðan ve AKP’si kendi kiþisel menfaatleri ön planda olduðu için rüþvet ve yolsuzluktan yargýlanmamalarý için resmi ideolojiye baðlý kalarak, her yol mubah anlayýþýyla emekçi halklarý savaþýn içine çekmek istiyor. Emperyalizmde bunu böyle istiyor. Gözden kaçýrmamamýz gereken bir konu var. Emperyalizm istiyor diye ülkemizdeki iç savaþýn kin ve öfke tohumlarý var gücüyle atýlýyor.
HDP politikasýný beðenelim ya da beðenmeyelim. Faþizme karþý Tüm halklarýn, devrimcilerin, sosyal demokratlarýn, liberallerin, sistemden hoþnut olmayanlarýn mücadele içinde bir araya gelmelidirler.
HDP bitirildiðini kabul edelim! Sýra hepimize gelecektir. Bu ülkede þeriat bayraðý altýnda sömürü ve talan düzenini kuracaklardýr.
Birleþmek zorundayýz! Yoksa yarýn çok geç olabilir…
Hüseyin Habip Taþkýn
Yazarevi Topluluðu Derneði
30.07.2015









Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0