ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

SÜLEYMAN DEMİREL'İ NASIL BİLİRDİNİZ?

21 Haziran 2015

habibtaskin

SÜLEYMAN DEMİREL'İ NASIL BİLİRDİNİZ?
Hepimiz bir gün öleceğiz. Birçoğumuz sessiz, sedasız gömüleceğiz. Bir süre sonra ailemiz hariç unutulup gideceğiz. Önemli olan insanlık adına ne yaptığımızdır?
Dünya dönmeye, canlılar varlığını sürdürmeye devam edecektir.
Dünya ve Türkiye'de önemli kişilerin ölümleri basında, halk arasında ses getirir. Ülkemizde, ölen üst kademedeki kişinin devlet töreninde ya da normal törenlerde cenazesi şatafatlı kaldırılır. Üç imam görev alır. Birisi mutlaka Diyanetin temsilcisidir. İmamlardan birisi var gücüyle bangır bangır bağırarak cenazeyi kıldırır. Helallik ister. Cennetin kapılarını o kişi için açılmasını ister. Kısacası formaliteler tamamlanır. “Garibanın cenazesi sesiz gemi gibi gümbürtüye gider.”
Basın, cenazenin başından sonuna kadar olayları takip eder. O kişiye geçmişi için övgüler düzer. Kişiliği, insancıllığı biran öne çıkartılır. Nedense ölen kişinin kötü tarafı öne çıkartılmaz.
Gelelim garibanın cenazesine! Hangi imam garibanın kişiliğini övmüştür. Övmeyi bırakın acelesi varmışçasına hemen toprakla ölen kişiyi bütünleştirir.
Burada bu konuyu yazarken ölümlerde bile sınıf farkı vardır. Zenginler ve garibanlar diye.
Konumuzu dağıtmadan gelelim asıl meselemize:
Süleyman Demirel'in ölümü de şatafatlı kaldırıldı. Kimine göre iyi insan olabilir! Ya da demokratta. Devrimcilere karşı olduğu kadar ‘ülkücülere' kucak açtığı, sahiplendiğini yakından biliriz. Komando kamplarını el altından desteklediğini de gayet iyi biliriz. Çünkü sağın silahlı gücü MHP'nin Ülkü Ocaklarıydı. O yılarda Türkiye'nin derin devleti bunları destekliyordu.
12 Mart 1972'de THKO önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın idamlarına destek verenlerden birisi Süleyman Demirel'dir.
Süleyman Demirel bir zamanlar: “Bana milliyetçiler adam öldürüyor dedirtemezsiniz.”demişti.
MALATYA KATLİAMI - 18 Nisan 1978, MARAŞ KATLİAMI 19 - 26 Aralık 1978, ÇORUM KATLİAMI 29 MAYIS 1980
Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 gencin 8 Ekim 1978'de öldürülmesi, katledilmesi. Abdi İpekçi'yi, Uğur Mumcu'yu ve diğer aydınları öldüren ve öldürme emrini verenler, planlayanlar o günkü derin devleti oluşturan devletin üst düzey kişilerinden oluşmaktaydı.
Süleyman Demirel her zaman kafa adamlarından birisi olmuştur. Hiçbir olay aydınlanamadı. Aydınlatılmadı. Yukarıdaki olaylar o dönemden birkaçıdır.
“Hollanda'da tutuklu bulunan Hüseyin Baybaşin, 1994'te dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in “PKK'yı finans eden işadamlarını biliyoruz. Hesap soracağız” şeklindeki açıklamasının ardından başlayan Kürt işadamlarına yönelik seri cinayetlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnfaz kararını Süleyman Demirel'in verdiğini öne süren Baybaşin, öldürülecek kişilerle ilgili listeyi gördükten durumu eski Askerî Yargıtay Başkanı İlhan Şenel'e aktardığını söyledi. Baybaşin, infaz listesinde ismi yer alan ancak daha sonra öldürülen Kürt işadamlarından Behçet Cantürk, Savaş Buldan ve Adnan Yıldırım'ı tedbir almaları yönünde uyardığını belirterek…”
Süleyman Demirel o dönemlerde kişilerin söylediği gibi kurt politikacıydı. Sermayenin has adamıydı. Komünizme karşı her alanda yasal ve yasal olmayan her kurumu destekleyen kişiydi. Siyasi aktif mücadelesinde birçok devrimci katledildi. Alevi, Kürt oldukları için katliama uğrayan iller vardı. Kısacası o her yerde vardı.
Halka hesap vereceklerden biriydi. Eceliyle öldü. Birden kahraman, iyi yürekli baba, yönetici, demokrat kimliği verilmeye çalışıldı.
Süleyman Demirel sistemin adamıdır. Türk-İslam kültürüyle, sünnileşme projesinin öncülerinden ve uygulayıcılarındandı. Tek tip insan modeli yaratmaya çalışsa da, devletin tüm olanaklarını kullansa da. Türkiye'de halklar birlikte yaşamaktan yanadır.
İslam din adamları Süleyman Demirel'i cennete uğurlamak için ellerinden geleni yaptılar. Bunca yaşanmışlık varken bu şahsı hangi cennete gönderdiniz? Demokrat, aydın kişiliği var diyenler sizlerde hiç utanma yok mu?
İlk önce insanları ayrım yapmadan seveceksiniz, saygı göstereceksiniz ki o saygıyı hak edesiniz.

Hüseyin Habip Taşkın
Yazarevi Topluluğu Derneği üyesi.
20.06.2015
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0