ForumKoşulsuz Sevgi  Yeni Konu 

SOYKIRIMDAN SORUMLU OLANLAR

11 Mayıs 2015

Kocero

AVRUPA'NIN YÜZYILLIK İKİYÜZLÜLÜĞÜ VE SOYKIRIMCILIKTA BİRLEŞENLER
.

AVRUPA DA SOYKIRIMINDAN SORUMLUDUR

Öncelikle belirtilmesi gereken, Avrupa Parlamentosu'nun bu kararı, 100 yıl önce soykırımına uğramış başta Ermeniler olmak üzere Rum, Süryani ve diğer ezilen ulusların devrimcilerinin bugüne değin yürüttüğü mücadelenin etkileriyle ortaya çıkan bir karardır. Bu soykırımlar olurken Avrupalı devletlerin Osmanlı'yı ve soykırımı sonrası Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl da desteklediklerini, Osmanlı'nın küllerinden nasıl bir gayri meşru devlet çıkardıklarını biliyoruz. Bu yanıyla 100 yıl önce yaşanmış soykırımlardan Avrupa devletleri de sorumludurlar. Avrupalı duyarlı, devrimci kesimlerin baskısıyla alınan bu karardan yola çıkarak, kimse Avrupa devletlerine devrimci misyon yüklemesin. Ermeni Soykırımı'nda başta Alman devletinin, ki Osmanlı'nın bir çok askeri örgütlenmesinin komutanı Alman subaylardan oluşmaktadır, Pontos Rum Soykırımında da İngiltere, Fransa ve İtalya'nın -gözleri önünde cereyan eden katliamlara ( o tarihlerde bu 3 ülkenin askerleri de Anadolu'dadır) sessiz kalarak- sorumlulukları hatta yönlendirmeleri vardır. Ermeni Soykırımı'ndan dolayı Osmanlı mahkemelerince yargılanıp çoğu ölüme mahkum edilen İttihat ve Terakkiciler, Almanya'da soluğu alıp zevk-u sefa içinde yaşamlarını devam ettirmişlerdir, Ermeni adalet savaşçıları gelip kendilerini bulana dek.
Örneğin, Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İngiltere vizesiyle gitmiştir. Kendilerine karşı kurtuluş savaşı verildiği iddia edilen İtalyan ve Fransız ordusu el altından kuvva-i milliye'ye silah vermiştir. Irkdaşları olduğunu iddia ettiği Pontoslu ve Küçük Asyalı Rumların sürgün edilmesine ”Mübadele” anlaşmasıyla Yunanistan onay vermiştir. Pontos Rum Soykırımı 75 yıl sonra 1994 yılında Yunanistan devleti tarafından kabul edilebilmiştir. Ermeni, Rum ve Süryanilere yönelik soykırımı sürecinde olup bitenden bütün diğer Avrupa ve dünya devletlerinin haberi vardır; her şey onların gözlerinin önünde olmuştur.
Şimdi 100 yıl sonra soykırımı oldu denmesi, en azından yüz yıllık ikiyüzlülüktür.

HİÇBİR KONUDA BİRARAYA GELEMEYEN AMA SOYKIRIMCILIKTA BİRLEŞEN AKP, MHP, CHP

Öte yandan, bu tasarıya dair, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaklaşımını da ibretle izliyoruz. İttihatçılardan daha ittihatçı, kemalistlerden daha kemalist AKP, MHP ve CHP katliamcı, soykırımcı geçmişlerini savunarak, Avrupa Parlamentosunun bu tasarısına ”esefle kınayarak” tepki veriyorlar.
Halk düşmanlığı konusunda aralarında hiç bir fark olmayan bu üç partinin beslendiği yer elbette İttihat ve Terakki ile Kemalizm'dir. Ve onların kurduğu bu kanlı cumhuriyet, soykırımlar ve katliamlarla kurulmuş ve ayakta kalabilmiştir. Bütün demokratlık, kardeşlik söylemleri kocaman birer yalandan ibarettir.
20. Yüzyılın başında İttihat ve Terakki'nin başlatıp, Kemalistlerin tamamladığı soykırımı sürecinde binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan 1,5 milyon Ermeni, 353 bin Pontoslu Rum ve 250 binin üzerinde Süryani katledilirken, yüzbinlerce (800 bine yakın) Küçük Asya Rumu kayboldu, akibetleri bilenemedi, milyonlarca insan da yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Geride kalanlar asimile edilip, zorla müslümanlaştırıldı, türkleştirildi. AKP, MHP,CHP'nin temsil ettiği anlayış tüm bu olanların sorumlusudur.

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0