ForumGüncel Politika - İskender'in Düğümü  Yeni Konu 

DİNDAR NESİL İÇİN YURTLARA EL ATILIYOR.

27 Ekim 2014

Kocero

Ortaokullarda türban takmayı serbest bırakan ve okullarda ibadethane bulunmasını zorunlu hale getiren AKP Hükümeti bu sefer yurtlara el attı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazılı talimatlarda, “Camiler ve din görevlileri” programı kapsamında Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun öğrenci yurtlarında etkinlikler yapmasını istedi.

Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ilin valiliklerine bir yazı gönderdi. “Cami ve gençlik” teması ekseninde etkinlikler düzenlenmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, “Gençlerin cami ile buluşup ibadetlere katılmasını sağlayın” dedi.

Yazıda, “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu personelinin koordinesiyle Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı kız ve erkek öğrenci yurtları, özel öğrenci yurtları, yetiştirme yurtları ve imam hatip liselerinde gençlere yönelik ‘cami ve gençlik' temalı ziyaret, sohbet, seminer ve konferans gibi faaliyetler yürütülecektir” denildi. Ayrıca yapılacak faaliyetlerin bizzat Başbakanlık tarafından denetleneceği vurgulandı.

Din görevlileri ile vakıf ve dernek yöneticilerinin teşvik edilerek camilerde gençlik kolları oluşturulmasını isteyen Diyanet, aynı zamanda din görevlilerine gençlerle iletişim semineri verileceğini duyurdu.
Laiklik gercekleşsin istiyorsak DİYANET KURUMU DERHAL KAPATILMALIDIR.DEVLET DİN VE İNANCLARDAN UZAK DURMALIDR Kİ DİN VE İNANC İSTİSMARI SON BULSUN
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0