ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

KOBANE İÇİN SENDE BİR SES VER

09 Ekim 2014

habibtaskin

KOBANE İÇİN SENDE BİR SES VER
Ortadoğu yeniden kan gölüne dönüştü. Nice mazlum halkların kanı emperyalistlerin çıkarları için akıtılacaktır. Silah tüccarları kana dayalı kasalarını paralarla dolduracaktır. Gün emperyalizme ve faşizme karşı çıkma zamanıdır.
Emperyalistlerin besledikleri IŞİD laf dinlemez hale gelince, Irak'taki Amerika ve Avrupa'nın elinde olan petrol rafineleri birçok yerde IŞİD'e geçince karınları ağrıdı. Kendilerine bir ortak çıkmıştı. Bu ortak bildiğini okuyordu ve kendilerine de zarar veriyordu. IŞİD birden terörist oldu. Hâlbuki bu ortak kendini Müslüman görürken, kelle kesiyordu. Yakaladığı esirleri tam anlamıyla canına okuyordu. Yaptığı tam bir vahşetti. Bu vahşete aslında ses çıkaran yoktu. Emperyalistlerin ganimetleri alt üst olunca işleri hepten aksadı. Asıl isyan ettikleri budur.
IŞİD mevzilerini başta Amerika, İngiltere uçaklarıyla bombalamaya başladı. Buda Ortadoğu'da ezilen halkların kanları hepten akacağa benziyor.
Amerika ve Avrupa Türkiye'den kara harekâtı operasyonu yapmasını istiyor. Türkiye Büyük Millet Meçlisi'nden çıkan tezkere ve bu tezkereye destek veren AKP iktidarı ile MHP, IŞİD'e karşı değil, asıl Kürt halkının imhası ile Esad iktidarının yıkılmasına, Şii mezhebinin de sonunu hazırlamak ve yerine Sünni mezhebinin oluşacağı bir devlet yapısını hayal edilmektedir.
Ortadoğu'yu cehenneme çevirenler, kendi aralarında aslan payından en fazla alma yarışındalar. Türkiye'de aslan payından fazlasını alma telaşında iken, direksiyon hâkimiyetini elinde bulundurma isteği de yatmaktadır. Olanlar ise ezilen halklara olmaktadır.
Ortadoğu cehenneminde Türkiye'de rol aldı. Emperyalist ülkelerin istekleri bir bir karşılandı ve uygulandı. Uygulama zincir halkası gibi devam etmektedir.
Suriye'deki Kürtler Rojeva'da bir Kürt kantonu oluşturdu ve bunu dünyaya duyurunca, emperyalist ülkelerin işine gelmediği gibi Türkiye'nin işine de gelmedi. Suriye iç savaşında Kürtler emperyalist ülkelerin çıkarına ters düştüğü gibi Türkiye'nin çıkarına da ters düştü. Türkiye Kürtleri kabullenmese de Irak, İran, Suriye, Türkiye'de dilleriyle, kültürleriyle varlar.
Dört parçadaki Kürtlerin birleşmesini başta Amerika, Avrupa Birliği, Türkiye, İran, Irak, Suriye istemez.
Türkiye ÖSO'na destek verdiğini AKP iktidarı açıkladı. Tüm savaşçı tarikat gruplarına, IŞİD'e bile destek verdi. Bunlar emperyalist devletlerin güdümünde yapıldı. Esad yıkılamadı arkasında Çin, Rusya olduğu için planları geri tepti.
Kobanê, IŞİD teröristlerince kuşatma altındadır. PYD güçleri direnmelerini hafif silahlarla yaparken, IŞİD'in elinde ağır silahlar vardır. Tanklarda vardır. Bu tankların kullanmasını kimler hangi ülkede bu katil sürüsünü eğitti? IŞİD'lilerin Türkiye Antakya ve çevresine çok rahat giriş ve çıkış yapmasını sağlayan AKP iktidarıdır. Her türlü destek buradan sağlanırken, ABD ile AB'nin, İsrail'in bilgisi dâhilindeydi.
Türkiye açıktan Esad iktidarının devrilmesini istemektedir. Suriyeli Kürtlerin, ÖSO ile işbirliği yapmadığı için destek vermeyeceğini, bundan sonra işbirliği yaparsalar destek veririz derken, bu şantaj teklifini AKP iktidarı açıktan ilan etti.
Türkiye devleti AKP iktidarıyla barış müzakerelerini yürütüyoruz deseler de pratik yaşamda samimi değillerdir. Asıl barış, halkların birliği, kardeşliği sosyalizmle olur. Bunların yaptığı barış böyle ayakları yere basmayan ikili oynanan oyunlardır.
Kobanê Kürtleri haklı olan bir savaşın onurlu mücadelesini vermektedirler. Emperyalizmin, faşizmin kıskacında Kobanê Kürtlerinin imhasına, yok olmasına insanlık adına seyirci kalamayız. Tıpkı Filistin'in emperyalizme, siyonizme karşı vermiş olduğu direniş mücadelesini destekliyorsak, hepimiz Filistinliyiz diyorsak, Kobanê' de hepimiz Kürdüz.
Hüseyin Habip Taşkın
08.10.2014






Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0