ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

DEVLET ELİYLE HÂKİME SAVCIYA KIYAK AMA YA ÖTEKİLERE?

23 Eylül 2014

habibtaskin

DEVLET ELİYLE HÂKİME SAVCIYA KIYAK AMA YA ÖTEKİLERE?
Yaşam koşulları ülkemizde parası olana çok rahat, parası olmayana da tam bir eziyettir.
Gelir ve giderler dengesinde baştan sona doğru bir bozukluk var. Bu da bizim refahtan, huzurdan söz etmemize engel oluyor. Asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlar var üstüne bir de taşeron sistem köleliği eklenince sorun iyice büyüyor. Ama devleti yöneten AKP iktidarına göre sorun yok!
AKP sermayenin çıkarına göre hareket ediyor. Daha doğrusu devlet programını uyguluyor. Emeklilere, çalışan memura, işçiye zam yapacağı zaman “elimizden bu kadar geliyor, bütçemiz buna müsait değil” derken samimi değiller. TC devletinin kuruluşundan günümüze kadar bizi yönetmeye gelenler, işçiye, memura hak ettiği aylığı vermedi. Aynı sistem AKP ile devam ediyor. AKP iktidarı milletvekillerine kıyak zam yaparken, yaşam koşullarını yükseğe çıkartırken sistem içinde aslan payının kimde olduğunu bir kez daha gözler önüne sermekteler.
Aslında bu kıyak zammı devletin içinde çalışan üst makamların ve memur statüsüne sahip olanların bazıları alıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ‘HSYK' Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerine yakın, dudak uçuklatan bir açıklama yaptı. O an duyanlar dolaylı yoldan tepki gösterdiler.
Hazırlanan bir yasa taslağı var. Kanunlaşırsa; başta 1. Derecedeki hâkim ve savcılar kıyak zam alacaklar. Bu zammın 1155 YTL olduğunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ,‘Mesleğe yeni başlayan hâkim ve savcılar şu anda 3 bin 986 lira maaş alıyorlar. Bunlar 5 bin 141 Türk lirası maaşa çıkacaktır” açıklamasıyla belirtmiş oldu.
Hâkim ve savcıların maaşlarını önemli ölçüde iyileştireceğinize, hazırlanan yasa taslağını parlamentoya sunacağınıza, ekim ayı içerisinde genel kurulda büyük olasılıkla görüşeceğinize, Mesleğe yeni başlayan hâkim ve savcılar şu anda 3 bin 986 lira maaş alanların maaşı az diye 5 bin 141 Türk lirası maaşa çıkaracağınıza, emekçilerin maaşlarını yükseltin! Milletvekillerine, polislere, askeriyeye, vali, kaymakama, savcıya, hâkime ve diğer ensesi kalınlara kıyak yapılıyorsa, toplumun çoğu çalışanına kölelik parası veriliyorsa, eşitsiz dağılım, paylaşım, insani ilişkiler ve diğerlerinden söz edemeyiz. Burada yapılan ayrımcılıktır. Belirli bir nüfuzu korumadır.
Türkiye'de işleyiş mekanizması her zaman için sorgulanmalıdır. Hâkim ve savcılara kıyak maaş gündeme getiriyorlarsa, bir yanıyla seçim malzemesi yapılıyorsa (ki elbette yapılıyor) bunun adına da kokuşmuşluk denir.
Türkiye'de asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan milyonlarca emekçi var. Bunlar bu ülkede insan yerine koyulmayanlardır. Hiçbir değerleri yoktur. Yaptığı iş, emeği, alın teri hiç görülmez. Bir devlet insanına eşit davranmalıdır. İnsanlar arasında uçurum yaratırsa, ayrım yaparsa, elbette o ülkede dipten dibe kazan kaynar.

Hüseyin Habip Taşkın
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0