ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

SURÝYELÝLER TÜRKÝYE'DE GÜNAH KEÇÝSÝ DEÐÝLDÝR

16 Aðustos 2014

habibtaskin

SURÝYELÝLER TÜRKÝYE'DE GÜNAH KEÇÝSÝ DEÐÝLDÝR
Savaþlar ve savaþlarýn getirdikleri göçler, ailelerin parçalanmasý, ölenlerin, yaralananlarýn, sakat kalanlarýn, ortada kalan yetim çocuklarýn, yaþlýlarýn, engellilerin, tecavüze uðrayan kýzlarýn, kadýnlarýn dramý elbette sömürü, talan düzeni var olduðu sürece savaþ denilen barbarlýk, dünya devletleri üzerinde olacaðý kesindir.
Suriye'de mezhep çatýþmasý tüm hýzýyla sürerken burada yaþayan masum insanlarýn kendi ülkelerinde güven ortamýnýn olmadýðýný düþünerek sýnýr komþu ülkelere göç etmekte çareyi bulmuþlardýr. Bu göçlerden biriside Türkiye'dir.
Bu göç eden insanlar savaþtan kaçmýþlardýr. Mülteci konumundadýrlar. Dilleri, kültürleri ve dini inanýþlarý ne olursa olsun insandýrlar. Olaya böyle bakmalýyýz ve kendimizi Suriyelilerin yerine koyup onlarýn neler hissettiklerini anlamalýyýz?
Bu savaþýn Türkiye topraklarýnda olduðunu bir an düþünelim? Emperyalizmin savaþ çýkarma bahanesi çoktur. Halklar ve mezhepler üzerinden bir ülkeyi birbirine katýyor. Suriye'de Müslüman Müslüman'ý Allah adýna katlediyor. Son zamanda emperyalist güdümlü IÞÝD'in palalý, býçaklý infazlarýna dünya insanlarý olarak þahit oluyoruz.
Türkiye o zaman güvende olmadýðýný mezhep çatýþmasýnýn körüklendiði, kimin kimi indirdiði belli olmayan ya da belli olan ortamda can ve mal güvenliðinin olmadýðý bu yerden elbette dýþ ülkelere göçler baþlayacaktýr. Peki, sizler bu ülkelerde bir mülteci olarak ya da göçmen olarak ne hissedersiniz?
Suriye'li göçmenler günah keçisi deðildir. Hiçbir Suriye'li vatanýný terk edipte baþka bir ülkeye gitmez. Ekonomik yönden gidebilir.
Antep'te yaþananlar, Suriye'li mültecilere karþý yapýlanlar elbette tüm Antep'liler sorumlu deðildir ama bu yapýlanlar ýrkçýlýktýr. Gaziantep'te üst üste yaþanan olaylarda; ev sahibi ile kiracý arasýnda yaþanan tartýþma sonucu, Suriyeli kiracýnýn ev sahibini býçakla yaralamasýnýn ardýndan ev sahibinin ölümü ise ýrkçý saldýrganlarý harekete geçirdi.
Maraþ, Adana ve Urfa'da da benzer saldýrýlar meydana gelmiþti.
Faþist Hitler Almanya'sýnda, ‘Nasyonal Sosyalist Alman Ýþçi Partisi'nin iktidara geliþ yýlý 5 Mart 1933'tür.' Hitler iktidara gelmeden önce Nazi partisinde yapmýþ olduðu kýþkýrtma propagandasýnda iþsizliðin, pahalýlýðýn yoksulluðun faturasý Yahudi halkýna çýkartýlmýþtý.
Bugünün Almanya'sýnýn geçmiþine doðru baktýðýmýzda farklý yýllarda Türkiyelilerin evleri kundaklanarak yakýldý. Yakanlar Almanya'daki ýrkçý, milliyetçi, kafatasçý Nazi Partisi yanlýlarýdýr.
Avrupa'da ve Almanya'da ýrkçýlýk propagandasýnda Türkler ve yabancýlar hedeftedir. Nedenleri þudur? Ýþsizlik, hayat pahalýlýðý yabancýlar yüzünden oluyor.
Avrupa'daki ýrkçýlýk ve kafatasçýlýk propagandasý Antep, Maraþ, Adana ve Urfa'da Suriyelilere karþý yapýlanlarla aynýsýdýr.
Suriyeliler buraya gelmeden önce Antep, Maraþ, Adana ve Urfa'da iþsizlik, pahalýlýk, sömürü, ucuz iþgücü, fuhuþ, uyuþturucu satýmý ve içi mi, hýrsýzlýk, cinayet, kadýna yönelik barbar erkek þiddeti, kadýnlarýn ve çocuklarýn ýrzýna geçilmesi, gasp ve diðer adli vakalar yok muydu? Yoksa buralarý güllük gülistanlýk mýydý da biz Türkiyelilerin haberi yoktu?
Antep'te yaþanan gerginliðin faturasý Suriyelilere çýkartmak yanlýþ olduðu kadar kafatasçý ve ýrkçý bir yaklaþýmdýr. Sorgulanmasý gereken devlet ve emperyalist sistemdir.
Dünyadaki tüm halklar ve Suriyeliler ezilen, yoksul insanlardýr. Hepimizin sorunu savaþsýz, sömürüsüz, iþkencesiz, paylaþýmcý, dayanýþma özlemi içinde olan bir dünyada yaþamaktýr.
Hüseyin Habip Taþkýn
15.08.2014


Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0