ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

EMPERYALÝZMÝN KUMANDASINDA IÞÝD

08 Aðustos 2014

habibtaskin


EMPERYALÝZMÝN KUMANDASINDA IÞÝD
Dünyada utançlardan birisi nedir? diye sorulduðunda birçok yanýt verebilirsiniz. Bu utançlardan bir tanesi savaþlardýr. Emperyalist ülkelerin planladýklarý, rol alan kukla devletler ve katledilen dilleri, kültürleri, ten renkleri farklý yoksul, ezilen insanlarýn kanlarý oluk oluk akmaya devam ediyor.
Ortadoðu'da silahlar susmuyor. Çünkü emperyalistler böyle istedikleri içindir. Daha fazla ülkeleri bölmek, parçalamak ve yönetmek için her türlü entrikalarý, sahtekârlýklarý allayarak, pullayarak normalmiþ, haklýlarmýþ gibi göstererek her türlü zorbalýklarý yapma yetkilerini utanmadan kendilerinde görebilmektedirler.
Irak, Suriye, Libya, Mýsýr ve diðer ülkelerdeki iç karýþýklarda emperyalist barbarlýða destek veren ülkelerden biriside Türkiye'dir. AKP iktidarýdýr. Suriye'de Esad iktidarýný yýkmak için tarikat gruplarýna emperyalist ülkelerin desteðini alarak Antakya'da sýnýr kapýlarý açýlýrken yaralýlarýnýn tedavisi, lojistik desteðin saðlanmasý da Türkiye üzerinden olmuþtur.
AKP ve Erdoðan Türk-Ýslam sentezi karýþýmýyla Sünni yapýsýný benimseyerek, dýþ politikada baþta Alevilere ve diðer mezheplere, halklara karþý hararetli söylediði nefret söylemi sözler bugün Türkiye içinde de yer bulmaktadýr.
Suriye'ye karþý iç savaþta, El Kaide'ye baðlý El Nusra, Tevhid Grubu ve Levante'nin de dâhil olduðu irili ufaklý birçok örgüt, Taliban, Özgür Suriye Ordusu olmak üzere emperyalist ülkelerin, Ýsrail'in desteðiyle Türkiye, Suudi Arabistan, Ürdün, Kuveyt ve diðer Müslüman Arap ülkeleri de destek vermiþtir.
Bugün Suriye iç savaþýnda mezhep çatýþmasý körüklenirken, Müslümanlarda birbirini kýrmaktadýr.
Ortaya IÞÝD diye bir tarikat örgütü çýkarak Suriye ve Irak topraklarýnda en iyi Müslüman benim diyerek, halklara ve baþka inançtan olanlara þiddet uygulayarak baþta kelle keserek ünlenen bu çað dýþý hareketi emperyalistler, Ýsrail ve üstte belirttiðim ülkelerin desteðiyle kurulmuþ olup, oyunun ikinci kýsmýný hep beraber izlemeye devam ediyoruz.
Ortadoðu'da haksýz olan sömürü savaþýnda tüm halklar zarar görmektedir. Kürtler, Süryaniler, Ezidiler, Türkmenler. Filistinliler, Araplar ve niceleri…
IÞÝD desteklendiði için Suriye ve Irak topraklarýnda istediði gibi hareket ederek halka karþý terörist eylemler yapmaktadýr.
IÞÝD ele geçirdiði Þengal'den toplu katliam haberleri geliyor. Yüzlerce Êzidî Kürdün alçakça katledildiði, genç kadýnlarýn kaçýrýldýðý belirtilirken, Þengal daðlarýnda mahsur kalan Êzidî çocuk ve yaþlýlar açlýk ve susuzluktan kýrýlýyor...
Þengal Daðý'na sýðýnanlar arasýnda yer alan gazeteci Hayri Kýzýler, Özgür Gündem gazetesine verdiði bilgide: “Hava çok sýcak ve su yok. Yiyecek yok. Çocuklar susuzluktan yaþamýný yitirdi. Yaþlýlar ölüyor ve öldükleri yerlerde taþlarýn altýna gömülüyorlar” dedi.
Êzidî Milletvekili Viyan Daxîl, gözyaþlarý içinde, “Þimdiye kadar 500 Êzidî genç erkek katledildi. Kadýnlarýmýzý pazarda satmak üzere kaçýrýyorlar. Tecavüz ediyorlar” dedi.
Daxîl, “Þengal daðlarýna sýðýnan halkým aç ve susuz. 70 çocuk, 50 yaþlý açlýktan öldü. Halkým katlediliyor, yardým edin” diye feryat etti.
Êzidi halkýnýn çaðrýsý üzerine Rabia ve Þengal'de IÞÝD'e karþý savaþan ve halký çetelerden kurtarmaya çalýþan YPG ve YPJ güçlerinin operasyonlarý sürüyor. Çatýþmalarýn yaþandýðý bölgelerde KDP peþmergeleri dýþýnda Rojava savunma güçleri, (YPG - YPJ - Asayiþ) PKK gerillalarý, (HPG - YJA Star) YNK peþmergeleri ve kuruluþu yeni ilan edilen Þengal Savunma birlikleri (Êzidi gençlerinin oluþturduðu birlikler) güçlerini birleþtirerek IÞÝD'e karþý geniþ bir alanda savaþýyor.
Sorun þu: Dünya ülkeleri sessizliðini koruyor. IÞÝD teröristlerine destek verenler sinsi bekleyiþ içinde açýktan çýkarak biz bunlarý þunun için destekliyoruz diyemiyorlar. Destekleyen ülkeler belli ama sessizliðini koruyan ülkelerde þunu bilmelidir ki, yarýn IÞÝD terörü ülkenizi iþgal ederken, kan gölüne dönerken, kellelerinizde gidecek.
Dünyadaki tüm din adamlarýnýn gözleri kör, kulaklarý saðýrý oynuyorlar. Yeri geldi mi? Kendi ibadet yerlerinde ‘cehennemi, cenneti' anlatmayý unutmuyorlar. Birde ‘suçu olanlar cehennemde cayýr cayýr yanacak' diyorlar.
Din adamlarý niçin halklarýn kanlarýný akýtanlara karþý tavýr almazlar? Silah tüccarlarýný neden hedef almazlar? Emperyalist ülkelerin yaptýklarý zalimlikleri neden anlatmazlar?
Dünya zaten bir cehennem olmuþ. Sermayedar için bir cennet.
Savaþlar için konuþulacak çok konumuz var. Savaþlarýn adresi belli olmaz. Ezilen halklar zalimlere karþý birleþmelidir. Savaþ deðil! Barýþa, kardeþliðe, paylaþýma, eþitliðe giden yolda birleþmeliyiz.
Hüseyin Habip Taþkýn
07.08.2014

http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=115569&haberBaslik=Sengal%20Gazze%20ISiD%20israil%E2%80%99dir&action=haber_detay&module=nuce
http://www.evrensel.net/haber/89539/kurtler-iside-karsi-birlesti-kdpsiz-ulusal-ordu.html#.U-MiSCr4d4A







Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0