ForumPolitikitiraf.izmir  Yeni Konu 

1990-1998 TÜRKÝYE'SÝNDE YAÞANANLAR

16 Temmuz 2014

habibtaskin

1990-1998 TÜRKÝYE'SÝNDE YAÞANANLAR
Nasýl bir ülkede yaþýyorum? diye kendi kendinize hiç sordunuz mu? Sormadýysanýz mutlaka sorun ve unutmayýn ki sorduðunuz her soruda yanýtlar bulacaksýnýz. Önünüz açýlacak haksýzlýklara sessiz kalmamak için mücadelenin bir yanýndan baþlayacaksýnýz. Bu kokuþmuþluk ortamýnda beyninizin uyuþmamasýný eðer istiyorsanýz hem kendinizi hem de devlet yapýsýný sorgulayýn. Bedeli size ne olursa olsun mutlaka sorgulayýn.
TC devletinde, derin devletin kontrgerilla faaliyetleri, faili meçhul katliamlar, yargýsýz infazlar, cinayetler, iþkenceler, iktidarlara, koalisyon hükümetlerine ve askeri darbeler dönemini kapsayan yýllar içinde olurken, kara bir leke olarak karþýmýzda durmaya hala devem ediyor.
Yýllardýr bu ülkede baþka dili konuþanlar ýrkçý söylemleriyle, devlet propagandalarýyla hedef tahtasýna konuldu. Baþta Kürt halký da bundan payýna düþeni yaþamýn her alanýnda aldý. Kürt olmayabiliriz ama insanýz ve bu ülke coðrafyasýnda birlikte yaþýyoruz. Olan olaylara göz yumamayýz. Susamayýz.
Kürt Türk diye ayrým yapanlar bu ülkeyi gerçekten sevmediler. Çünkü o kiþiler kafatasçý, ýrkçýydýlar. Bayrak, vatan, Allah adýný kalkan yaparak malvarlýklarýný çoðalttýlar. Bayrak, vatan, Allah adýný kalkan yapan devletin üst kademesi baþta milletvekili, Cumhurbaþkaný, iþadamý ve diðerlerinin çocuklarý bu kirli savaþta neden savaþmadýlar? Halklarýn çocuklarý bu kirli savaþta topraða girdi.
Yýllardýr Kürt aydýnlarý yazarlarý, çizerleri, müzisyenleri, insanlarý cezaevlerine alýnýrken, infaz edilerek yol kenarlarýna býrakýlýrken Hitler Faþizmini aratmadýlar.
Ayhan Çarkýn'ýn itiraflarý doðrultusunda 1990-1998 yýllarý arasýnda yaþanan seri bir þekilde Kürt vatandaþlarýnýn ve devrimcilerin öldürülmesi bir insanlýk suçu olmakla birlikte, günümüz Türkiye'si devletinde bu katil sürüsüne kol kanat gererek korunduðu da bir gerçektir. Bunlarýn bütünselliði içinde nasýl bir ülkede yaþýyoruz? Sorusunu elbette sorgulamamýz gerekir.
Yýllardýr 72 buçuk halkýn varlýðý ülkemizde yaþadýðý iddia edilse de, birçok dilin yaþatýlmamasý sonucunda asimilasyona uðradýðýný devletin üst düzeyi olmak üzere birçok kiþi aðzýna almaz. Bu ülkede her doðan kiþi Türk ve Müslüman olarak nüfus kayýtlarýna geçiriliyor. Mezhep olarak da Sünni olarak devlet dayatýyor.
Hem hoþ görü devleti diyeceksiniz. Öte yandan dili, kültürü, mezhebi baþka diye baþýný, kolunu kýracaksýnýz. Öldüreceksiniz. Yakacaksýnýz. O bölgeden kovacaksýnýz. Maraþ, Çorum, Malatya, Sivas, Gazi ve benzeri yerlerde linç kampanyalarý Allah, bayrak, kuran adýna yapacaksýnýz. Bunun adýna barbarlýk, kafatasçýlýk, faþizm denir.
1990-1998 yýllarý arasýnda yaþananlar diðer katliamlardan farký yoktur. Dili, kültürü ya da mezhebi farklý diye insan, insanlarýn öldürülmesi, katledilmesinin hiçbir haklýlýk yaný olamaz.
Ayhan Çarkýn'ýn itiraflarý, derin devlet yapýsýnýn nasýl iþlediðine dair somut delillerdir. Her dönemde faili meçhul olaylar diye geçse de aslýnda failleri bellidir. Türk-Ýslam sentezinde her yol serbesttir uygulamasý 1990-1998 Türkiye'sine de damgasýný vurdu. Yaþanan bu olaylar bu ülke için bir utançtýr. Hele hele asýl suçlular yargý önüne çýkarýlmadýðý süre içerisinde vicdanlar rahat olmadýðý sürece TC devleti sorgulanmaya devam edecektir.
Bazý faili meçhul cinayetlere, katliamlara iliþkin Mehmet Aðar, özel harekat polisleri ve "Yeþil" kod adlý Mahmut Yýldýrým'ýn da arasýnda bulunduðu 19 kiþinin yargýlandýðý davada savunmasýný yapan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkýn, "Bunlar, dönemin cumhurbaþkanýnýn, baþbakanlarýnýn, MGK'nýn, Ýçiþleri Bakanlýðýnýn, bakanlýða baðlý Ýstihbarat ve Özel Harekat Daire Baþkanlýklarýnýn ve MÝT'in içinde bulunan Kontrterör Daire Baþkanlýðýnýn ve kurumlarýnýn talimatlarý, bilgileri ve koordinasyonlarý vasýtasýyla, yani o dönemki devletin yöneticilerinin bilgileri dâhilin de iþlenmiþ cinayetlerdir" dedi.
Ayhan Çarkýn yaþadýklarýný itiraf ederken adalet denilen mekanizma aðýr aksak yoluna devam ederken, aslýnda bir dönemin karanlýk iliþkilerini örtbas etme telaþýndaydý. Ne yaparsýnýz bizde adalet böyle iþliyordu.
Çarkýn, o dönemde devlet makamýný iþgal eden vicdansýzlara yýllarca inandýklarýný bildirerek, þunlarý söyledi:
"Gel, polis ol, Güneydoðu'da tertemiz bir halk ile tanýþ. 'Baþým, gözüm üstüne' deyip de söz veren, sözünden dönmeyen, misafirperver, onurlu; kendine öz, hoþ bir yaþantýsý olan, kimseye bulaþmayan, namuslu bir toplum olan Kürt toplumunun baský, zulüm, iþkence, þiddet, aþaðýlama ve benzeri en aðýr tahriklere bile yýllarca katlanan onurlu bir halký baþýmýza bölücü, vatan haini, eþkýya ve benzeri söylemlerle bizi birbirimize kýrdýrtan zihniyetin kurbanlarý yaptýlar. Kendi halkýna dýþký yediren ve onlarýn acýlarýný artýran, dillerini yasaklayan, faili meçhuller ile iþkenceler ve daha bir sürü pislikle bizleri baþ baþa býrakan, kendi askerlerimizi kendi mayýnlarý ile öldürten, þehitlerimizin tabutlarýnda uyuþturucu kaçýran, her istediðini yapan, halklar arasýnda kin ve nefret duygularýnýn devamý için bir sürü akla hayale gelmeyen pisliklerle bizleri baþ baþa býrakan, gece gündüz yalan söyleyen, kendi ulusumuzun þanlý bayraðýný kendi provokasyonlarý ile yaktýrýp da halklarýmýzý karþý karþýya getirip kan döktüren zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluþ felsefesi ile alakasý yoktur. Adalet huzurunda bu kirli yüzler aydýnlanmalýdýr."
Ayhan Çarkýn: "Soruþturmanýn geniþletilmesini ve 'Devlet rutin dýþýna çýkmýþtýr diyen' dönemin cumhurbaþkanýnýn, 'Elimde PKK'ya yardým eden Kürt iþ adamlarýnýn listesi var. Bunlardan hesap soracaðým' diyen ve bu olaylarýn fitilini ateþleyen dönemin baþbakanýnýn, 'Elimde kaset, bilgi var' diyen, daha sonra adalete vermeyip kendilerini Yüce Divan'da aklama için kullanan cinayet azmettiricisi Baþbakan Mesut Yýlmaz'ýn, 1993-1996 arasýndaki MGK kararlarýnýn mahkeme tarafýndan elde edilip, o dönemde bu cinayetlerin iþlenmesi için tavsiye kararý alanlarýn tespit edilerek, sanýk olmalarýný talep ediyorum" diye konuþtu.
Oynanan oyunda devletin üst düzey yöneticileri de var. Aslýnda her yapýlan suç ortada olmakla birlikte, bu iþle iliþkisi olanlarda ortadadýr. TC devletinden söz ediyorum.
Ankara 1. Aðýr Ceza Mahkemesindeki duruþmaya tutuklu sanýk Ayhan Çarkýn, tutuksuz sanýklar Korkut Eken, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Lokman Külünk, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uður Þahin, Abbas Semih Sueri, Yusuf Yüksel, Enver Ulu 19 sanýðýn yargýlandýðý davada tek tutuklu olan Ayhan Çarkýn'da tahliye edildi.
Adalet yerini bulmadý. Bir dönem aslýnda kapanmadý. Türkiye'deki faili meçhuller olayýnda davalar mahkeme heyeti tarafýndan hep olaylarýn üstünü örtmekle meþgul olup yargýnýn baðýmsýzlýðýndan da söz edemeyiz.
Bu ülkede karanlýklar aydýnlanmadýðý sürece gelecek günler içinde birçok ‘faili meçhul' olaylarýna açýktýr.
Hüseyin Habip Taþkýn
15.07.2014
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0