hurkus
|
BAKLA EZMELİ EKMEK
Radikal'den hoş bir tarif...
Bakla falı olur da bakla ezmeli ekmek olmaz mı?
BAKLA EZMELİ EKMEK
Servis: 6 kişilik
Malzemeler
• 500 gr. taze bakla
• 2 diş ince kıyılmış sarımsak
• 3 dilim kenarları çıkartılmış ekmek
• 2 çorba kaşığı süt
• 5 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber
• Sızma zeytinyağı
• Servis için cevizli ekmek
Hazırlanışı
Baklaları, üzerine 3 su bardağı su ekleyerek haşlayın. Ekmek içini bir kapta sütle ıslatın. Baklanın suyundan 2 çorba kaşığı bir kenara ayırıp geri kalanını süzün. Sonra baklaların kabuklarını ayıklayın. Süzülmüş baklaları, ıslatılmış ekmeği ve 2 diş sarımsağı blender’dan geçirin. Püre katı olursa, ayırdığınız haşlama suyundan karışıma ekleyebilirsiniz.
Tuz ve karabiber ekledikten sonra, ekmekleri 180 dereceye ayarlı fırında kızartın. Üzerine önce sızma zeytinyağı, sonra bakla ezmesini sürerek servis yapın.
TARİF: Gamze Bursa / Net 425g
Radikal
|