ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

SUSHI BÖREK

12 Eylül 2011

hurkus

İzmirizmir.Net okuyucusu Gözde Gökçe'nin yolladığı bir tarif... Bu güzel tarif için teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki tarifleri kendisinin siteye eklemesini bekliyoruz. :)


SUSHI BÖREK


Malzemeler:


El Açması İnce Lavaş Ekmek
Kakaolu Fındık Kreması
Tam Yağlı Beyaz Peynir
İnce Kıyılmış Maydanoz
Haşlanmış Ispanak
Balkabağı Tatlısı
Dövülmüş Ceviz İçi


Hazırlanışı:

Her bir lavaş ekmeğimizin eğri kenarlarını keserek düzgün bir dikdörtgen elde edelim ve dikey olarak ikiye bölelim.

Malzemelerimizle 4 çeşit Sushi Börek hazırlayacağız:

Peynirli-Maydanozlu:
Beyaz ve tam yağlı peynirimizi ezerek lavaşımızın üzerine boşluk kalmayacak şekilde sürelim.
Üzerine ince kıyılmış maydanozlarımızı serperek rulo şeklinde saralım.

Peynirli-Ispanaklı:
Beyaz ve tam yağlı peynirimizi ezerek lavaşımızın üzerine boşluk kalmayacak şekilde sürelim. Üzerine 5-7 dakika haşladığımız ve soğuk sudan geçirdiğimiz ıspanaklarımızı yerleştirerek rulo şeklinde saralım.

Kakaolu Fındık Kremalı:
Lavaşımızda boşluk kalmayacak şekilde ince bir tabaka halinde kakaolu fındık kremamızı sürerek rulo şeklinde saralım.

Balkabaklı:
Balkabağı tatlımızı iyice ezip püre kıvamına getirdikten sonra lavaşımıza ince bir kat yayıp üzerine çok ince çekilmiş cevizlerimizi serpelim ve rulo şeklinde saralım.

Rulo yaptığımız bütün lavaşları 2 parmak eninde eşit dilimler halinde keselim.
Fırınımızı önceden 180-200 derecede ısıtalım ya da ızgara konumunda çalıştıralım.
Tepsimize pişirme kağıdı serdikten sonra Sushi Böreklerimizi dizelim.
Lavaşlarımız hafif renk değiştirip, gevrekleşinceye kadar pişirelim.


Afiyet olsun!..


Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0