ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

PATATES GRATEN

21 Ağustos 2011

ALEV YILMAZ

Enfessss


PATATES GRATEN


Malzemeler:

> 3 adet patates
> Sıcak su
> Rendelenmiş kaşar peyniri


Beşamel Sos için:

> 2 çorba kaşığı tereyağı
> 2 çorba kaşığı un
> 2 su bardağından 1 parmak az ılık süt
> tuz


Hazırlanışı:

Patatesleri soyup küp küp kesin ve tencereye sıcak suyu koyun üzerine tuz ekleyin, kaynayınca patatesleri atıp pişirin. (patatesler yenebilecek kadar yumuşak hale gelmeli)

Beşamel sos için yağın üzerine unu ekleyip birkaç dakika kavurun.

Karışımın üzerine ılık sütü çok yavaşça ekleyin ve çok hızlıca karıştırın. (çırpma teli ile daha iyi olur)

Beşamel sosun topak olmayacak şekilde hızlı çırpılması gerekmektedir. (eğer topaklanma olursa brendırdan geçirebilirsiniz)

Tuzunu ekleyin.

Sos kaynayınca ocaktan alın, uygun boyuttaki bir borcamı yağlayın ve fırını 180°’ye getirin.

Haşlayıp süzdüğünüz patatesleri borcamda beşamel sosun yarısı ile iyice karıştırın içinde biraz da rendeleniş kaşar peyniri ilave edin.

Geri kalan beşamel sosu patateslerin üzerine dökün ve borcamı fırına koyun.

Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dak pişiri sonra fırını açıp üzerine bolca kaşar peyniri serpin, 5 10 dakika daha fırında pişirip sonra çıkarın.


Afiyetler olsun!..

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0