ForumHünerli Eller  Yeni Konu 

PİRİNÇLİ YER ELMASI

10 Ağustos 2011

ALEV YILMAZ


Çok pratik, çok lezzetli ve çokkk faydalı bir yemek...


PİRİNÇLİ YER ELMASI


MALZEMELER:

> 500 gr yer elması
> 1 adet orta boy kuru soğan
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı
> 2 adet havuç
> 1 çorba kaşığı pirinç
> 2 adet kesme şeker
> ½ demet maydonoz
> ½ limon suyu
> tuz


HAZIRLANIŞI:

Yer elmaları soyulup yıkandıktan sonra limonlu ve sirkeli suda bir süre bekletilir.

Kuru soğanı yemeklik doğranır, havuçlar da halka halinde doğranarak zeytinyağında beraberce kavrulur. Daha sonra doğranmış yer elmaları, bir su bardağı su ilavesiyle 10-15 dakika kadar pişirilir ve limon suyu, pirinç, şeker ve tuz ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirildikten sonra, üzeri bol maydonozla süslenerek soğuk olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN!..

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0