ForumAğırlama Sanatı  Yeni Konu 

ŞIRILA - Ayşegül Küçüktok Yektin'den geldi :)

29 Temmuz 2011

hurkus

Ayşegül hanımın anneannesinin yaptığı güzel bir göçmen yemeği tarifi...
Tarif, tazesinefis.com'dan....

***

Çocukluğumun anneanne büyüsüdür ŞIRILA

“O da ne ola?” dediğinizi duyar gibiyim.

Zamanında çiftliklerinde yaşarlarken tulumda yaparlarmış, içindeki biberler kitir kitir turşu olurmuş. Tulum faslı bitince anneannem kavanozda hazırlardı bize. Her kahvaltı sofrasının vazgeçilmeziydi. Kavanozda on-onbeş gün bekletilmişi, hafif turşulaşmış biberlisi makbuldür ama ben tazesine de bayılıyorum aslında.

Bu sabah kahvaltımın baş taciydi kendisi. Hala damağımda lezzeti. Karşınızda Yugoslav göçmeni rahmetli anneannemin sırılasının anne versiyonu tarifi. Afiyetler efendim!


Malzemeler:

7-8 taze yeşil biber (ben acı manyağı olduğumda açıdan yapıyorum, siz keyfinize göre seçin)

250 gr Çökelek (kaşar çökeleği bulursanız daha da lezzetli olur, annem pazardan buluyor en tazesini)

1 şu bardağı Kese yoğurdu (yoksa normal yoğurt da olur, ama kesesi makbuldür)

1-2 yemek kaşığı Zeytinyağı

Yapılışı:

Biberleri yemeklik doğrayın. Çok ince olmasın. Eğer taze tüketmeyip kavanozda biraz bekletip turşulaştıracaksanız 1 cm uzunluğunda doğrayın derim.

Tüm malzemeyi karıştırın. Tadına delirin!

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0