ForumDuyurular  Yeni Konu 

Çarşı delikanlılığın manifestosunu yazdı

15 Temmuz 2011

hurkus

Çarşı delikanlılığın manifestosunu yazdı

Fenerbahçe taraftarlarının şike operasyonlarına yönelik anlaşılmaz tepkisinden sonra Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın akıl ve vicdan dolu açıklaması gelecek için ümit verdi

Fenerbahçe’nin merkezinde bulunduğu futbolda şike soruşturmasında sarı-lacivertli taraftarların “şikeci de olsanız arkanızdayız” yaklaşımına karşın, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’dan soruşturmaya ilişkin ders niteliğinde bir açıklama geldi. Aidiyet duygusuna değil hukuka vurgu yapan Çarşı, diğer takım taraftarlarını da futbolda temizlik hareketine destek vermeye çağırdı.

Çarşı grubu, Beşiktaş değerlerine saygılı olduklarını gösterene kadar zanlılarla aralarına mesafe koyacağını duyurarak “Beşiktaşımızı zan altında bırakacak bir iddia varsa. Biz utanacağız. Eğer ki puan ya da kupa için anlaşılmışsa o kupaya saygı duymayacağız. Eğer ki bir kişi bile vaatle Beşiktaş’a karşı yeterince koşmamışsa biz sevinemeyeceğiz” denildi. Siyah-beyazlı taraftarlar, “Şimdi iki takım var. Biri namuslu ve dürüst olanların takımıdır. Diğerinde ise şikeci, düzenbaz ve hile ile çıkar peşinde koşanların” görüşünü dile getirerek Türk futbolunun büyük bir sınavdan geçtiği kaydetti. Açıklamada şunlara yer verildi:

“Bugün maaşımızdan arttırdığımız bir biletin, umudumuzu bağladığımız bir kuponun, harçlığımızdan biriktirdiğimiz bir deplasman biletinin ardında aslında ne oyunlar oynandığını, ne hile ve düzenbazlıklar olduğunu öğreniyoruz. Bugün sevdalandığımız renklerin süregelen soruşturmanın sadece mağduru değil, zanlısı da olabileceğini öğreniveriyoruz”.

Çarşı Grubu’nun açıklamasında “Artık ‘o’ Beşiktaşlılar bize bizden olduğunu kanıtlamak zorundadır” ifadesine yer verilerek, “Onlara ön yargı ile bakmayacağız. Ancak diğerlerinin yaptığı gibi arkalarından peşi sıra gitmeyi de reddetmeliyiz” denildi. “Masum olduğuna inandığımız, sonuna kadar inanacağımız ‘zanlı’ Beşiktaşlılarla aramıza mesafe koymalıyız. Masumiyetlerini kanıtlayıncaya kadar ne ‘büyük’ diye bağırırız ne de ‘yanındayız’ diye destek veririz. Artık aidiyet değil hukuk devreye girmiştir” vurgusu yapıldı. Açıklama, şu ifadelerle sona erdi:

“Diyoruz ki, arının... Temizlenin... Masumiyetinizi sadece yargıya değil bizlere de kanıtlayın. Sizi kucaklayalım. Coşkuyla gücünüze güç katalım. Ama siz de arınıncaya, temizleninceye ve masumiyetinizi kanıtlayıncaya kadar Beşiktaş’la aranıza mesafe koyun. Beşiktaş’a yapılacak en büyük iyilik budur. Diyoruz ki, tarihi bir fırsat elimizdedir. Adını dürüstlüğü ile bizleri ‘şerefli ikinciliklerle’ onurlandıran efsanevi başkanımızın diliyle adlandıralım. ‘Futbol’da temizlik hareketini biz Beşiktaşlılar başlatalım. Formalarımıza, atkılarımıza bir siyah kurdele bağlayalım. Bilelim ki o kurdele sahibi olan bizler ‘Futbolda Temizlik Hareketi’nin erleriyiz. Manifestomuzu birlikte yazalım. Ey diğer renklere gönül verenler... Bu yazıdaki bütün Beşiktaş sözcüklerinin yerine kendi takımınızı, siyah beyaz yerine kendi renklerinizi yazın. Var mısınız?”

Kartal’ın Avusturya kampı sürüyor
Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’nın Leogang kasabasında sürdürüyor. Guti’nin katılmadığı sabah antrenmanında yardımcı antrenör Roland Koch, oyunculara hatalarını ve yapmaları gerekenleri anlattı. Şike soruşturması kapsamında teknik direktör Tayfur Havutçu’nun İstanbul’da bulunması nedeniyle takımı çalıştıran Koch’un, özellikle defans oyuncularının zamanında oyuna katkı sağlamaları gerektiğini söylediği belirtildi.

Önceki gün Salzburg ile yapılan hazırlık maçında hafif sakatlık geçiren Guti’nin MR çekimi nedeniyle katılmadığı sabah çalışması, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra kuvvetlendirme hareketlerinin yapıldığı idman, kontrol pas çalışması ve çift kale maçla tamamlandı.

Soruları cevaplayan Portekizli oyuncu Simao Sabrosa, Kendisi açısından yeni sezonun geçen yıla göre daha iyi olacağını belirtti. İyi bir hazırlık kampı geçirdiklerini ifade eden Simao, “Lige iyi başlamak çok önemli. Eksiklerimiz tamamlayıp, iyi bir sezonun ardından şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

Taraf

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0