ForumUmut-Siz Ev Kadınları  Yeni Konu 

‘Erkekler çıldırmadı, düzgün kadın kalmadı!’ - Balçiçek İlter

11 Temmuz 2011

hurkus

‘Erkekler çıldırmadı, düzgün kadın kalmadı!’

Balçiçek İlter



Dün Habertürk gazetesi son derece acı bir tabloyu ortaya koydu ve haklı olarak sordu: “Erkekler çıldırdı mı?” diye… Altına da şu cümleyi yazdı: “6 ayda 105 kadın öldürüldü…”

(Dile kolay, olacak şey değil! İstatistik olarak söylenince insanın içi cız etmiyor olabilir ama hepsinin bir can olduğunu, hepsinin bir hikayesi olduğunu düşündüğünüzde tablo çok ağır!”

Gelelim manşetin detaylarına ve Habertürk’ün bu soruyu sormasına neden olan yeni gelişmeye…

“Türkiye’de önceki gün yine 5 kadın erkek kurbanı oldu, kadınlardan biri yakıldı, diğeri boğuldu, biri kurşunlandı, birini eşi balkondan attı, sonuncusu intihara zorlandı…”

Yazıyoruz, kınıyoruz, gündeme getiriyoruz, vahşeti gözler önüne seriyoruz… Olmuyor! Şiddet arttıkça artıyor, kadına karşı suç dinmiyor, sürekli yükseliyor!

Dün bu manşetten sonra o kadar çok mail aldım ki, bugün yani pazar pazar biraz canınızı sıkmaya niyetliyim… Kadınlardan aldığım, yardım isteyen, “Ben de aynısını yaşıyorum diye anlatan ya da “Aman paylaşmayın hikayemi, adımı vermeyin ama yazmaya lütfen devam edin” diyenlerin mail’leri değil beni üzen ve sizleri de rahatsız edecek olan…

Benim midemi bulandıran, canımı sıkan mail'ler erkeklerden gelenler… Daha doğrusu kendine erkek diyenlerden gelenler… Belki de bu mail’lerin içeriği “Erkekler çıldırdı mı?” sorusunun gizli cavabını taşıyor. Türkiye’de eğitimli ya da eğitimsiz erkeğin kadına bakış açısını, ona davranma şeklini açık ve net ortaya koyuyor…

Yüzlerce mail aldım; niye ben hedef seçildim, belki diğer kadın yazarlar da aynı bombardımana tutulmuştur bilemem… Diyeceğim odur ki erkekler çıldırmamış! Erkekler hep böyleymiş de biz kadınlar kötü yolu seçmişiz, yoldan çıkmışız, dilimiz uzamış, fikrimiz genişlemiş ve aslında eskiden beğendiğimiz adamları beğenmez olmuşuz!

İşin özü bu! Ne kadar acı ki aslında bunları yazanlar kendi çaresizliklerinin ve komplekslerinin de ipuçlarını veriyorlar... Hemcinslerime sadece şunu söyleyebilirim: “Siz çok özelsiniz, hiçbir erkeğin fiziksel ve sözlü şiddetine maruz kalmayın. Ses çıkarın, yardım isteyin! Önemli olan sizsiniz!”

Gelelim kendine “erkek” diyenlerin mail’lerinden iki şahane örneğe. Ben dayanamadım bir iki cümle cevap da yazdım.

*

1- “Erkekler çıldırmadı, erkekleri çıldırttınız. Ben yüksek mühendisism, ismim Ahmet Kocaman ve İstanbul’da yaşıyorum. Eşimle 15 yıldır evliyiz ve üç çocuğumuz var. Zaman zaman kavgalarımız olmuştur, ama o ne zaman susacağını, ne zaman itaat edeceğini çok iyi bilir. O yüzden aramızda hiç şiddet yaşanmadı.

Ama erkekleri çıldırttınız orası doğru. Her taraf ihanet haberleriyle dolu… Her taraf vıcık vıcık pislik… Kadınlar olması gereken konumlarını kaybettiler, özlerinden saptılar. Sokaklar maşallah fuhuş meydanı gibi… Zina serbest. Dizilerde ne olup bittiğini görüyoruz zaten. Şimdi adam bunlarla karşılaşınca ne yapsın?”

(Tabii ne yapsın değil mi Ahmet bey, dövsün, olmazsa öldürsün! Size değil ama karınıza Allah sabır versin, itaat etmekten vazgeçtiği anda umarım başvuracağı yerleri biiyordur!)

2- “Tabii çıldırdı erkekler ama bunun cevabı basit. Çalışan kadın sayısı arttıkça erkekler iş bulamaz oldu. Cinayet sayısı arttı. Adam gidip işini yapamıyor, bütün gün evde oturuyor, kadın süslenip püslenip işe gidiyor, kim bilir neler yapıyor? Şimdi siz benim bu yorumuma kızarsınız ama bakın ailenize mutlaka evde oturan bir kadın vardır ve onun evliliği daha mutludur, huzurludur. Benim eşim evde oturuyor ve iki çocuğumuza baktı. Hiç sesini yükseltmedi, üniversite mezunu olmasına rağmen çalışmak istemedi. Kadınlar para kazandıkça şımarık oluyor! (Oğuz Kullukçu, 50 yaşında, çay bahçesi işletiyor.)

(Size de “pek tabii” Oğuz bey ne demek, çalışmayız olur biter bundan sonra, siz erkekler de işsiz kalmazsınız! Bu nasıl bir bakış açısıdır böyle! Niye üniversite okudu o zaman eşiniz? Bir gün sesini yükseltmeye karar verirse o diplomanın işine çok yarayacağının bilincindedir umarım. Para kazanmanın şımarıklıktan çok özgürlük demek olduğunu da biliyordur, eminim.)

Habertürk - 10 Temmuz 2011


Evet, erkekler çıldırmış! - Balçiçek İlter


28 Ekim 2012

İffet Diler

Oysa "sustukça" gelmekte tutsaklık. Daha çok konuşmalı kadın olan. Anlatmalı, vazgeçmeli. İnsan "kendinden" caymamalı sadece. Kendi olamayınca çirkinleşiyor tüm ilişkiler. Kendinden olmayanı zaten istemiyor bıyıklısı, densizi. İnsan kendiyle kalabilmeli. Böyle güzelleşiyor sessizlik. Sonra çığlık oluyor kadın. Tanıdıkça farklı kalıyor böyle. Öfkenin, şiddetin durduğu bir yer yalnızlık. İnsanı baştan çıkarıyor yeniliyor. Çıldırın çıldırın "erkek" topluluğu. Maça gider düzelirsiniz.
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0