ForumGel Pisi pisi  Yeni Konu 

Þila bir aþk kedisi

18 Haziran 2011

hurkus

Þila bir aþk kedisi

Aþk çocuðu olur da, aþk kedisi olmaz mý? Olur tabii. Ýþte Nilgün Belgün’ün 12 yaþýndaki kedisi Þila da bir aþk kedisi. Sanatçýnýn yaþadýðý tutkulu bir aþktan geriye kalan Þila olmuþ

Pýnar YILMAZERLER - Hürriyet

Þila ne kadar zamandan beri sizinle yaþýyor?
- Benim 10 yýllýk bir sevgilim vardý. Þila bana onun hatýrasý. Tam bir aþk kedisi. Sevgilimle kýrgýn dargýn da ayrýlmadýk. Ama artýk ayrýlmamýz gerekiyordu, zamaný gelmiþti. Benden 16 yaþ küçüktü. Ýþte Þila, bana o aþktan geriye kalan...

Þila’yla ilk tanýþma aný nasýldý?
- Küçücüktü geldiðinde. Çok büyük heyecandý benim için. Hatta bir gün sevgilimle bozuþmuþtuk. Þila’yý da alýp gitti bana ceza olsun diye. Ben de sýrf Þila geri gelsin diye barýþtým. Ondan sonraki gidiþlerinde almadý tabii ama o zaman öyle bir ceza verdi.

Daha önce hiç hayvan beslemiþ miydiniz?
- Hayatým boyunca hep kedim oldu. Küçükken annem bana köfte yedirirken önce kedi yerdi, sonra ben yerdim köfteyi. Evliliklerimde de kocalarý kedi severlerden seçtim. Sevgilileri de... Hayvan sevmeyen hiçbir flörtüm yok. Hayvan sevmesi lazým önce.

Nasýl bir karakteri var Þila’nýn?
- Çok iyi. Derler ya, sahibine benzer kediler diye, son derece yumuþak karakterli ve çok kendiyle barýþýk. Üç gün tatile giderim, evde yalnýz kalýr. Yemeðini, suyunu býrakýrým. Sesi çýkmaz. Sadece onu evden dýþarý çýkarmayacaksýn. Evi sever. Kediler öyledir ama. Ýstersen küçük bir odada yaþa, önemli deðil. Kedi, köpek gibi deðil. Köpek sahibini, kedi evi sever. Onu evinden çýkarmayacaksýn. En meraklý olduðu þey; arkadaþlarýmla konuþurken laf dinlemek. Ben müzik setinin yanýna oturduðumda da müzik dinler. Ha, bir de profiterole bayýlýr.

BABASI VETERÝNERDÝ

Kaç yaþýnda?
- 12 yaþýnda. Rahmetli babasý da veterinerdi! (Kahkahalar)

Peki babasý hiç; “Çocuðumu göreyim” demedi mi?
- Çocuðunu görmek için bahane edip birkaç kez geri geldi ama sonradan kendi çocuk yaptý!

Þila’nýn yokluðu çok acý olur deðil mi?
- Olur. Þöyle bir iddiam var, çocukluðumdan bu yaþýma kadar kedi besliyorum. Benim kedi sevgim var. Sadece üçüncü evliliðimde eþim köpek de sevdiði için hem kedimiz hem köpeðimiz vardý. Ayrýlýnca köpeðini alýp gitti. Köpek de besledim ama kediciyim. Kedisiz yaþayamam. Ama Þila’ya bir þey olursa tekrar bir kedi beslemek için gücüm var mý bilemiyorum. Hayvan özgürlükleri kýsýtlýyor.

Ne gibi?
- Ona göre düzen kuruyorsun. Evimde sereserpe yaþamýyorum. Bir bedeli var. Ýyi bakacaksýn, ilgileneceksin, sevgi göstereceksin. Her hayvan mutlaka sevgi ister. Týrmalayan, huysuz hayvanlara sevgi gösterilmiyordur mutlaka. Öyle hayvanlar çok huzursuz oluyor.

Kýsýrlaþtýrdýnýz mý?
- Evet, hiç çocuðu olmadý. Ben anlamýyorum kýsýrlaþtýrýlmasýn diyenleri. “Çocuðum çok istedi aldýk ama artýk bakamýyoruz. Siz bakar mýsýnýz” diyenler var. Bunlar hiç affedemediðim þeyler. Bir hayvaný almadan önce onun sorumluluðunu bileceksin. Oturup düþüneceksin. Onun sorumluluðunu alýyorsan alacaksýn hayvaný, yoksa alma.

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0