Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

Kekeme Kral’ın dili Oscar’da çözüldü

01 Mart 2011

hurkus

83’üncü Oscar Ödüllerine dört büyük ödül alan ‘Zoraki Kral’ damga vurdu. Gecede Melissa Leo ve Christian Bale, En İyi Yardımcı Oyuncu ödüllerine değer görüldü

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Oscarlar, ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan Kodak Tiyatro’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Tören her zaman olduğu gibi Kırmızı Halı seremonisi ile başladı. Yıldızların şıklık yarışına girdiği gece, sunucular James Franco ve Anne Hathaway’in şovuyla başladı. Ödüllerde ilk sunumu ise Tom Hanks yaptı. Hanks, sanat ve görüntü yönetmeni kategorilerinde kazananları açıkladı.

Tom Hanks’ten sonra sahneye Kirk Douglas çıktı. Douglas, En İyi Yardımcı Kadın Oscar’ını sunmadan önce Anne Hathaway’e döndü ve ‘’İnanılmaz güzelsin, sen benim zamanımda neredeydin?’’ dedi.

Geceye Tom Hooper imzalı Zoraki Kral damga vurdu. En İyi Film Oscar’ına değer görülen film, Colin Firth’e En İyi Erkek Oyuncu, Tom Hooper’a En İyi Yönetmen ve David Seidler’a da En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini kazandırdı. En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanmasına kesin gözüyle bakılan Colin Firth, kabul konuşmasında “Kariyerimin zirve yaptığını hissediyorum” dedi. Zoraki Kral ’ın en önemli rakibi olan Sosyal Ağ ise En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Görsel Efekt, En İyi Ses ve Görüntü Miksajı ödülleriyle geceye veda etti.

Zoraki Kral ’ın başarısı Sosyal Ağ ’ın yönetmeni David Fincher’ın bir kez daha Los Angeles’tan eli boş dönmesine neden oldu. Tom Hopper, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, “Muhteşem oyuncularıma teşekkür ediyorum, sizin sayenizde buradayım çocuklar” dedi.

Natalie Portman da şaşırtmadı

Natalie Portman ise beklendiği üzere Siyah Kuğu ’daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü. Portman, yaptığı konuşmada, “Bu delilik, gerçekten bu gece aday arkadaşlarımın işlerine de ödül verileceğini umuyorum -Size hayranlık ve saygı duyuyorum” dedi.

Gecenin en büyük hayal kırıklığını ise İz Peşinde filminin yönetmenleri Coen Kardeşler oldu. 12 kategoride yarışan Zoraki Kral’dan sonra, 10 kategoride ödüllere göz koyan film, geceden eli boş döndü.

Bir diğer hayal kırıklığı yaşayan isimse, daha önce dört kez ödüle aday gösterilmesine rağmen, vitrininde hiç Oscar heykelciği bulunmayan Annette Bening oldu. Bening Oscar’a, İki Kadın Bir Erkek filmi ile aday gösterilmişti.

Yardımcılar ‘Dövüşçü’den

Dövüşçü filmi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ıyla geceden ayrılan Melissa Leo ise, “Gerçekten ama gerçekten tam bir şaşkınlık içerisindeyim. Birkaç aydır insanlar bana güzel, iyi şeyler söylüyorlar, fakat şu anda ayakkabılarımın içinde titriyorum” diyerek mutluluğunu izleyicilerle paylaştı.

Yine aynı filmdeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ına değer görülen Christian Bale, kabul konuşmasında, “Bir oda dolusu yetenekli, ilham kaynağı insan, ne işim var sizin aranızda” diyerek oyuncu arkadaşlarını övmeden edemedi. Bale, “Hayatın fırtınalarındaki destekçim” diyerek tanımladığı eşine de şükranlarını sundu.

Belgesel Ödülü ‘İç İşler’e gitti

Sanat Yönetmeni ve Kostüm Tasarımı ödüllerinin Alice Harikalar Diyarı’nda filmine gittiği törende, En İyi Makyaj Oscar’ı Kurtadam’ın oldu.

Biutiful ’a verilmesi kesin gözüyle bakılan En İyi Yabancı Film Oscar’ı da Daha Güzel Bir Dünyada adını taşıyan Danimarka yapımı filme gitti.

Oyuncak Hikâyesi 3 de herhangi bir sürprizin yaşanmasına müsade etmedi ve En İyi Animasyon Ödülü’nü aldı.

Gecenin en duyarlı konuşmasını ise İç İşler adlı filmiyle En İyi Belgesel Oscar’ını alan Charles Ferguson yaptı. Ferguson, teşekkür konuşmasında, “3 yıldır yaşadığımız büyük krizin başlama nedeni bir yolsuzluk. Hâlâ kimse hapse girmedi ve bu yanlış. Ayrıca, ben kot giymiyorum” dedi.

83’üncü Oscar Ödüllerinin listesi:

»En İyi Film: Zoraki Kral

»En İyi Yönetmen: Tom Hopper (Zoraki Kral)

»En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman (Siyah Kuğu)

»En İyi Erkek Oyuncu: Colin Fith (Zoraki Kral)

»En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (Dövüşçü)

»En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (Dövüşçü)

»En İyi Yabancı Film: In a Better World/ Daha İyi Bir Dünyada (Danimarka)

»En İyi Belgesel: Inside Job / İç İşler (Charles Ferguson)

»En İyi Özgün Senaryo: David Seidler (Zoraki Kral)

»En İyi Uyarlama Senaryo: Aaron Sorkin (Sosyal Ağ)

»En İyi Animasyon: Oyuncak Hikayesi 3

»En İyi Kısa Animasyon: The Lost Thing

»En İyi Sanat Yönetmeni: Robert Stromberg ile Karen O’Hara (Alice Harikalar Diyarında)

»En İyi Sinematografi: Wally Pfister (Başlangıç)

»En İyi Kostüm Tasarımı: Alice Harikalar Diyarında

»En İyi Makyaj: The Wolfman

»En İyi Kısa Metrajlı Belgesel: Strangers No More

»En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film: God Of Love

»En İyi Görsel Efekt: Başlangıç

»En İyi Film Montajı: Sosyal Ağ

»En İyi Ses Montajı: Başlangıç

»En iyi Ses Miksajı: Başlangıç

»En İyi Orijinal Şarkı: We Belong Together (Oyuncak Hikayesi 3)


Taraf

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0