ForumVideoPolitik  Yeni Konu 

Ankara'da Yüzler "Hrant'ı Unutmayacağız" Dedi (Video Haber)

23 Ocak 2011

hurkus

ANKARA (19.01.2011) - Katledilişinin dördüncü yılında Hrant Dink anıldı.

Video için tıklayın

Yüksel Caddesi’nde, Hrant Dink’in dördüncü ölüm yıldönümü nedeniyle bir araya gelen kitle, dört yıldır Dink’in esas katillerinin “adalet” önüne çıkartılmamasını protesto etmek için Adalet Bakanlığı’na yürümek istedi. Adalet Bakanlığı’na yürümek için toplanan kitle Yüksel Caddesi’nin çıkışında polis barikatıyla karşılaştı.

Kitlenin kararlı duruşu polise geri adım attırdı

Saat 17.30’da başlayan eylem kolluk kuvvetleriyle yapılan uzun pazarlıklar ve kitlenin giderek artmasıyla polisin geri adım atmasını sağladı. Yüksek bir kararlılıkla yürüyüşe sahip çıkan kitle sık sık “Barikat dağılsın, yürüyüş başlasın” sloganlarını attı.



DHF’nin kitlesel bir şekilde katıldığı eylem, Yüksel Caddesi’nden Adalet Bakanlığı ek binası önüne kadar sürdü. Adalet Bakanlığı önünde polisin TOMA ve çevik kuvvetlerle adeta kale oluşturduğu eylemde, kurum temsilcilerinin Adalet Bakanlığı duvarına siyah çelenk ve Hrant Dink’in öldüğü günü temsil eden delik ayakkabı bırakıldı. Ardından basın açıklaması üç ayrı dilde(Türkçe, Kürtçe, Ermenice) gerçekleştirildi.



Eyleme DHF’nin dışında Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, AKA-DER, Alınteri, Partizan, Kaldıraç, BDP ve daha birçok kurum katıldı.


demokratikhaklarfederasyonu.org














Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0