ForumGüncel Politika - İskender'in Düğümü  Yeni Konu 

İnan Süver'e özgürlük!

25 Ekim 2010

hurkus

Buca Cezaevi'nde tutulan vicdani retçi İnan Süver'le dayanışma için İzmir'de bir basın açıklaması ve etkinlikler düzenlendi. Antimilitaristler tutukluluğu halinin devamına karar verilen İnan Süver ve tüm vicdani retçilere özgürlük istedi. Vicdani Retçi İnan Süver Dayanışma İnisiyatifi'nin düzenlediği etkinliğin başlangıcında İnan Süver'in Başbakan'a yazdığı mektup okundu. İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Dumandağ şunları söyledi:

"İnan Süver'in şahsında Türkiye'de 138 vicdani retçinin, dünyada sayısı yüzbinleri bulan anti-militaristin ortaya koyduğu gibi; devletler tüm insanlığı birer ölüm makinası haline getirerek birbirlerini hiç tanımayan insanların birbirlerinden nefret eder hale gelmesi istenmektedir.

Ve sonuç olarak diyoruz ki; vicdanını özgürleştirmiş tüm insanların her türlü kimliğin ötesinde yaşayan ve yaşatan bir çağrıyı yeryüzüne haykırarak İnan Süver ve tüm anti-militarist savaş karşıtlarının baskılardan kurtulması ve derhal serbest bırakılmaları temel önceliğimizdir. Ve bu gerçekleşene kadar sokaklarda eylemlerimize sürekli devam edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından, "Öldürmiycez ölmiycez, kardeş kanı dökmiycez", "Silahlar sussun, İnan Süver'e Özgürlük" sloganları atıldı. Daha sonra İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Gogol'ün ödüllü sokak oyunu Palto'yu oynadı. Ardından pandomim sanatçısı İlker Kılıçer kısa bir oyun sundu ve Sokak Sanatçılarının müzik dinletisiyle etkinlik sona erdi.


www.marksist.org

15.10.2010

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0