ForumSpiritüel-Ýzmir  Yeni Konu 

21 AÐUSTOS'TA DOÐANLARA ‘KAPAK’ OLUR BELKÝ :))

21 Aðustos 2010

hurkus

21 Aðustos

Burcu: Aslan
Uðurlu Sayýsý: 2
Uðurlu Taþý: Yakut
Belirgin Özelliði: Dýþadönük
Olumlu Özellikleri: Atýlgan, ne istediðini bilen
Olumsuz Özellikleri: Egoist, aþýrý hareketleri olan, kendini düþünen

Egoist Olma Sanatý kitabýný bugün doðan Aslan'a ithaf ediyorum.

Herkes tarafýndan seviliyor olmak illaki herkes tarafýndan ciddiye alýndýðýný göstermiyor. Elbette insanlarý zekanla etkileyip, dikkatlerini çekiyorsun ancak bu her zaman yeterli olmayabiliyor. Bir parça da dýþ görünümüne önem vermelisin. Örneðin “daðýnýk yelelerine” çeki düzen verebilirsin. Ya da ne bileyim, o güzel sesinle insanlarý korkutmadan yumuþak yumuþak kükreyebilirsin. Veya büyüleyici bakýþlarýnla karizmana karizma katabilirsin. Benim bilmediðim ama senin bildiðin baþka özelliklerin varsa, onlarý öne çýkarmak için sen de bir çalýþma yapabilirsin. Benden þimdilik bu kadar…

Eveeet þimdi gelelim hayatýn acý gerçeklerine…

Sevgili 21 Aðustos'lu Aslan, yükselenim Baþak olduðu için ne yazýk ki eleþtirmeden duramýyorum. Ahh ah, birileri de beni eleþtirse keþke de, intikamlarýný alsa diye bekler dururum. Nerdee? Gerçi 2 gün sonra Baþak'lara sýra geliyor ve bakalým onlarý ve beni yine neler bekliyor?

Yapacak bir þey yok katlanacaksýn. Düþtün elime bir kere... Hem iyi yanlarýný da yazdým, ne yani yazmadým mý? Çok fazla da yokmuþ ama…

Egolarýmýzdan kurtulalým diye diye dilimde tüy bitti vallahi! Oysa sen kurtulmak bir yana, bu iþi hüner sayýyorsun.

Doðru söyle, Josef Kirschner'in Egoist Olma Sanatý'ný mý okudun yoksa? Yoksa sen Josef Kirschner misin? Sen mi yazdýn bu kitabý söyleee!!!

Þaka bir yana, sen gerçekten bencilsin ama yazarýn anlatmak istediði bilinçli bencillik gibi deðil bu. Seninkisi maalesef doðuþtan!

Hazýr baþlamýþken kitabý tanýtayým bari... Sana da “kapak” olur belki!!

Egoist Olma Sanatý'nda yazar bizlere, arzu ettiðimiz bir yaþam sürdürebilmemiz için cesaret veriyor .

Baþkalarýndan medet umma baðýmlýlýðýndan kurtulup, kendimizi yeniden bulmamýz gerektiðini, kendi yaþamýmýzý kendimizin yönlendirmesi gerektiðini söylüyor. Doðru olduðuna inandýðýmýz þeyleri, baþkalarýnýn hoþuna gitse de gitmese de deðiþtirmemizi yani "bilinçli ve mantýklý bir egoist" olmamýzý tavsiye ediyor. Ve diyor ki;

"... kendi istek ve hedeflerinin doðrultusunda, gerçek gereksinimlerinin ve kendisine nelerin mutluluk verdiðinin bilincine vararak gününü dolu dolu yaþamak, her bireyin hakkýdýr. Yoksa bir gün gelir kendi kendine þunu itiraf etmek zorunda kalýr: Ben yaþadým, ama yaþadýðým kendi hayatým deðildi!"

Yaratýcý enerjini sadece aþk iliþkilerine harcayacaðýna, bu konuya da bir parça zaman ayýrabilirsen süper olacaksýn!

Doðum günün kutlu olsun!

Ýyi ki doðmuþsun Sevgili Aslancým, mutlu yýllar...

Sevgilerimle,


Hürkuþ

21.08.2010



21 Aðustos 2010

hurkus

"Ahh ah, birileri de beni eleþtirse keþke de, intikamlarýný alsa diye bekler dururum. Nerdeee?" dedim ama.... þimdi hatýrladým. Eleþtiren var elbette. Eðlence olsun, "fala inanma, falsýz da kalma" misali 3 yýldýr yazdýðým bu yazýlarýn "palavra" olduðunu söyleyen bir üyemiz var. "Pata" kullanýcý adlý arkadaþýmýz benim köþemi Ýzmirizmir.Net'e yakýþtýramamýþ hatta.

Deðerlendirmeniz için teþekkür ederim sevgili "Pata". Bu yorumlar size palavra gibi gelse de ve ben doðduklarý güne göre insanlarý kategorize ediyormuþum gibi görünsem de siz hayatý bu kadar kategorize etmeyin bence. Hayatýn içinde herþey var. Hayatý ciddiye alabilirsiniz de... istemesek de o kendini ciddiye aldýrýyor zaten. Peki öyleyse her zaman bu kadar ciddi olmaya ne gerek var? Ben astrolojýye de inanýyorum, bilimsel gerçeklere de... spiritüel olaylara da... bugün çok inandýðýma yarýn daha az inanýyorum ya da inanmýyorum, hiç inanmadýðýma da inanabilirim bir gün, kim bilir? Ben yazarken eðleniyorum, bugüne dek aldýðým tepkiler de genel olarak olumlu oldu. Onlara da eðlenceli ve komik geliyor çünkü. Daha fazla okunmak elbette hoþuna gidiyor insanýn ama öyle bir kaygým yok ki benim. Bu sitedeki görevlerimden birini yapýyorum - naçizane...

Bu bölüme aykýrý görüþte olanlar da yazabilirler. Ýlla ki bana bir yanýt olarak yazmanýza gerek yok. Ciddi de yazsanýz, komik de biz sizi yine severiz. :))

Bu arada sizin doðum gününüzü de bilmek isterdim doðrusu... bakalým sizin doðduðunuz günde en belirgin özellik neymiþ? Benimki gibi "eleþtirici ve ukala" mý?

Saygý ve sevgilerimle,

Hürkuþ

*****

PATA/yorum

13 AÐUSTOS’TA DOÐAN ASLAN TUHAF, CESUR VE DEVRÝMCÝ... VE DEEE ÇOK TALÝBÝ VAR… :))

"Martta doðan aslan nasýl oluyo?
Mart kedisi gibi mi? ya da, normal, sýradan, korkak ve karþý devrimci mi? Çakýl taþý gibi çok bulunan taþlar neden uðurlu olmaz... Aðustosta doðan aslan yavrusu çok çalýþýp kendine bir yakut alýrsa zengin olur mu?
Bu yayýnda neden bir ASTROLAVRA köþesi var?...
Hürkuþ bu esprili üslubunu bilim dýþý ,anlamsýz ve inananlarý bilimsel gerçeklerden uzaklaþtýrarak gerçekdýþýlýðýn kucaðýna savuran (kibarca ne diyebilirim diye düþünüyorum) düþüncelere harcayacaðýna, mizah öyküsü gibi birþeyler karalayarak bizi güldürmeye çalýþsa izlenme oranlarý çok çok mu düþer?
Diye sorular aklýma geliyor, yanýt almayý ummasam da paylaþayým dedim... :)"

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=3193



03 Eylül 2010

pata

Sevgili Hürkuþ...
Birbirlerinden ýþýkyýllarýnca uzak olmalarýna karþýn, salt dünyanýn kuzey yarým küresinden belirli bir diziliþi varmýþ gibi gözlendikleri için astrologlarca (astronomlarý deli eden bir kariyer sýfatý) insan karakterlerinin ve kaderlerinin belirleyicisi olarak acýmasýzca suçlanan zavallý gökcisimlerine bakýp yorumlar yapan birine çatarak nasýl bir hata yaptýðýmý anlamýþ bulunuyorum.
Doðum gün ve saatimin etkili olmadýðý konusunda son derece emin olmama karþýn, benim için "eleþtirici ve ukala" sýfatlarýný kullanan dostlarým olduðunu bilmenin, sizi sevindirme olasýlýðýnýn yüksek olduðunu düþünerek haklý olduðunuzu itiraf edeceðim. Ancak; bu kanýya varmanýzýn yýldýzlar ve gözlenebilir güneþ sistemi gezegenlerinin astrobilimsel incelemelerine deðil, benim size yazmýþ olduðum yorumlarýma dayandýðý gözden ýrak tutulmamalý ve astrolavra bilminin bir baþarýsý olarak lanse edilmemelidir.
Yaþamýn ciddiyeti konusundaki görüþlerine gelince... evet gereðinden fazla ciddi olduðunu düþünüyor ve açýkçasý bundan hiç hoþlanmýyorum. Sezen'in "Beni Kategorize Etme" þarkýsýna onu duyar duymaz bayýlmýþ olduðumu da itiraflarýma ekleyeyim. Bu arada bilimsel gerçeklerin beni eðlendirdiðini yazarsam seni inandýrabilir miyim diye düþündüm "Astrolojiye de inanýyorum, bilimsel gerçeklere de..." diye yazmýþ olduðun için. Çünkü astrolojiye (ya da gerçekdýþý diðer þeylere ) inanmak gerektiðini biliyorum. Bilimsel gerçeklere ise inanmak gerekmez çünkü onlar zaten gerçektir....
Yanýtýnýn baþýnda seni birazcýk kýzdýrmýþ olduðumu sezdiðim bazý ifadeler var... Ancak sonradan yumuþamýþ ve o güzel üslubuna dönmüþsün. Bana yönelttiðin "Eleþtirici ve ukala" sýfatlarýný hakaret olarak algýlamadýðým ve kabul ettiðim için yanýtýnýn sonu da sevimli olmuþ... Ayrýca ummadýðým halde yanýtlama inceliði gösterdiðin için teþekkür ediyorum...
Bimukabele (!) saygý ve sevgiler...

Pata
Eleþtirmen ve Ukala :)
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0