Forumİzmir'in Köpüleri  Yeni Konu 

KURTARILMIÞ KÖPEKLERÝN BAKIMEVÝ: SOPEN

02 Temmuz 2010

hurkus

KURTARILMIÞ KÖPEKLERÝN BAKIMEVÝ: SOPEN

Gözleri gören bir insan iþlediði her suçta ölüme mahkum ediliyor mu? Peki, kör bir köpek sahibini ýsýrdý diye neden ölmek zorunda?

Kediler nankörmüþ çünkü sahibi öldüðü zaman aç kalmýþsa sahibini yermiþ. Oysa köpekler böyle bir þeyi asla yapmazmýþ. Bu yüzden de çok sadýklarmýþ...

Laf! Yahu öldükten sonra sahibini yese n’olur, yemese n’olur?

Mecbur kalýnca insanlar da birbirini yiyor. Hatta insanlýk tarihi ve günümüzde hala-hiç de mecbur olmadýðý halde acýmasýzca kendi türünü öldüren, yetmeyip yeryüzünde kendi dýþýndaki diðer canlý türlerini katleden, onlarýn büyük çoðunluðunun soyunu tüketen biz insanlarýn marifetleriyle dopdolu.

Ýnsanlar kediden bu yüzden mi hoþlanmýyor acaba? Kendisine benzediði için mi? Ama ben bir kedinin bir insaný öldürdüðünü hiç duymadým. Bazen onun istemediði bir konuda çok üzerine gittiðin, sinir ettiðin, canýný acýttýðýn zaman kediler doðal olarak týrmalayabilir. Ne var bunda? Çok uysal olduklarý halde zaman zaman benim kedilerim de yapýyor bunu. Beni týrmaladýklarý için onlarý artýk sevmeyecek miyim ben? Hatta daha da ileri gidip kapý dýþarý mý edeceðim onlarý? Ya da onlarýn öldürülmesi –kibarca söylersek uyutulmasýný- talimatýný mý vereceðim...

Köpekler sahiplerini ýsýrmazmýþ… Ama bazen de ýsýrýyor iþte...

Gaziemir’de gözleri görmeyen bir köpek sahibini ýsýrmýþ. Sahibinin günahýný almayayým, kör bir köpeði sahiplendiði için iyi bir insandýr herhalde… Kim bilir neden ýsýrdý ve o kiþiye nasýl bir zarar verdi? Bilmiyorum… Kendisine buradan geçmiþ olsun diyorum.

Ama þunu biliyorum: Gözleri gören bir insan iþlediði her suçtan ölüme mahkum edilmiyor.

Peki, kör bir köpek sahibini ýsýrdý diye neden ölmek zorunda?

Dohayder Ýletiþim Sorumlusu sevgili Esin Önder, Gaziemir’de sahibini ýsýran kör bir köpeðin hayatýný kurtardý. Önder, komþularýnýn haber vermesi üzerine köpeðin sahibi ile konuþarak, onu köpeðin uyutulmamasýna yani öldürülmemesine ve köpeðin Sopengazi Bakýmevi’ne býrakýlmasýna ikna etti.

Köpek artýk Sopengazi’de ve Hamit abisi ile anlaþmýþa benziyor çünkü gayet mutlu görünüyor.

Sahipsiz, terk edilmiþ köpeklerin bakýmevi Sopengazi ve bu canlarýn “Annesi” Nebiha Deprem’e bir kez daha teþekkürler. Ýyi ki varsýnýz!..

Allah razý olsun, iyi ki varsýnýz demek kolay elbette. Ama buna mama ve para desteði eklenirse daha bir “hora geçecek" bu sözler bilesiniz. O zaman Allah hepimizden razý olacak, fena mý?


Sevgi ve saygýlarýmla,
Hürriyet Mýsýrlýoðlu


Önceki haber: Önemli olan insanýn içinde GÖREV ve hayvan aþký olsun!..


02 Temmuz 2010

hurkus

Esin Önder'e de teþekkürler elbette!..
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0